Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 16.02.12, 22:19   #1
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Yazmalı Bohça Tarifi

Yazmalı Bohça Tarifi


Malzemeler

  • 1 kg un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı dartı
  • 250 gram tereyağı
  • Tuz

Yazmalı Bohça Yapılışı


Un, 1 adet yumurta, sirke , yoğurt ve tuzu derin bir kaba alıp, iyice yoğurun.
30 dakika dinlendirip 15 bezeye ayırın.
Bezeleri ayrı ayrı incecik açın.
Dartı ve tereyağını ayrı ayrı eritip, yufkaların arasına sürerek üst üste dizin.
15 adet yufkayı zarf şeklinde katlayıp, yağlanmış fırın tepsisine alın.
Yufkaları elinizle çeke çeke fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine, kalan 1 adet çırpılmış yumurta sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35- 40 dakika pişirin.
Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.


Afiyet olsun.

Dartı

Sakarya Mutfağı’nda sıkça kullanılan “dartı”, diğer ismiyle süt kaymağı; süt veya yoğurt üzerinde toplanan yağ tabakasının biriktirilip, ağır ateşte kırmızılaşıncaya dek pişirilmesi sonucu elde edilir. Makarna sosları ve hamur işlerinin yapımında kullanılan dartı, kızarmış ekmeğin üzerine sürülüp, kahvaltılara da eşlik eder.


__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.02.12, 22:24   #2
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Yazmalı Bohça Tarifi

Darti yok da, tarti var. Bunu yedikten sonra üzerine cikip yaradigini görmek icin



Adi garip geldi bana, neden yazmali demisler acaba?


Sicak yemek daha güzel olur herhalde



Ellerine saglik Basakcacigim.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.02.12, 22:28   #3
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 494
Mesajlar: 11,464
Ettiği Teşekkür: 42735
Aldığı Teşekkür: 74653
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yazmalı Bohça Tarifi

Bunun adı tahminime göre şuradan geliyor...

Önce sıraya yazılıyorsun sonra bohça içinde gönderiyorlar adrese...

Ben yazıldım bile.



Meşşşşajı aldın mı Başakça kişisi?
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.02.12, 22:33   #4
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Yazmalı Bohça Tarifi

Alındı alındı Banemin kişisiii...

Sen tartıyı hazırla





__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.02.12, 08:44   #5
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,143
Ettiği Teşekkür: 29442
Aldığı Teşekkür: 18608
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Yazmalı Bohça Tarifi

Başındaki yazmayı da


Sarıya mı boyadın

Neden sararıp soldun da

Sevdaya mı uğradın.... (Tokat yöremize ait bir türkü)






Başlığı görünce direk bu türkü geldi aklıma.


Tarife gelince benim için yapımı zor,fazla zaman alan bir unlu mamul , yapınızda yiyelim efendim


Öyle insanın canını çektiripte kenara çekilmek yok
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.02.12, 09:12   #6
Gerçek Üye

Bekriya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Yaş: 28
Konular: 63
Mesajlar: 518
Ettiği Teşekkür: 2374
Aldığı Teşekkür: 3383
Rep Derecesi : Bekriya isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Yazmalı Bohça Tarifi

Yazmalı bohça bir yemek mi Güzel görünüyor ama.
__________________
"Uno diem auxilium sine amissam diem est."​
​​
Bekriya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Bekriya'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.02.12, 12:00   #7
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8711
Mesajlar: 30,503
Ettiği Teşekkür: 104287
Aldığı Teşekkür: 160947
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yazmalı Bohça Tarifi


Başlığı görünce gelin bohçası falan zannedip, bu konunun yemek bölümünde işi ne dedim Durum başkaymış meğer ...
Güzel görünüyor, denenecek çok börek çörek, yemek birikti
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
yazmalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğal Antibiyotik Tarifi Kartal Alternatif Tıp 11 01.05.15 01:52
Aşkın Tarifi Umutgüneşi Duygularımız 25 26.07.13 10:22
Erman Toroğlu'ndan Pastırma Tarifi ReaL Komik ve İlginç Videolar 1 23.02.09 09:55
Haroşalı Şal Örgü Modeli yapılışı tarifi Umutgüneşi Örgü | Tığ İşleri 0 30.01.09 17:05
Elmalı Bohça Kartal Hamur Tatlıları 0 25.01.09 06:16


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.