Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 01.08.12, 23:56   #1
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Erzurum Sini Ketesi

Erzurum Sini Ketesi



Malzemeler:
Hamuru için
  • 1 çay bard.’dan 1 parmak az eritilmiş tereyağı
  • 2 çay bard. su
  • 1 ad. yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Aralara sürmek için eritilmiş tereyağı
  • Hamuru açmak için 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un karışımı
İçi için
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bard. un
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
  • 1 ad. yumurta sarısı
Yapılışı

1-Hamur için gerekli olan malzemeleri bir mutfak kabına koyun ve 1 -2 dk. kadar yoğurun. Daha sonra içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağını azar azar ilave ederek hamur özleşene kadar yoğurmaya devam edin. Elde ettiğiniz hamur kulak memesi kıvamından yumuşak olmalı. Mutfak kabınızın üzerini nemli bir bezle kapatıp buzdolabında yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.

2-Bir tavaya tereyağını, unu ve tuzu ekleyip kavurun. Hafif sararmaya başladığında altını kapatıp soğumaya bırakın.

3-Dinlendirdiğiniz hamurunuzu 9 eşit parçaya bölün ve her birini elinizle yuvarlayarak mutfak kabına yerleştirin ve üzerini kapatın. Her bezeyi unlu nişasta karışımı yardımıyla yufka büyüklüğünde açın. Üzerine 2-3 kaşık eritilmiş tereyağı gezdirin.Yufkanın 1/3 kadarını sağından ve 1/3 kadarını solundan ortaya doğru katların.Bir bıçak yardımıyla 3 eşit parçaya kesin.Her bir parçanın ortasına hazırladığınız içten koyun,her bir parçaya 1 kaşık kadar tereyağı gezdirin ve her birini bohça biçiminde katlayın.Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın.

4-Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğiniz ketelerin üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile inceltilmiş yumurta sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun.






Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 02.08.12, 00:00   #2
Kroniköğrencideğilartık:D

Mathematician - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 298
Mesajlar: 3,132
Ettiği Teşekkür: 12638
Aldığı Teşekkür: 17364
Rep Derecesi : Mathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Erzurum Sini Ketesi

Bu çooook güzel oluyor. Karşı komşumuz Erzurumlu. Küçükken ne çok yerdim onlarda. Tadı hala damağımda.

Teşekkürler Başakça.
__________________
Mathematician isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Mathematician'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.08.12, 00:03   #3
Tam Üye

Zümrüd-ü Anka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2012
Konular: 25
Mesajlar: 228
Ettiği Teşekkür: 312
Aldığı Teşekkür: 1006
Rep Derecesi : Zümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerdeZümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerdeZümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerdeZümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerdeZümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerdeZümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerdeZümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerdeZümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerdeZümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerdeZümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerdeZümrüd-ü Anka Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Olu Gibi
Standart Cevap: Erzurum Sini Ketesi

Öyledir annem yaptıkça yiyorum hala
__________________





Akıllı ve iyi niyetli insanlara özgü bir ada olması için neler vermezdim; öyle bir yer olsa ben bile vatansever kesilirdim

Albert Einstein


Zümrüd-ü Anka isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Zümrüd-ü Anka'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.08.12, 00:10   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8737
Mesajlar: 30,546
Ettiği Teşekkür: 104385
Aldığı Teşekkür: 161071
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Erzurum Sini Ketesi

Madem ki tadı çok güzelmiş, ben de aldım tarifini
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.08.12, 00:46   #5
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 494
Mesajlar: 11,464
Ettiği Teşekkür: 42735
Aldığı Teşekkür: 74655
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Erzurum Sini Ketesi

Dış malzemesi; Un, tuz yağ
İç malzemesi; Un, tuz, yağ...

Yarım ekmek arası çeyrek ekmek gibi birşey olmuş bu...

Yer miyim, yerim...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.08.12, 01:06   #6
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Erzurum Sini Ketesi

Çook severim keteyi, komşumuz sağolsun her yaptığında mutlaka beni de düşünür Ama onun yaptıkları fotoğraftaki gibi ufak olmuyor, yuvarlak ve büyük oluyor.

Teşekkürler Başakça.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 02.08.12, 08:51   #7
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,143
Ettiği Teşekkür: 29442
Aldığı Teşekkür: 18608
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Erzurum Sini Ketesi

Dadaşlar diyarında en beğendiğim lezzetlerden biri olmuştu.

Kalorisi bol,yemesi keyifli. Afiyet olsun.

Teşekkürler Başakça.
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.08.12, 13:41   #8
Üye

Candostcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Yaş: 48
Konular: 1
Mesajlar: 20
Ettiği Teşekkür: 82
Aldığı Teşekkür: 79
Rep Derecesi : Candostcan Karimasını arttırmak için doğru yerdeCandostcan Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Erzurum Sini Ketesi

Ahanda bizde var sahurlarda yeriz biz
__________________
Gönül ne çay ister ne çayhane, gönül sohbet ister gerisi bahane...
Candostcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Candostcan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.08.12, 13:47   #9
Üye

Candostcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Yaş: 48
Konular: 1
Mesajlar: 20
Ettiği Teşekkür: 82
Aldığı Teşekkür: 79
Rep Derecesi : Candostcan Karimasını arttırmak için doğru yerdeCandostcan Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Erzurum Sini Ketesi

Sevgili Dırdır bu kete senin dediğin gibi öyle her kadının yapabileceği keteden değil bu kete emek ister,bu kete özen ister,bu kete defalarca deneyim ister; birde bu kete yanında semaver çayı ister ki tadına doyum olmaz
__________________
Gönül ne çay ister ne çayhane, gönül sohbet ister gerisi bahane...
Candostcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Candostcan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.08.12, 13:55   #10
Uzman Üye

Gece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 71
Mesajlar: 1,093
Ettiği Teşekkür: 5338
Aldığı Teşekkür: 6891
Rep Derecesi : Gece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Erzurum Sini Ketesi

Hiç yapmam, her yapıldığında severek yerim...
Zira komşularımın çoğunluğu Erzurum' lu...
__________________
"Aşk nasıl da kırılgan, sus dedim ama olmadı
Kalbimden ismin geçti , kimseler duymadı"
Gece isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gece'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ketesi, sini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Atatürk'ün Fikir ve Düşünceleri Kartal Atatürk Kimdir? 25 30.06.16 01:22
Evler, Gazi Mustafa Kemal'i Anlatıyor ReaL Atatürk'e Ait Fotoğraf, Resim ve Özel Eşyalar 12 04.04.16 16:04
Nutuk Ekin Atatürk Kimdir? 27 11.10.15 13:04
Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları **EMEL** Doğu Anadolu 23 09.02.11 22:26
Ulusal Kurtuluş Savaşı (1919 - 1922) oneyouu Türk Tarihi 1 24.01.09 23:36


WEZ Format +3. Şuan Saat: 16:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.