Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 14.03.12, 15:19   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8711
Mesajlar: 30,503
Ettiği Teşekkür: 104287
Aldığı Teşekkür: 160947
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Yörük Sıkması - Mersin

Mersin'in Yörük Sıkması




M
alzemeler


  • Yarım kilo un
  • Az sıvıyağ
  • İsteğe göre kurutulup öğütülmüş ekmek. (yumuşak bir hamur elde ediliyor,çok güzel kabarıyor.)
  • Yarım kilo patates, 250 g peynir yada çökelek (isteğe göre)
  • 1/2 Paket Maya
  • Tuz, soğan, Maydanoz, Baharat, Biraz tereyağ, Sıvıyağ


Hazırlanışı

  • Öncelikle unu, sıvıyağı, tuzu ve kurutulmuş ekmekleri biraz su kullanıp yoğurarak hamur haline getirin.
  • Daha sonra hamurdan küçük parçacıklar kopararak bildiğimiz bazlama ekmeğinden biraz daha geniş ama oldukça ince (dürüm ekmeği) olarak yuvarlak bir şekilde açın.
  • Açtığınız hamurları varsa saçta, yoksa teflon tavada her iki yüzeyi pişecek şekilde pişirin.
  • Ekmeği hazırladıktan sonra isteğe göre patatesli yada peynirli yapabilirsiniz.
  • Eğer patatesli olacak ise, küçük bir tencereye koyduğunuz biraz sıvıyağa haşlanmış patatesi doğrayarak içine soğan, tuz, kırmızı biber ekleyerek soteleyebilirsiniz.
  • Peynirli yada çökelekli olacak ise, doğranmış maydanoz ve tuz ekleyerek iç malzemesini hazırlayabilirsiniz.
  • Sıcak ekmeğe biraz tereyağı sürdükten sonra, hazırladığınız içten, 2 çorba kaşığı koyarak ekmeğinizi dürüm şeklinde sarın. ( burada dikkat edilecek nokta ekmeğinizi sararken avuç içinizle sıkarak sarılmasıdır.)
  • Dürüm haline gelen sıkmamız servise hazırdır. Kışın sıcak çay ve yazın buz gibi ayranla servis yapabilirsiniz.
Yuvamaya
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.12, 15:40   #2
...:: HüsoMeL::...

DarkAngeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Yaş: 36
Konular: 1381
Mesajlar: 4,016
Ettiği Teşekkür: 19436
Aldığı Teşekkür: 19537
Rep Derecesi : DarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Yörük Sıkması - Mersin

Oyyy oyyy oy..Çokk severim.

Yörük değilim ama hemen hemen her Mersinlinin bildiği birşeydir sıkma..

Özellikle sıcak sıcak içine istediğiniz içi hazırlayıp sarıvermesi sonra da yenmesi ne güzel oluyor.

Canım çekti yarına bir hamur hazırlayayım da yapayım bari

Teşekkürler Canancım
__________________
DarkAngeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz DarkAngeL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.12, 15:52   #3
Dost Nâzım

Efruz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 82
Mesajlar: 2,281
Ettiği Teşekkür: 32684
Aldığı Teşekkür: 11813
Rep Derecesi : Efruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Yörük Sıkması - Mersin

Sıkma deyince aklıma köy geldi.
Anneannem ekmek yaparken ateşin üstünden aldığı ekmeğe hemen yağ koyardım. Yağ böyle kendiliğinden erir giderdi.
__________________



Bırak olmasın mezar taşımız,
bir okul bahçesine gömsünler bizi
çocuklar koşsun üzerimizde.

Efruz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.12, 16:14   #4
Başına Buyruk

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1227
Mesajlar: 9,775
Ettiği Teşekkür: 32066
Aldığı Teşekkür: 44537
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Yörük Sıkması - Mersin

Bu bizim yufka. alıp içini doldurup adını değiştirmişler



Eline sağlık. hiç duymamıştım bu ismi
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.12, 16:33   #5
Üye

Aybüke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2012
Yaş: 36
Konular: 2
Mesajlar: 48
Ettiği Teşekkür: 434
Aldığı Teşekkür: 263
Rep Derecesi : Aybüke Karimasını arttırmak için doğru yerdeAybüke Karimasını arttırmak için doğru yerdeAybüke Karimasını arttırmak için doğru yerdeAybüke Karimasını arttırmak için doğru yerdeAybüke Karimasını arttırmak için doğru yerdeAybüke Karimasını arttırmak için doğru yerdeAybüke Karimasını arttırmak için doğru yerdeAybüke Karimasını arttırmak için doğru yerdeAybüke Karimasını arttırmak için doğru yerdeAybüke Karimasını arttırmak için doğru yerdeAybüke Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yörük Sıkması - Mersin

