Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 12.01.13, 19:41   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8736
Mesajlar: 30,545
Ettiği Teşekkür: 104384
Aldığı Teşekkür: 161064
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Rus Poğaçası (Proski)


Rus Poğaçası (Proski)




Malzemeler

Hamuru için:

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • 3 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz, aldığı kadar un
  • 300 gram ıspanak yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme toz kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme salça

İçi için:
300 gram tulum, keçi veya hellim peyniri

Salçalı hamurun içi için:

  • 1 adet soğan
  • 300 gram kıyma
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı

Öncelikle hamur için tereyağı, margarin, yumurta, tozşeker, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabına alın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyin ve tüm malzemeyi yoğurun.
Hamuru ikiye ayırın ve üzerini nemli bezle örterek, 15 dakika dinlendirin.
Kıyılmış ıspanağı hafif kavurun ve suyunu sıkıp, robottan geçirin.
Dinlenen hamurun bir tanesine ıspanağı ekleyin ve yoğurarak yeşil renkli bir hamur elde edin.
Diğer hamura da toz kırmızıbiber ile salça katarak, yoğurun ve kırmızı renkli bir hamur elde edin.
Ispanaklı hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın ve çay tabağı büyüklüğünde açın.
Bir ucuna tulum, keçi veya hellim peyniri koyun.
Diğer ucu üzerine kapatıp, yarım ay şekli verin.
Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin.
Salçalı hamurun içi için kıyılmış soğanı kıymayla birlikte sıvıyağda kavurun ve soğuması için bir kenara alın.
Salçalı hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın ve çay tabağı büyüklüğünde açın.
Hamurun bir ucuna kıymalı iç harçtan koyun ve diğer ucu üzerine kapatın.
Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Yüksek topuklar

__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.01.13, 23:38   #2
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Rus Poğaçası (Proski)

Hellim peynirli ve ıspanklı.

Hellim peynirini bu poğacada ziyan etmesek de normal inek peyniri kullansak nasıl olur ki?


Denerim ki bunu.




Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.01.13, 23:41   #3
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Rus Poğaçası (Proski)

Peynir olsun da, ister inek, ister öküz (ama onun olmaz dime peyniri), ister koyun (bu da güzel olmaz) ister keçi olsun, olsun da yeter ki içinde peynir olsun Başakça


Canan,
artık uluslar arası tariflerlere çalışıyorsun
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.01.13, 23:48   #4
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 839
Mesajlar: 7,376
Ettiği Teşekkür: 32874
Aldığı Teşekkür: 38253
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Rus Poğaçası (Proski)

Görüntütüyü içli köfteye benzettim, içinde ki yeşil rengi görünce Antep fıstığı diye düşündüm, ama hepsi bambaşka çıktı

Güzeldir bu, teşekkürler Canancım.
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.13, 00:02   #5
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8736
Mesajlar: 30,545
Ettiği Teşekkür: 104384
Aldığı Teşekkür: 161064
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Rus Poğaçası (Proski)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Basakca Mesajı göster
Hellim peynirli ve ıspanklı.

Hellim peynirini bu poğacada ziyan etmesek de normal inek peyniri kullansak nasıl olur ki?


Denerim ki bunu.






Ohh be...beğendin; tamam inek peyniriyle yap sen Başakçam


Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
Peynir olsun da, ister inek, ister öküz (ama onun olmaz dime peyniri), ister koyun (bu da güzel olmaz) ister keçi olsun, olsun da yeter ki içinde peynir olsun Başakça

Canan,
artık uluslar arası tariflerlere çalışıyorsun
Dışarlara da açılmak lazım Laleciğim

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Sevda Mesajı göster
Görüntütüyü içli köfteye benzettim, içinde ki yeşil rengi görünce Antep fıstığı diye düşündüm, ama hepsi bambaşka çıktı

Güzeldir bu, teşekkürler Canancım.
Güzel mi değil mi bilemiyorum Sevdacığım. Denemedim kendim
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
hamur, için, kadar, kaşığı, poğaçası, proski


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 16:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.