Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 04.09.15, 12:54   #21
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 5375
Mesajlar: 24,286
Ettiği Teşekkür: 97073
Aldığı Teşekkür: 135164
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme

Kolay Gözleme Tarifi



Malzemeler :

* 5 yaprak, yufka
* ısırgan otu
* 3 sap, yeşil soğan
* beyaz peynir
* kaşar peynir
* tulum peynir
* tuz

Tarifi

Öncelikle iç malzemesini hazırlayalım, ısırgan otunu ayıklayıp yıkayalım süzgece alalım. Yeşil soğanı ayıklayıp yıkayalım, yeşil soğan ve ısırgan otunu doğrayalım karıştırma kabına alalım. Üzerine peynirleri ilave edelim, tuzunu ayarlayıp karıştıralım. Temiz ve düz bir zemine, yufkaları serelim, eşit bir şekilde iç harcı yufkaların üzerine yayalım. Zarf şeklinde kapatalım, saçta arkalı önlü pişirelim.
Afiyet olsun.
Kaynak
__________________


Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.09.15, 12:59   #22
Uzman Üye

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 41
Mesajlar: 4,226
Ettiği Teşekkür: 21682
Aldığı Teşekkür: 22696
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme

@Canan eline sağlık.
Eksik yerleri ben tamamlayayım.
Arkalı önlü pişirdikten sonra tereyağı ile yağlayalım.
Yağladıktan sonra da üzerine bir kaşık süzme bal dökelim.
__________________
Tura isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.09.15, 13:08   #23
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 5375
Mesajlar: 24,286
Ettiği Teşekkür: 97073
Aldığı Teşekkür: 135164
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı göster
@Canan eline sağlık.
Eksik yerleri ben tamamlayayım.
Arkalı önlü pişirdikten sonra tereyağı ile yağlayalım.
Yağladıktan sonra da üzerine bir kaşık süzme bal dökelim.


Annem de sürerdi tereyağ ve bal. Dürüm yapıp, parmaklarımız arasından aka aka yerdik.

Hatırlattığın iyi oldu Tura
__________________


Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.09.15, 13:10   #24
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,083
Ettiği Teşekkür: 23930
Aldığı Teşekkür: 20944
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme

Ben bir gün yapayım, konuya resimleriyle ekleyeyim. Kendi usulümü.

Un, tuz, su tarifinde kesinlikle hamura az zeytinyağı da ilave edilmeli. Hamur dinlendirilmelidir.

Nasıl açılır o hamur, ağzında dağılır.

Offf, canım nasıl da çekti şimdi.

Çok güzel bir konu, teşekkürler.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.10.15, 00:58   #25
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,725
Ettiği Teşekkür: 15576
Aldığı Teşekkür: 21870
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Red face Ballı Kaymaklı Gözleme



Ballı Kaymaklı Gözleme





Köy mutfaklarında el altında olabilecek malzemelerle hazırlanan, lezzetli, özellikle çocukların sevebileceği bir tariftir. Kırklareli köy mutfağında rastladığımız bu lezzet sunumuyla bir parça Boşnak göçmenlerin mutfaklarından devşirilmiş "Palaçinka" ( Boşnak akıtması ) tarifiyle benzerlik gösterir.Normal yufka ile de hazırlanabildiği gibi tatlı bir gözleme olduğu için öncelik baklavalık tatlı hamur olmalıdır. Eğer ki böreklik yufkalardan hazırlanacaksa tuzunun az olması tercih edilmelidir. Tarifte kullanılacak kaymak çok ekşi olmayan türden süt kaymağı olmalıdır.



Malzemeler :
  • Yufka ( Tercihen baklavalık yufka )
  • Süt kaymağı
  • Pudra şekeri
  • Tereyağ
  • Bal




Hazırlanışı :
  • Un, yumurta, süt ( ya da yoğurt ), sıvıyağ ve bir çimdik tuz ile bir baklava hamuru yoğurun.
  • Eğer un,su,tuz ile böreklik hamur hazırlayacaksanız tuzunu daha az tutarak da hazırlayabilirsiniz.
  • Kenarda dinlendirdiğiniz yufkaları ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.
  • Oklava yardımıyla incecik açın.
  • Yufkanıza süt kaymağından koyup parmaklarınızla yaydırın.
  • Kaymaklı yufkanızın üzerine pudra şekeri yahut toz şeker gezdirip zarf şeklinde kapatın.
  • Tavanıza bir parça tereyağ alıp ısıtın ve gözlemenizi altlı üstlü kızartın.
  • Arzuya göre keserek yahut dürüm halinde sarıp servis tabağınıza alın.
  • Üzerine bal ve bir parça daha pudra şekeri serpip ılık olarak tüketin.


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.10.15, 01:06   #26
Uzman Üye

Cem1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Yaş: 61
Konular: 173
Mesajlar: 3,307
Ettiği Teşekkür: 3907
Aldığı Teşekkür: 10189
Rep Derecesi : Cem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisi
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ballı Kaymaklı Gözleme

Tabiii tabii,gece gece koştur dur!.Hadi poğaça bir nebze,bu iyice bir cinayet!
__________________
Cem1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.10.15, 01:14   #27
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,725
Ettiği Teşekkür: 15576
Aldığı Teşekkür: 21870
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Ballı Kaymaklı Gözleme

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cem1907 Mesajı göster
Tabiii tabii,gece gece koştur dur!.Hadi poğaça bir nebze,bu iyice bir cinayet!



Görüntüsü muhteşem tadı nasıldır kimbilir





__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.10.15, 01:16   #28
«... Beklenen Şarkı ...»

Çengelli İğne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 1654
Mesajlar: 9,563
Ettiği Teşekkür: 33017
Aldığı Teşekkür: 31991
Rep Derecesi : Çengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Ballı Kaymaklı Gözleme

Çok güzel görünüyor.

Teşekkürler canım.
__________________






Çengelli İğne isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 13.10.15, 01:17   #29
Uzman Üye

Cem1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Yaş: 61
Konular: 173
Mesajlar: 3,307
Ettiği Teşekkür: 3907
Aldığı Teşekkür: 10189
Rep Derecesi : Cem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisi
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ballı Kaymaklı Gözleme

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Suzim Mesajı göster
Görüntüsü muhteşem tadı nasıldır kimbilir




Bilemem artık!Bu saatden sonra da bilmek istemem!.Hastane uzak değil ama ambülans bayağı masraflı!
__________________
Cem1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 13.10.15, 01:19   #30
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,725
Ettiği Teşekkür: 15576
Aldığı Teşekkür: 21870
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Ballı Kaymaklı Gözleme

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cem1907 Mesajı göster
Bilemem artık!Bu saatden sonra da bilmek istemem!.Hastane uzak değil ama ambülans bayağı masraflı!


Bi parçadan bi şey olmaz


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ballı, gözleme, karabiber, kaymaklı, kıymalı, nane, otlu, patlıcanlı, pazılı, tava, teflon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zenginlerin Tatil Yeri | İpek Şehri Como | İtalya Canan Avrupa 34 08.08.17 13:21
Osmanlı Çarşıları | Geleneksel Meslek Örgütlenmeleri ve Anadolu Çarşıları Basakca Türk Tarihi 31 15.10.14 19:28
Geleneksel Çin Tıbbı AFiLi Sağlığımız İçin Püf Noktaları 0 20.01.12 14:30
Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi Umutgüneşi Diğer Yemekler 1 02.12.09 01:13
Emile Durkheim | İntihar Teorisi OkyanusunKalbi Yaşamıyla İz Bırakanlar 1 20.11.09 03:55


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2017 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.