Çokta güzel gözüküyorlar yaa..
Canan yapta yiyelim hep beraber olurmu.
__________________
Mutlu olduğum için değil,
Güçlü olduğum için gülümsüyorum..
Aybüke isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Aybüke'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.12, 16:35   #6
Üye

Aybüke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2012
Yaş: 36
Konular: 2
Mesajlar: 48
Ettiği Teşekkür: 434
Aldığı Teşekkür: 263
Rep Derecesi : Aybüke Karimasını arttırmak için doğru yerdeAybüke Karimasını arttırmak için doğru yerdeAybüke Karimasını arttırmak için doğru yerdeAybüke Karimasını arttırmak için doğru yerdeAybüke Karimasını arttırmak için doğru yerdeAybüke Karimasını arttırmak için doğru yerdeAybüke Karimasını arttırmak için doğru yerdeAybüke Karimasını arttırmak için doğru yerdeAybüke Karimasını arttırmak için doğru yerdeAybüke Karimasını arttırmak için doğru yerdeAybüke Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yörük Sıkması - Mersin

Ayy çokta güzel duruyolar..
Teşekkürler Canan
__________________
Mutlu olduğum için değil,
Güçlü olduğum için gülümsüyorum..
Aybüke isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Aybüke'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.12, 16:36   #7
...:: HüsoMeL::...

DarkAngeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Yaş: 36
Konular: 1381
Mesajlar: 4,016
Ettiği Teşekkür: 19436
Aldığı Teşekkür: 19537
Rep Derecesi : DarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Yörük Sıkması - Mersin

Adı "sıkma" diye geçer normalde Ekincim o şekilde duymuşsundur belki

Biz yufka diye büyük saç üzerinde pişirdiğimiz ekmeklere diyoruz
__________________
DarkAngeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz DarkAngeL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.12, 16:43   #8
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8711
Mesajlar: 30,503
Ettiği Teşekkür: 104287
Aldığı Teşekkür: 160947
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yörük Sıkması - Mersin

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi DarkAngeL Mesajı göster
Oyyy oyyy oy..Çokk severim.

Yörük değilim ama hemen hemen her Mersinlinin bildiği birşeydir sıkma..

Özellikle sıcak sıcak içine istediğiniz içi hazırlayıp sarıvermesi sonra da yenmesi ne güzel oluyor.

Canım çekti yarına bir hamur hazırlayayım da yapayım bari

Teşekkürler Canancım


Sen de benim canımı çektirdin ama

Oldu mu şimdi Darkcığım
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.12, 16:53   #9
Uzman Üye

Gece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 71
Mesajlar: 1,093
Ettiği Teşekkür: 5338
Aldığı Teşekkür: 6891
Rep Derecesi : Gece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Yörük Sıkması - Mersin

İşyerinde bir arkadaş her sabah eşine yaptırıp
getiriyor...
Bol bol yiyoruz...
Parasıyla tabii))
__________________
"Aşk nasıl da kırılgan, sus dedim ama olmadı
Kalbimden ismin geçti , kimseler duymadı"
Gece isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Gece'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.12, 17:19   #10
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 839
Mesajlar: 7,366
Ettiği Teşekkür: 32815
Aldığı Teşekkür: 38225
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Yörük Sıkması - Mersin

Biraz önce yemek yedim ama canım çekti yine de


DarkAngeL'in bahsettiği gibi istediğiniz içi hazırlayıp sıcak sıcak yemesi ne güzel olur

Teşekkürler Canan
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
sıkması, yörük


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Süper Lig Futbol 2014 - 2015 Sezonu | Fikstür ve Maç Sonuçları Slower Forum Gerçek Arşivi 43 25.05.15 22:28
Kız Kalesi (Erdemli - Mersin) ReaL Türkiye'den Tarihi Yerler ve Mekanlar 15 20.10.14 13:09
Narlıkuyu (Mersin) ReaL Akdeniz 19 29.06.14 14:15
Haldun Dormen, (1928, Mersin) Türk Tiyatro Oyuncusu oneyouu Türk Sinema ve Tiyatro Sanatçıları 0 25.01.09 19:22


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.