Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 26.05.12, 21:03   #1
Üye

Bliss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2012
Konular: 32
Mesajlar: 73
Ettiği Teşekkür: 4
Aldığı Teşekkür: 333
Rep Derecesi : Bliss Karimasını arttırmak için doğru yerdeBliss Karimasını arttırmak için doğru yerdeBliss Karimasını arttırmak için doğru yerdeBliss Karimasını arttırmak için doğru yerdeBliss Karimasını arttırmak için doğru yerdeBliss Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Fesleğenli Dereotlu Börek

Fesleğenli Dereotlu Börek Tarifi



Malzemeler

  • 2 adet oda sıcaklığında beklemiş yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un
  • 3- 4 dilim salam
  • 10-12 adet siyah ya da yeşil zeytin
  • 1 su bardağı dolusu rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biberi
  • 1 çorba kaşığı kuru fesleğen
  • 1 yemek kaşığı susam Çörekotu


Yapılışı

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları bir kaba kırın. Üzerine yoğurt, süt ve sıvıyağ ekleyip mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. Un katıp mikserle bir süre daha çırpmaya devam edin. Tuz, pul biber ve kuru fesleğen ilave edip kaşıkla karıştırın. Diğer taraftan salamları tavla zarı formunda doğrayın. Dereotunu incecik kıyın. File zyetin bulamazsanız, bütün haldeki zeytinin çekirdeklerini çıkararak dilimleyin. Malzemelerin hepsini hazırlanmış olan hamura ilave edip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Kek hamuru kıvamında olan hamuru 25-30 santim uzunluğunda yağlanmış, kare veya dikdörtgen fırın kabına düzgünce aktarın. Üzerine susam ve çörekotu serpiştirin. 5 dakika önceden 175 dereceye ve altüst konuma ayarlanmış fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar, 35-40 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık haldeyken dilimleyip servis edin.

Afiyet olsun.


__________________
Bliss isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bliss'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dereotlu, fesleğenli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2017 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.