Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 16.02.2012, 23:19   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yazmalı Bohça Tarifi

Yazmalı Bohça Tarifi


Malzemeler

  • 1 kg un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı dartı
  • 250 gram tereyağı
  • Tuz

Yazmalı Bohça Yapılışı


Un, 1 adet yumurta, sirke , yoğurt ve tuzu derin bir kaba alıp, iyice yoğurun.
30 dakika dinlendirip 15 bezeye ayırın.
Bezeleri ayrı ayrı incecik açın.
Dartı ve tereyağını ayrı ayrı eritip, yufkaların arasına sürerek üst üste dizin.
15 adet yufkayı zarf şeklinde katlayıp, yağlanmış fırın tepsisine alın.
Yufkaları elinizle çeke çeke fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine, kalan 1 adet çırpılmış yumurta sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35- 40 dakika pişirin.
Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.


Afiyet olsun.

Dartı

Sakarya Mutfağı’nda sıkça kullanılan “dartı”, diğer ismiyle süt kaymağı; süt veya yoğurt üzerinde toplanan yağ tabakasının biriktirilip, ağır ateşte kırmızılaşıncaya dek pişirilmesi sonucu elde edilir. Makarna sosları ve hamur işlerinin yapımında kullanılan dartı, kızarmış ekmeğin üzerine sürülüp, kahvaltılara da eşlik eder.


__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.02.2012, 23:24   #2
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yazmalı Bohça Tarifi

Darti yok da, tarti var. Bunu yedikten sonra üzerine cikip yaradigini görmek icin



Adi garip geldi bana, neden yazmali demisler acaba?


Sicak yemek daha güzel olur herhalde



Ellerine saglik Basakcacigim.
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.02.2012, 23:28   #3
Çevrimdışı
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yazmalı Bohça Tarifi

Bunun adı tahminime göre şuradan geliyor...

Önce sıraya yazılıyorsun sonra bohça içinde gönderiyorlar adrese...

Ben yazıldım bile.



Meşşşşajı aldın mı Başakça kişisi?
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.02.2012, 23:33   #4
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yazmalı Bohça Tarifi

Alındı alındı Banemin kişisiii...

Sen tartıyı hazırla





__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.02.2012, 09:44   #5
Çevrimdışı
Türkü
...> Ata'm İzindeyiz <...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yazmalı Bohça Tarifi

Başındaki yazmayı da


Sarıya mı boyadın

Neden sararıp soldun da

Sevdaya mı uğradın.... (Tokat yöremize ait bir türkü)






Başlığı görünce direk bu türkü geldi aklıma.


Tarife gelince benim için yapımı zor,fazla zaman alan bir unlu mamul , yapınızda yiyelim efendim


Öyle insanın canını çektiripte kenara çekilmek yok
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.02.2012, 10:12   #6
Çevrimdışı
Bekriya
Tam Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yazmalı Bohça Tarifi

Yazmalı bohça bir yemek mi Güzel görünüyor ama.
__________________
"Uno diem auxilium sine amissam diem est."​
​​
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Bekriya'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.02.2012, 13:00   #7
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yazmalı Bohça Tarifi


Başlığı görünce gelin bohçası falan zannedip, bu konunun yemek bölümünde işi ne dedim Durum başkaymış meğer ...
Güzel görünüyor, denenecek çok börek çörek, yemek birikti
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
yazmalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.