Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 14.03.12, 22:00   #21
Yönetici

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 13,374
Ettiği Teşekkür: 85347
Aldığı Teşekkür: 83016
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Yörük Sıkması - Mersin

Bizim buralarda da bir şey demezler adına. Sadece lavaş derler.

Marketlerde satılır bir de dürüm dönercilerde...








__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve sıçtığı bok olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.12, 22:09   #22
Tam Üye

USLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 50
Mesajlar: 333
Ettiği Teşekkür: 460
Aldığı Teşekkür: 748
Rep Derecesi : USLU Karimasını arttırmak için doğru yerdeUSLU Karimasını arttırmak için doğru yerdeUSLU Karimasını arttırmak için doğru yerdeUSLU Karimasını arttırmak için doğru yerdeUSLU Karimasını arttırmak için doğru yerdeUSLU Karimasını arttırmak için doğru yerdeUSLU Karimasını arttırmak için doğru yerdeUSLU Karimasını arttırmak için doğru yerdeUSLU Karimasını arttırmak için doğru yerdeUSLU Karimasını arttırmak için doğru yerdeUSLU Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yörük Sıkması - Mersin

cemkanın dediği bazlama oluyor bence
anında yenmesi gerekir ve içinede tereyağ.çökelek.peynir,gibi katıklar konur.
resimde gösterilerse yufka ekmek aylarca yemek için hazırlanır
USLU isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz USLU'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.12, 22:11   #23
«.. Sıla Yolcusu..»

CeMKaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 945
Mesajlar: 8,714
Ettiği Teşekkür: 80014
Aldığı Teşekkür: 37503
Rep Derecesi : CeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Bitkin
Standart Cevap: Yörük Sıkması - Mersin

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Basakca Mesajı göster
Bizim buralarda da bir şey demezler adına. Sadece lavaş derler.

Marketlerde satılır bir de dürüm dönercilerde...









Genel olarak Lavaş denir. sizin orada adına demek birşey demezler yapan olursa yerler yani tembele sormuşlar açmısın o da demiş hazır varsa yerim. demiş...
CeMKaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz CeMKaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.12, 22:14   #24
καλλιέργεια

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1183
Mesajlar: 9,140
Ettiği Teşekkür: 31136
Aldığı Teşekkür: 41176
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Kotu Cocuk
Standart Cevap: Yörük Sıkması - Mersin

bazlamayufka
kuru yufka


birde bu yufkaların ortasına biraz böreklik malzeme konup ikiye katlanıp pişirildimi bizde adı otlu pide


birde trakyada gözleme olarak yapılan bizde bezme denilen bir hamur var yemede yanında yat





ama yufka bizde sizin o lavaşlardan ince. birinci resimdeki aynısının tıpkısı


kanıtlarımla en yakın zamanda dönerim..


görüşmek üzere......
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.12, 22:14   #25
«.. Sıla Yolcusu..»

CeMKaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 945
Mesajlar: 8,714
Ettiği Teşekkür: 80014
Aldığı Teşekkür: 37503
Rep Derecesi : CeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Bitkin
Standart Cevap: Yörük Sıkması - Mersin

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi USLU Mesajı göster
cemkanın dediği bazlama oluyor bence
anında yenmesi gerekir ve içinede tereyağ.çökelek.peynir,gibi katıklar konur.
resimde gösterilerse yufka ekmek aylarca yemek için hazırlanır
Yok bazlama başka benim dediğimi derin dondurucuya koyuyorlar. Sonra mangal yaparken çıkarıp mikro dalgada az gevşeltip içine dürüm gibi şişleri sıyırıp yemek için yapılıyor. Tavada et kavurup tantuni gibi onuda içine sarıp yemek için yapılıyor.
CeMKaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz CeMKaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
sıkması, yörük


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Süper Lig Futbol 2014 - 2015 Sezonu | Fikstür ve Maç Sonuçları Slower Forum Gerçek Arşivi 43 25.05.15 22:28
Kız Kalesi (Erdemli - Mersin) ReaL Türkiye'den Tarihi Yerler ve Mekanlar 15 20.10.14 13:09
Narlıkuyu (Mersin) ReaL Akdeniz 19 29.06.14 14:15
Haldun Dormen, (1928, Mersin) Türk Tiyatro Oyuncusu oneyouu Türk Sinema ve Tiyatro Sanatçıları 0 25.01.09 19:22


WEZ Format +3. Şuan Saat: 21:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.