Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 28.06.12, 16:12   #1
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,225
Ettiği Teşekkür: 9714
Aldığı Teşekkür: 15795
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Ekmek Yapmanın Püf Noktaları




Ekmek Yapmanın Püf Noktaları

  • Mayayı erittiğiniz süt veya su mutlaka oda sıcaklığından daha ılık olmalı. Çok sıcak veya çok soğuk malzeme mayanın kıvam ve tadını bozar.
  • Mayayı erittiğiniz su veya süte muhakkak tozşeker karıştırarak iyice yoğurun.
  • Mayayı erittiğiniz su veya sütün üzerinde hafif bir köpük oluştuğunda, mayanızın hazır olduğunu anlarsınız.
  • Hamuru hazırlarken önce tuz ve unu karıştırın sonra diğer malzemeleri ekleyerek hamuru yoğurun.
  • Hazırladığınız ekmek hamurunun üzerini hava geçiren bir bez ya da tülbentle örterek, ılık ortamda 1 saat dinlendirin. Bu ortamda pencerenin açık olmamasına dikkat edilmeli ki ısı aynı derecede muhafaza edilsin.
  • Mayalandırdığınız hamuru, ikinci kez yoğurarak yağlanmış fırın kabına alarak en az yarım saat daha mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanma süresini kısaltmak için, pişeceği fırın kabına aldığınız hamuru çok ılık ısıdaki fırında bekletebilir sonra fırından çıkartmadan fırın ısısını 200 dereceye yükselterek pişirebilirsiniz.
  • Ekmeği pişirirken, fırının kapağı açılmamalı.
  • Ekmeğinize somon şeklini vermek için, ellerinizi su ile ıslatarak şekillendirin. Üzerine şekil vermek için bıçağı, hamurun yarısına kadar batırın.
  • Ekmeğinizi mikserle çırparak da hazırlayabilirsiniz. Yaş maya yerine toz kuru maya kullanabilirsiniz.
  • Evde ekmek yaparken, içine koyacağınız bir miktar haşlanmış ve ezilmiş Ekmek yaparken, beyazlatmak için fazla işlemden geçirilen ve vitamin kaybına uğrayan "beyaz un" yerine "tam buğday ununu" tercih edebilirsiniz.
sofra.com
Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.06.12, 16:14   #2
Uzman Üye

Karagöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 327
Mesajlar: 1,764
Ettiği Teşekkür: 1986
Aldığı Teşekkür: 8997
Rep Derecesi : Karagöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ekmek Yapmanın Püf Noktaları

Patatesli ve tandırda pişmiş olan ekmeğe kim hayır diyebilir ? Onları yazmamışlar sanırım...
__________________
Karagöz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Karagöz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.06.12, 16:17   #3
Gerçek Üye

Ilgın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 17
Mesajlar: 746
Ettiği Teşekkür: 846
Aldığı Teşekkür: 4362
Rep Derecesi : Ilgın muhteşem bir gelişmedeIlgın muhteşem bir gelişmedeIlgın muhteşem bir gelişmedeIlgın muhteşem bir gelişmedeIlgın muhteşem bir gelişmedeIlgın muhteşem bir gelişmedeIlgın muhteşem bir gelişmedeIlgın muhteşem bir gelişmedeIlgın muhteşem bir gelişmedeIlgın muhteşem bir gelişmedeIlgın muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ekmek Yapmanın Püf Noktaları








Bende bir katkım olsun diye " Kara Fırın Ekmeği" ni eklemek istedim. Soğuk havalarda tulum peyniri ile nasıl da güzel olur.
__________________
Kader, çadırındaki kilim gibidir. İpliğini Tanrı verir sen dokursun
Ilgın isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Ilgın'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.06.12, 16:18   #4
Uzman Üye

Karagöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 327
Mesajlar: 1,764
Ettiği Teşekkür: 1986
Aldığı Teşekkür: 8997
Rep Derecesi : Karagöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ekmek Yapmanın Püf Noktaları

Obaaaa! Yapma hocam yaa
__________________
Karagöz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Karagöz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.06.12, 16:24   #5
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,427
Ettiği Teşekkür: 11404
Aldığı Teşekkür: 10632
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ekmek Yapmanın Püf Noktaları

