Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 17.08.12, 00:31   #1
Yönetici

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 13,401
Ettiği Teşekkür: 85366
Aldığı Teşekkür: 82578
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Safranbolu Bükmesi

Safranbolu Bükmesi




Hamur için

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket çabuk maya
  • 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar un

İçi için

  • 250 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 küçük demet ıspanak
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet taze soğan
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı yoğurt


Yağlamak için

  • 1 çorba kaşığı tereyağı


Yapılışı:

2 su bardağı sıcağa yakın ılık suyu, çukur bir kaba aktarıyoruz. Ardından 1 paket çabuk maya, 1 tatlı kaşığı toz şeker, önce parmak uçlarıyla malzeme eriyene kadar karıştırılıyor. 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı ilave edilir. 1,5 tatlı kaşığı kadar tuzu da ekledikten sonra, ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar elenmiş un ekleyerek yoğurmaya başlanılıyor. Hamur kıvam alana kadar yoğrulur.

Üzerini kapatarak, ılık bir ortamda en az 1 saat kadar bekletilir. Hamur dinlenirken, kıymayı kavurarak iç malzemeyi hazırlamaya geçilir.
3 çorba kaşığı sıvıyağı tavaya koyduktan sonra biraz ısınması beklenilir ve 250 gram orta yağlı dana kıymayı eklenilir. Tane tane olacak şekilde kavurulur.

Kıyma rengini değiştirmeye başladığında,
1 tatlı kaşığı kadar tuz ilave edilir. Aslında tarifin orijinalinde kavurma kullanılır
Kıyma kavrulup, soğumaya bırakılırken,
diğer yeşillikler doğranmaya başlanır.

2 adet taze
soğanı beyazı ile birlikte çok ince bir şekilde doğranılır ve karıştırma kabına aktarılır. Yarım demet maydanozu, saplarıyla birlikte kıyılır ve bir soğanı doğrayıp diğer doğranılan yeşilliklerin içine katıldıktan sonra, ince ince ıspanakları doğranılır. (ıspamanak yerine pazı da kullanılabilir) Bütün malzemeler kıyıldıktan sonra, 1 tatlı kaşığı tuzu eklenilir. Hacmi küçülene kadar ovarak karıştırılır. 1 tatlı kaşığı kadar karabiberi daha önceden kavrulan ve soğutulan kıyma karışıma eklenir ve karıştırılır.

Kabarmış hamuru
6 eşit parçaya bölünür. Tezgeha unu serpilip, hamurlara yumurta şekli verilir.
Uzun bir hamur olacağı için
, önce parmak uçlarıyla uzatılır, daha sonra bir merdene ile açma işlemine devam edilir.
Hamuru açıldıktan sonra hazırlanan için altıda biri yerleştirilir.


Bükme işlemi, önce bir taraftan sonra diğer taraf üzerine gelecek şekilde kapatılır.


Pideleri fırına vermeden önce son işlem olarak yoğurtlu yumurta karışımını üzerine sürülür.

1 çorba kaşığı yoğurt ve 1 adet yumurta karıştırılır ve üzerine sürülür.


Safranbolu bükmelerini, önceden ısıttığımız 210 - 220 derece arasındaki fırına verilir ve altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir.


Fırından alır almaz üzerine tereyağı sürülür. Tereyağ
hem yumuşak olamasını hem de lezzetli olmasını sağlıyor.
Kiren şerbeti veya ayran ile servis edilir.

Afiyet Olsun.




Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.08.12, 09:49   #2
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,220
Ettiği Teşekkür: 31206
Aldığı Teşekkür: 18850
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Safranbolu Bükmesi

Görüntüsü itibariyle Trabzon'da yediğim enfes kapalı pideyi andırıyor.

Karşımda doğa harikası Safranbolu evleri,önümde bükme ve buz gibi ayran... güzel bir hayaldi.

Teşekkürler Başakça.
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.08.12, 12:26   #3
Gerçek Üye

KaLiNKa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 162
Mesajlar: 831
Ettiği Teşekkür: 1494
Aldığı Teşekkür: 4145
Rep Derecesi : KaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Kuskulu
Standart Cevap: Safranbolu Bükmesi

Bayramın 3.günü kısmetse Safranboluya gidiyorum.. kesinlikle deniycem
__________________

Kendini sevmek, hayatı sevmektir!

KaLiNKa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz KaLiNKa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.08.12, 12:52   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 5375
Mesajlar: 24,286
Ettiği Teşekkür: 97073
Aldığı Teşekkür: 135164
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Safranbolu Bükmesi

Ispanak ve kıyma. Mmmah...
İyi yerim bu bükmeyi ben

Ellerine sağlık Başakça.
__________________


Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.08.12, 13:09   #5
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 491
Mesajlar: 11,752
Ettiği Teşekkür: 44555
Aldığı Teşekkür: 75943
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Safranbolu Bükmesi

Severim bu tip şeyleri

Soğan ve yeşilliklerle hazırlanan o iç önceden kavrulmuyor mu?


Bana da neyse? Hazır pişmişini bulursam yerim
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.12, 04:12   #6
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2490
Mesajlar: 21,819
Ettiği Teşekkür: 88448
Aldığı Teşekkür: 127717
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Safranbolu Bükmesi

Resmi görünce bir gurrk sesi geldi, meğer bendenmiş
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.12, 06:30   #7
. . . . Gurbet Ellerde . . . .

Insanlikarayan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2012
Konular: 290
Mesajlar: 10,690
Ettiği Teşekkür: 130320
Aldığı Teşekkür: 42129
Rep Derecesi : Insanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Insanlikarayan - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Cevap: Safranbolu Bükmesi

Alıntı:
Afiyet Olsun.
Nereye buyularalim?
__________________


Türkiyede yasamasa bile!.

Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.

Çetin Düşlü.
Insanlikarayan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 19.08.12, 08:17   #8
Uzman Üye

Umit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 67
Mesajlar: 1,583
Ettiği Teşekkür: 5966
Aldığı Teşekkür: 7927
Rep Derecesi : Umit muhteşem bir gelişmedeUmit muhteşem bir gelişmedeUmit muhteşem bir gelişmedeUmit muhteşem bir gelişmedeUmit muhteşem bir gelişmedeUmit muhteşem bir gelişmedeUmit muhteşem bir gelişmedeUmit muhteşem bir gelişmedeUmit muhteşem bir gelişmedeUmit muhteşem bir gelişmedeUmit muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Safranbolu Bükmesi

Ellerine sağlık Başakça.
__________________
Umit isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Umit'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ayçiçek yağı, ayran, bükmesi, çabuk maya, çay kaşığı, dana kıyma, dinlenirken, hamur, karabiber, kiren şerbeti, kuru soğan, kıyma, maydanoz, orta yağlı, parmak uçları, pide, safranbolu, su bardağı, tava, toz şeker, ılık su, ıspanak, ısınması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Safranbolu ve Safranbolu Evleri | Karabük ReaL Karadeniz 42 16.06.16 03:14


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2017 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.