Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 16.10.12, 17:07   #1
emre001
Ziyaretçi
emre001 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular:
Mesajlar: n/a
Rep Derecesi :
Ruh Halim:
Standart Milföylü Yufka Böreği

Milföylü Yufka Böreği





Malzemeler:

  • 6 yaprak milföy hamuru
  • 2 Tane yufka
  • ½ su bardağı sıvıyağ
  • ½ su bardağı süt
  • 1 çay fincanı Soda
  • 1 tane yumurta

İç harcı için:

  • 1 kâse ıspanak
  • 200 gr. mantar
  • 100 gr. kaşar peyniri
  • 1 soğan


Hazırlanışı:


Milföylü yufka börekleri için öncelikle iç harcını hazırlayalım. Mantarı ve soğanı küçük küçük doğrayalım. Ispanakları güzelce ayıkladıktan sonra bir kaba koyup iyice yıkıyalım.
Küçük bir tencereye yağı koyalım, hazırlamış olduğumuz mantar ve soğanı ilave edirek sote haline getirelim. Bu karışımın üzerine ıspanağı ilave ederek tuz ve karabiber ekleyip içerisindeki sebzeler iyice yumuşayana kadar ocakta pişirmeye bırakalım.
Yufka börekleri için orta boy bir tepsiye 3 tane milföy hamurunu incelmesi için esneterek güzelce yayalım. Üzerine bir yufkayı parçalayarak serelim, yufka böreği için hazırladığımız iç malzemeyi de parçalağımız yufkanın üzerine yayalım. Yine önceden hazırlamış olduğumuz dilim kaşarları dizelim. Milföylü yufka böreği için diğer yufkayı parçalayarak böreklik malzememizin üzeri kapatılır.
Diğer kalan 3 parça milföy hamurunu da iyice esneterek üzerine tek tek yayalım.
Yufka börekleri için bir kasede sosunu hazırlayalım, sıvıyağı ve sodayı süt ile yumurta ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
Hazırladığımız böreği istediğiniz şekilde dilimledikten sonra, hazırlamış olduğumuz sosu üzerine iyice gezdirerek dökelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecelik ısıda yirmi dakika kadar pişmeye bırakalım. Daha sonra pişen böreğimizi soğumasını bekledikten sonra servis ederek Afiyetle yiyelim.


Yemek Tarifleri



  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz 'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
böreği, milföylü, yufka


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2017 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.