Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 24.09.12, 16:51   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8711
Mesajlar: 30,503
Ettiği Teşekkür: 104287
Aldığı Teşekkür: 160947
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Pratik Erişte Böreği


Pratik Erişte Böreği






Aniden misafir geldi! Yufkanız olsa hemen bir börek yapardınız ama hazırlıksız yakalandınız. Evde erişte varsa, hiç üzülmeyin çünkü onlara lezzetli bir börek sunacaksınız.

Malzemeler:


  • 250 gr erişte
  • 4 taze soğan
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı tane mısır
  • 200 gr mantar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
İç harcı için
  • 4 yumurta
  • ¾ çay bardağı ayçiçeği
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Erişteyi kaynayan tuzlu suda haşlayıp süzün.
Mantarları ince doğrayın.
Taze soğanları 1 cm kalınlığında doğrayın.
Soğan ve mantarları zeytinyağında soteleyin.
Bezelye, mısır, tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
Yumurtaları mikserle çırpın.
Un, süt, ayçiçeği yağı, kabartma tozu, tuz ve karabiber ekleyin.
Erişte, sotelenmiş sebzeler ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını karışıma ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serili fırın kabına aktarın.
Kalan kaşar peynirini üzerine serpiştirin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.


Afiyet olsun!
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.09.12, 18:35   #2
Uzman Üye

C.Cienfuegos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2012
Konular: 95
Mesajlar: 1,248
Ettiği Teşekkür: 980
Aldığı Teşekkür: 4932
Rep Derecesi : C.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Pratik Erişte Böreği

Bezelyeyi görünce ağızımın suyu aktı,erişte de var daha ne olsun.
__________________

"Tanrım, artık bir ateist olduğum için beni bağışla , ama Nietzsche'yi okudun mu?"

John Fante
C.Cienfuegos isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz C.Cienfuegos'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.09.12, 18:56   #3
--- Ata'm İzindeyiz ---

Mavigöl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Konular: 16
Mesajlar: 207
Ettiği Teşekkür: 339
Aldığı Teşekkür: 1160
Rep Derecesi : Mavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerdeMavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerdeMavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerdeMavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerdeMavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerdeMavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerdeMavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerdeMavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerdeMavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerdeMavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerdeMavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Pratik Erişte Böreği

Yapıcam bunu harika görünüyor teşekürler Canan.
__________________
Mavigöl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mavigöl'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.09.12, 19:15   #4
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Pratik Erişte Böreği

Değişik ve pek bilinmeyen bir tarif. Düzel olur herhalde.




Ama içinde mantar var. Banemin bu konuya uğramaz uğrasada içinden mantarları çıkarır öyle yer.
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.09.12, 19:25   #5
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Pratik Erişte Böreği

Artık yemek görmek istemiyecek kadar bıktım yemeklerden,lakin bu börek gerçekten nefis görünüyor.Ellerine sağlık Canan
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
böreği, erişte, pratik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pratik Marş Motoru Bilgileri- Sık Rastlanılan Marş Motoru Arızaları Kartal Bilgi ve Sorun Merkezi 3 27.11.15 23:17
Elektromanyetik Radyasyondan Korunmak İçin Pratik Öneriler Kartal Sağlığımız İçin Püf Noktaları 2 06.06.15 14:40
Strese Karşı Pratik Öneriler Minerva Psikoloji 0 31.01.09 05:55
Pratik çorap yapımı Umutgüneşi Örgü | Tığ İşleri 0 30.01.09 17:27
Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler Kartal Saç, Cilt ve Vücut Bakımı 15 28.01.09 20:28


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.