Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 11.04.11, 13:59   #1
Tam Üye

cavidann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2011
Yaş: 75
Konular: 107
Mesajlar: 295
Ettiği Teşekkür: 55
Aldığı Teşekkür: 1268
Rep Derecesi : cavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
cavidann - MSN üzeri Mesaj gönder cavidann isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Red face Yunan Mutfagi

Midye Böreği


Malzemeler:


  • 4 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket margarin
  • açmak için nişasta

İç malzemesi için

  • beyaz peynir

Yapılışı

Nişasta ve margarin hariç diğer malzemelerimizi koyarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz.. hamurumuzu 15 dak. dinlenmeye bırakıyoruz.. Dinlenen hamurumuzu 4 bezeye ayırıyoruz.. Her birini yufka büyüklüğünde açıyoruz. Aralarına erittiğimiz margarinimizi sürüyoruz 4 kat üst üstüne hazırladığımız katları yavaş yavaş rulo şeklinde sıkıca sarıyoruz.. Buzdolabında 2-3 saat bekletip parmak kalınlığında bıçakla kesip elimizle açarak içimizi koyup kapatıyoruz..tepsiyi yağlamadan yaptığımız midyeleri dizeriz.. 180 derece fırında pişiyoruz..

Not: Hamurumuzun içine tuz koymassak ve içinede ceviz koyarak midye tatlısı yapabilirsiniz..


Afiyet olsun...


Kete



Malzemeler
  • 1 paket margarin 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yumurtanın beyazı (sarısı ketenin üzerine)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • tuz
  • un

Börek Tarifi

Karıştırma kabına,erittiğiniz(ılınmış olacak) margarini alalım,sütü ilave edelim,yoğurdu ve yumurta beyazını ilave edelim.Yaş mayayı ılık su ile karıştırıp akışkan hale getirelim,karıştırma kabına alalım..Şeker ve tuz ilave edelim, sıvı yağı katalım..Unu ilave edip yoğurmaya başlayalım.Kıvama gelene kadar un ekleyelim.kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak..bir süre dinlendirelim. Dinlendirdiğiniz hamurdan yumurtadan biraz büyük parçalar alalım, elimizde yuvarlayalım. Biz sade kete hazırlıyoruz. Arzunuza bağlı iç hazırlayarak ta yapabilirsiniz. Isıya dayanıklı fırın tepsisini yağlayalım,şekil verdiğimiz hamurları tepsiye dizelim.,bir saat mayalanmaya bırakalım.200 Derecelik fırına sürmeden önce yumurta sarısını sürelim üzerine ve pişmeye bırakalım.İçine sevginizi katmayı unutmayınız .Afiyet olsun.



__________________
cavidann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz cavidann'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.04.11, 14:14   #2
Müdavim

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 616
Mesajlar: 7,992
Ettiği Teşekkür: 27528
Aldığı Teşekkür: 40392
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzel
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yunan Mutfagi

Yunan Mutfağıyla Edirne'nin yemekleri birbirine benziyor.
Teşekkürler Cavidan hanım.
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
OkyanusunKalbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.04.11, 14:23   #3
Tam Üye

cavidann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2011
Yaş: 75
Konular: 107
Mesajlar: 295
Ettiği Teşekkür: 55
Aldığı Teşekkür: 1268
Rep Derecesi : cavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
cavidann - MSN üzeri Mesaj gönder cavidann isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart Cevap: Yunan Mutfagi

Evet Yunanlilarda yapiyorlar ayni Doner yaptiklari gibi yalnislik yok yani.....
__________________
cavidann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz cavidann'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.04.11, 14:42   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6092
Mesajlar: 26,070
Ettiği Teşekkür: 101225
Aldığı Teşekkür: 142299
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Yunan Mutfagi

Buraya alis veris merkezlerinin bazilarina her hafta, farkli ülkelerin yiyecekleri getiriliyor.Yunanistanin Helva (halva ) si, sarma, kitirdik helva vs. Fakat, helvalarina diyecek yok, bizimkilerden cok daha güzel.
__________________


Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.04.11, 15:25   #5
Tam Üye

Nisan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2010
Konular: 16
Mesajlar: 427
Ettiği Teşekkür: 2074
Aldığı Teşekkür: 2240
Rep Derecesi : Nisan has a spectacular aura aboutNisan has a spectacular aura aboutNisan has a spectacular aura aboutNisan has a spectacular aura aboutNisan has a spectacular aura aboutNisan has a spectacular aura aboutNisan has a spectacular aura aboutNisan has a spectacular aura aboutNisan has a spectacular aura aboutNisan has a spectacular aura aboutNisan has a spectacular aura about
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Yunan Mutfagi

Türkiye'ye izine her sene arabamla gidiyorum, Özellikle Selanik,Gümülcineye girip o güzel böreklerinden yiyiyoruz gecekten cok nefis. Ayrica baklavalarida güzel ama serbeti biraz agir geliyor Türk damak tadina.
Nisan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Nisan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.04.11, 22:41   #6
Üye

şölen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2010
Konular: 0
Mesajlar: 30
Ettiği Teşekkür: 32
Aldığı Teşekkür: 103
Rep Derecesi : şölen Karimasını arttırmak için doğru yerdeşölen Karimasını arttırmak için doğru yerdeşölen Karimasını arttırmak için doğru yerdeşölen Karimasını arttırmak için doğru yerdeşölen Karimasını arttırmak için doğru yerdeşölen Karimasını arttırmak için doğru yerdeşölen Karimasını arttırmak için doğru yerdeşölen Karimasını arttırmak için doğru yerdeşölen Karimasını arttırmak için doğru yerdeşölen Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yunan Mutfagi

Selanik göçmeni olmamıza rağmen ben sevmiyorum o ülkenin hiç bi şeyini.. herşeyi çalıntı ztn
__________________
şölen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz şölen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.02.12, 12:20   #7
«.. Sıla Yolcusu..»

CeMKaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 945
Mesajlar: 8,717
Ettiği Teşekkür: 80027
Aldığı Teşekkür: 37416
Rep Derecesi : CeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Bitkin
Standart Cevap: Yunan Mutfagi

Yunanistan'ın yemekleri ile Türk yemekleri arasında fark yok, ve geçenlere tavsiye ederim. Otaban'dan çıkıp şehir içlerine doğru gidip dolaşmalarını, teşekkürler Cavidan hanım..
__________________

CeMKaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz CeMKaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
mutfagi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tiyatro Nedir & Tiyatronun Gelişimi oneyouu Tiyatro Haberleri 1 29.04.16 21:08
Mitolojide Tanrılar | Yunan Mitolojisi Rukia Astroloji | Mitoloji 10 11.07.14 22:02
Kıbrıs'la İlgili Bütün Belgeler, Bütün Gerçekler Kartal Türk Tarihi 8 03.02.14 12:03
Ne Hüseyin Ne Hristo Olabildi / Aziz NESİN oneyouu Türk Edebiyatı 0 27.01.09 03:05
Tiyatro Türleri oneyouu Tiyatro Haberleri 0 24.01.09 03:38


WEZ Format +3. Şuan Saat: 21:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.