Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 24.02.13, 06:07   #1
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 47
Konular: 168
Mesajlar: 564
Ettiği Teşekkür: 1897
Aldığı Teşekkür: 2815
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Rumeli Böreği (Damat Böreği)

Rumeli Böreği
(Damat Böreği)




Malzemesi:

  • 5 adet yufka
  • 1 büyük tavuk göğsü
  • çeyrek limon suyu (tavuğu haşlarken kullanılacak kokusunu almak için)
  • tuz,karabiber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı tavuk suyu

Sosu için:

  • 2,5 su bardağı tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 diş sarmısak
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 2 yumurta sarısı

Üzerine:

  • Tereyağda kızdırılmış kırmızı biber

Yapılışı:

Tavuk eti,bol suda limon suyuyla haşlanır.
Didiklenip tuz ve karabiberle harmanlanır.
Yufka 6'ya bölünür.(Emine Beder'in tarifinde 4'e bölünüyor.)
Üzerine sıvıyağ sürülüp,tavuklu harçtan konulur.
Rulo yaparak saralım ve ruloların bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafında döndürerek yuvarlak şekil verelim.(gül böreği gibi)
Diğer yufkalarda aynı şekilde sarılıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
180 ısılı fırında kızarana dek pişirilir.
Fırından alır almaz üzerine 2 bardak tavuk suyu gezdirip tekrar 5 dakika daha fırınlanır.
Küçük bir tencereye unu,yoğurdu,dövülmüş sarmısakları ve tavuk suyunu ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
Sirkeyi ekleyip altını kapatalım.
Pişen börekleri servis tabağına alalım üzerine sosu döküp tereyağda kızdırılmış kırmızı biber gezdirerek sıcak servis yapalım.
__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.02.13, 12:01   #2
Yönetici

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 12,362
Ettiği Teşekkür: 83867
Aldığı Teşekkür: 79264
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Rumeli Böreği (Damat Böreği)

Bunun içinde tavuk eti var. Ben yemem.
Hem zaten damatlara hazırlanmış. Damat olanlar yesin. Tamam damatlara hazırlanıyor da ne diye ismi de damat veriliyor. Ayşe Fatma Hayriye olsa ne olur? Damat mı alınır?

Gülbade sen restorant falan mı işletiyorsun sabahın bir köründe gelmişsin burada beni ayar yapacak cinsten gırtlak tarifleri veriyorsun. Hadi verdin içine ne diye kanatlı nebat katıyorsun? Onu da geçtim ismine kafayı bozdum.


Hadi şimdi de Basakça susturan tarifi versene.




Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 24.02.13, 13:16   #3
Moderator

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 427
Mesajlar: 3,691
Ettiği Teşekkür: 18678
Aldığı Teşekkür: 20293
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Rumeli Böreği (Damat Böreği)

Birileri ters tarafından kalkmış yine Mis gibi Rumeli Böreğine sallamış.. Hıhh
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
böreği, damat, kaşığı, rumeli, suyu, tavuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ülkelere Göre Evlilik Adetleri oneyouu Sosyal Bilimler 2 13.02.09 07:59


WEZ Format +3. Şuan Saat: 21:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.