Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 24.04.13, 18:37   #1
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12323
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Thumbs down Küncülü Kömbe





Malzemeler:
  • 500 gram siyah susam
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Hamuru için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un

Yapılışı:
500 gram siyah susam fırında kavurulur. 1 su bardağı süt, un, sıvıyağ ve yoğurt karıştırılıp yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur bezelere kesilip yuvarlanır. Bezeler merdaneyle açılır. Fırında kavurulan susamlar robotta yağı çıkana kadar çekilir. Sıvı yağ ile yumuşatılan susam hamuru açılan ve tepsiye serilen yufkanın üzerine sürülür. Diğer yufkalarda üst üste koyulup susam sürülür. Susamlı yufkalar tepside dilimlenir. Bir yumurta çırpılıp böreğin üzerine sürülür ve fırında pişirilir.



KAYNAK
__________________
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 19:04   #2
Seni Seviyorum

Persephone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 26
Mesajlar: 814
Ettiği Teşekkür: 2598
Aldığı Teşekkür: 3389
Rep Derecesi : Persephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Mahzun
Standart Cevap: Küncülü Kömbe

Anlamadım doğrusu yapımını.
Persephone isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Persephone'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 19:52   #3
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8711
Mesajlar: 30,503
Ettiği Teşekkür: 104287
Aldığı Teşekkür: 160947
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Küncülü Kömbe

Bildiğimiz haşhaşlı kömbeyi, susam ile yapmışlar, Gaziantepliler, adına Künçülü kömbe demişler

Eline sağlık Limon
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 19:57   #4
Seni Seviyorum

Persephone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 26
Mesajlar: 814
Ettiği Teşekkür: 2598
Aldığı Teşekkür: 3389
Rep Derecesi : Persephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Mahzun
Standart Cevap: Küncülü Kömbe

O hazırlanan bezeler ne oldu yufkayla ne alakası var anlayamadım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Persephone isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Persephone'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 21:00   #5
Uzman Üye

M.Özen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Yaş: 37
Konular: 1
Mesajlar: 1,034
Ettiği Teşekkür: 647
Aldığı Teşekkür: 4253
Rep Derecesi : M.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Küncülü Kömbe

Kömbe dediğin ya Antep fıstıklı ya da haşhaşlı olur, fıstıklısını tabii ki Antep'te haşhalısını da Sivas'ta yaparlar,,, genelde
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
M.Özen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 21:02   #6
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8711
Mesajlar: 30,503
Ettiği Teşekkür: 104287
Aldığı Teşekkür: 160947
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Küncülü Kömbe

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Persephone Mesajı göster
O hazırlanan bezeler ne oldu yufkayla ne alakası var anlayamadım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Hamuru beze yaptıktan sonra, oklava veya merdane yardımıyla açıyorsun.

İyice kavrulmuş susamı yağı çıkana kadar ezip, biraz da su ile inceltiyor her yufkanın arasına, sürüyorsun.

İşte bu kadar
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 21:04   #7
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12323
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Küncülü Kömbe

Çok basit Canan süper açıklamış (:
__________________
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 21:09   #8
Seni Seviyorum

Persephone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 26
Mesajlar: 814
Ettiği Teşekkür: 2598
Aldığı Teşekkür: 3389
Rep Derecesi : Persephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Mahzun
Standart Cevap: Küncülü Kömbe

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster


Hamuru beze yaptıktan sonra, oklava veya merdane yardımıyla açıyorsun.

İyice kavrulmuş susamı yağı çıkana kadar ezip, biraz da su ile inceltiyor her yufkanın arasına, sürüyorsun.

İşte bu kadar
O bezelerden yufka yapılıyor yani. Doğru mu anladım?
Persephone isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Persephone'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 21:11   #9
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12323
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Küncülü Kömbe

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Persephone Mesajı göster
O bezelerden yufka yapılıyor yani. Doğru mu anladım?
Yufka nerden çıktı hamuru top yapıyorsun elinde merdaneyle açıyorsun..
__________________
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 21:11   #10
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8711
Mesajlar: 30,503
Ettiği Teşekkür: 104287
Aldığı Teşekkür: 160947
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Küncülü Kömbe

Aynen öyle...

Yalnız, incecik yufka seğil, tepsiye göre, kalınca açacaksın.
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardağı, fırında, kömbe, küncülü, susam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.