Ekmek'mi yapıcakmışız yok yok ben değil
Ben sadece yerim yapmayı beceremem.
Teşekkürler rukia.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.06.12, 16:30   #6
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2490
Mesajlar: 21,819
Ettiği Teşekkür: 88448
Aldığı Teşekkür: 127716
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Ekmek Yapmanın Püf Noktaları

Fırından ve tandırdan yeni çıkmış sıcacık ekmeğe kimse karşı koyamaz herhalde. Bir de terayağ ve tulum peyniri oldu mu, değmesin kimse keyfime


Teşekkürler, püf noktalarla bile bizi iştahlandırdığın için Rukia
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.06.12, 16:32   #7
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,427
Ettiği Teşekkür: 11404
Aldığı Teşekkür: 10632
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ekmek Yapmanın Püf Noktaları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
Fırından ve tandırdan yeni çıkmış sıcacık ekmeğe kimse karşı koyamaz herhalde. Bir de terayağ ve tulum peyniri oldu mu, değmesin kimse keyfime


Teşekkürler, püf noktalarla bile bizi iştahlandırdığın için Rukia
Lale ölümü kemir söylemessen kaç kilosun.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.06.12, 21:10   #8
Yönetici

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 13,401
Ettiği Teşekkür: 85366
Aldığı Teşekkür: 82578
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Ekmek Yapmanın Püf Noktaları

İlk kez rahmetli anneannemin evine gittiğimde 7 yaşında idim.

Rahmetli beni görünce önce bir anneme fırça çekti sonrada koluma bir altın bilezik taktı. Sonra da geçti ocağın başına.

Hemen şipşak yoğurdu hamuru attı taş gibi bir şeyin üzerine. Onu pişirmeye bıraktıktan sonra sabahın köründe sağmış olduğu ineğin sütünü kaynatıp attı yayığın içine.

Foşşş fooşşşş diye küpü vurdu ve içinden bir yumak sarı bir şey çıkardı.


O esnada pişen ekmeği sıcak sıcak aldı ve içine yapmış olduğu taze tereyağından koydu. Bir güzel eridi. Ve elime tutuşturdu "ye benim sarı kizum hadi ye" demişti.

Hiç unutmam o ekmeğin tadını. Bir daha da öyle bir ekmek yiyemedim.


Şimdi ekmek yapmak he... Fırınlar ekmeği çıkarıyor ya, neyimize yetmiyor katkılı katkılı

Amaaaa ekmek makinesinde harika cevzili ekmek yapıyorum. Çok da güzel oluyor.


İleride belki bu püf noktalar işimize yarar.

Teşekkürler Rukiacığım.








Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.06.12, 23:31   #9
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2490
Mesajlar: 21,819
Ettiği Teşekkür: 88448
Aldığı Teşekkür: 127716
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Ekmek Yapmanın Püf Noktaları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Pitsy Mesajı göster
Lale ölümü kemir söylemessen kaç kilosun.
Normalinde 62 kilo da takılırım hep, ama bir süredir 57-58 kilo arası gidip geliyorum.

Ne yani iştahlı olamazmıyım
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.06.12, 23:47   #10
Müdavim

Kardelen26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2009
Konular: 232
Mesajlar: 4,845
Ettiği Teşekkür: 27055
Aldığı Teşekkür: 23193
Rep Derecesi : Kardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura about
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Ekmek Yapmanın Püf Noktaları

Yani Rukia akşam akşam açtığın konuya bak hınk
Sıcacık bazlama ve arasına tereyağ ne güzel giderdi şimdi
__________________
Kardelen26 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Kardelen26'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ekmek, noktaları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kanat Izgara ve Mangal Yapmanın Püf Noktaları Kartal Et Yemekleri 16 05.06.16 12:51
Ekmek Ağacı Chevy Bağ, Bahçe, Çiçek, Ağaç 4 08.03.15 02:42
Evde Kahve Yapmanın İncelikleri ReaL İçecekler 17 13.10.14 15:22
Castrol internet erişim noktaları uur İnternet | Network 0 19.02.09 03:39
Motosiklet Bilgileri - Sürüş Teknikleri - Sollamanın İnce Noktaları Kartal Motor Sporları | Motorsiklet Dünyası 0 31.01.09 02:20


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2017 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.