Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 01.11.12, 21:57   #1
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Kavurma Böreği

Kavurma Böreği




İ
ç Malzemeler:


  • 750 gr kıyma,
  • 2 adet soğan
  • Maydanoz,
  • 1 su bardağı kalın dövülmüş ceviz,
  • Karabiber,
  • Tuz

Hamurun Malzemesi:

  • 1 su bardağı su,
  • 1 su bardağı süt,
  • Tuz,
  • 1 tatlı kaşığı karbonat (Yoksa 1 paket kabartma tozu da olur),
  • İçine limon sıkılır,
  • Aldığı kadar un,
  • Margarin ya da tereyağı (Eritilmiş hafif soğumuş).


Önce içini hazırlayın

Soğanı kavurun, kıymayı ilave edin.
Kıyma suyu çekene kadar kavurun.
Tuz, karabiber, ince doğranmış maydanoz .ceviz ilave edin.


Hamurun Yapılışı:

Hamur kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.
6 beze yapılır. Yarım saat dinlendirilir.
İlk 3 beze sırayla açılır. (Olabildiğince ince) 3 yufka, tek tek aralarına margarin sürülerek üst üste konur.
En üste konulan yufka da yağlanır ve rulo şeklinde sarılır. Kalan 3 bezeyi de aynı şekilde hazırladıktan sonra buzdolabında yarım saat dinlendirilir. (Bir gece bekletilirse daha güzel oluyor. Buzdolabından çıkarılınca 10-15 dakika dışarıda bekletin.)
Daha sonra ruloyu elimizle hafifçe yanlara doğru açtırarak, 2 şer santim eninde kesilir.
Kesilen yer yukarıda olacak şekilde ortasından bastırılır. küçük bir oklavayla poğaça büyüklüğünde açılır. (Kahve fincanı tabağı büyüklüğünde) İç malzemesi konularak poğaça şeklinde kapatılır. Kenarları parmak arasına konarak yan yan içe doğru kıvrılır. Bu böreğin özelliği kenarının kıvrılışıdır.
Yağı kızdırın Ocağı kısın öyle kızartın. (Yavaş yavaş kızartın.) Pembeleşince alın afiyetle yiyin.

Not: İsterseniz yağlanmış tepsiye dizilip, üzerlerine yine eritilmiş margarinden sürülür. 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.



klasiktatlar



Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.11.12, 15:00   #2
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,143
Ettiği Teşekkür: 29442
Aldığı Teşekkür: 18608
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Kavurma Böreği

Görüntüsü çok cezbedici,içindeki malzemelerde tam benlik.

Teşekkürler Başakca.
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kavurma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çiğ Börek | Şi - Çi Börek | Tatar Böreği Canan Börek | Çörek 45 18.10.15 22:40


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.