Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 01.11.2012, 22:57   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kavurma Böreği

Kavurma Böreği




İ
ç Malzemeler:


  • 750 gr kıyma,
  • 2 adet soğan
  • Maydanoz,
  • 1 su bardağı kalın dövülmüş ceviz,
  • Karabiber,
  • Tuz

Hamurun Malzemesi:

  • 1 su bardağı su,
  • 1 su bardağı süt,
  • Tuz,
  • 1 tatlı kaşığı karbonat (Yoksa 1 paket kabartma tozu da olur),
  • İçine limon sıkılır,
  • Aldığı kadar un,
  • Margarin ya da tereyağı (Eritilmiş hafif soğumuş).


Önce içini hazırlayın

Soğanı kavurun, kıymayı ilave edin.
Kıyma suyu çekene kadar kavurun.
Tuz, karabiber, ince doğranmış maydanoz .ceviz ilave edin.


Hamurun Yapılışı:

Hamur kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.
6 beze yapılır. Yarım saat dinlendirilir.
İlk 3 beze sırayla açılır. (Olabildiğince ince) 3 yufka, tek tek aralarına margarin sürülerek üst üste konur.
En üste konulan yufka da yağlanır ve rulo şeklinde sarılır. Kalan 3 bezeyi de aynı şekilde hazırladıktan sonra buzdolabında yarım saat dinlendirilir. (Bir gece bekletilirse daha güzel oluyor. Buzdolabından çıkarılınca 10-15 dakika dışarıda bekletin.)
Daha sonra ruloyu elimizle hafifçe yanlara doğru açtırarak, 2 şer santim eninde kesilir.
Kesilen yer yukarıda olacak şekilde ortasından bastırılır. küçük bir oklavayla poğaça büyüklüğünde açılır. (Kahve fincanı tabağı büyüklüğünde) İç malzemesi konularak poğaça şeklinde kapatılır. Kenarları parmak arasına konarak yan yan içe doğru kıvrılır. Bu böreğin özelliği kenarının kıvrılışıdır.
Yağı kızdırın Ocağı kısın öyle kızartın. (Yavaş yavaş kızartın.) Pembeleşince alın afiyetle yiyin.

Not: İsterseniz yağlanmış tepsiye dizilip, üzerlerine yine eritilmiş margarinden sürülür. 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.



klasiktatlar



  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.11.2012, 16:00   #2
Çevrimdışı
Türkü
...> Ata'm İzindeyiz <...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kavurma Böreği

Görüntüsü çok cezbedici,içindeki malzemelerde tam benlik.

Teşekkürler Başakca.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kavurma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.