Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 26.05.12, 20:51   #1
Üye

Bliss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2012
Konular: 32
Mesajlar: 73
Ettiği Teşekkür: 4
Aldığı Teşekkür: 333
Rep Derecesi : Bliss Karimasını arttırmak için doğru yerdeBliss Karimasını arttırmak için doğru yerdeBliss Karimasını arttırmak için doğru yerdeBliss Karimasını arttırmak için doğru yerdeBliss Karimasını arttırmak için doğru yerdeBliss Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Çikolata Dolgulu Ay Çöreği


Çikolata Dolgulu Ay Çöreği




Malzemeler Hamuru için:

1 çay bardağı sıvıyağ
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta,
1 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı mahlep
1 adet fındık büyüklüğünde dövülmüş damla sakızı
1 paket (10 gram) instant maya
Aldığı kadar un


İç malzeme için:

Bir buçuk su bardağı ufalanmış kek
1 adet yumurtanın akı
Yarım kahve fincanı süt
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı dövülmüş antepfıstığı
2 çorba kasığı kakao
1 çay bardağı tozşeker
1 kahve fincanı granül meyve şekerlemesi,
yarım çay kaşığı tarçın
3-4 adet doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi

Üzerine:

1 adet yumurta sarısı
1'er çay bardağı file fındık ve badem

Tarif

Hamur için yoğurma kabına tereyağı, sıvıyağ, yumurta, süt, tozşeker, mahlep, damla sakızı ve instant mayayı koyup, karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Yoğurma kabının ağzını bir kapakla onun ve mayalanması için 3-4 saat dinlendirin. İç malzeme için ufalanmış kek, yumurta akı, süt, ceviz, damla çikolata, antepfıstığı, kakao, tozşeker, granül meyve şekerlemesi, tarçın ve portakal kabuğu şekerlemesini derin bir kapta karıştırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde ince olacak şekilde açıp, bir ucuna 1 tatlı kaşığı dolusu iç harç koyun. Önce rulo yapın, daha sonra ay şekli verip, yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamur ve iç harç bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Ay çöreklerinin üzerine yumurta sarısı sürüp, file fındık ve file badem serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
__________________
Bliss isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çöreği, dolgulu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Geçmişten Günümüze Çikolata | Çikolatanın Tarihçesi ReaL İcatlar - Mucitler | Keşifler - Kaşifler 23 21.07.14 13:41


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2017 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.