Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 01.12.12, 19:53   #1
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Kremalı Çörek Tatlısı Tarifi




Kremalı Çörek Tatlısı Tarifi



Malzemeler:

  • 1 tane yumurta
  • Bir buçuk su bardağı un
  • Yarım bardak çiçek yağı
  • Yarım bardak süt
  • 15 gr yaş maya
  • Yarım bardak şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Krema Malzemeleri:

  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı krema
  • Üzerine serpmek için pudra şekeri

Yapılışı:


Ilık 1 su bardağı sütün içine mayayı ekleyin. Aynı kabın içine sıvı yağ, toz şeker, yumurta, tuz, unu ekleyip yoğurun. Unu azar azar dökün yoğururken. Mayalanması için üstünü örtüp 30 dakika kadar bekletin.

Bir tencereye unu, vanilyayı, sütü ve şekeri koyup kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırın. Krema koyulaşınca soğuması için biraz bekletin. Soğuduktan sonra üzerine kremayı ilave edip karıştırın. Kremamız da hazır.


Mayalanan hamurdan pinpon topu kadar alıp, yağladığımız muffin kalıplarına koyuyoruz. Fırını 170 derecede açıp biraz ısıtıyoruz sonra hamurları fırına veriyoruz. Biraz kızarana kadar fırında pişirin. Pişen hamurları fırından çıkardıktan sonra soğumalarını bekliyoruz. Soğuyan hamurları bıçakla ortasında biraz kesiyoruz ve içine hazırladığımız kremayı dolduruyoruz. Son olarak kremalı çöreğimizin üzerine pudra şekeri serpiyoruz. İşte lezzet bombası yenmeye hazır…



Afiyet olsun
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.12.12, 20:44   #2
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Kremalı Çörek Tatlısı Tarifi

Bunun kremasını çikolatalı yaptın mı değil çocuklar büyükler bile dibine darıyı ekmeden bırakmaz.

Hele ki tarifin sonundaki "bomba" kelimesini okuyup bomba olmaya niyetlenirlerse.




Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.12.12, 22:25   #3
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,893
Ettiği Teşekkür: 165456
Aldığı Teşekkür: 185379
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Kremalı Çörek Tatlısı Tarifi

E vallahi taktım ben bu yumurtaya..

Aman ng güzel görünüyor dedim, malzemelere bakınca yine yumurta... Ne menem birşeymiş.. Yumurta olmasa tatlı da olmayacakmış.. Hemen hemen her tatlının içinde illaki yumurta..

Sinir olmaya başladım...

Yumurta konulmayınca olmaz mı yani?
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çiçek yağı, krema, kremalı, pudra şekeri, süt ve un, toz şeker


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Etimek Tatlısı Kartal Hamur Tatlıları 5 20.05.13 13:47


WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.