19.06.2013, 22:54 | #1 |
Çevrimdışı
|
Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme
__________________
|
19.06.2013, 22:58 | #2 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme
İç Harcı İçin; |
19.06.2013, 23:01 | #3 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme
|
19.06.2013, 23:24 | #4 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Sirke, su, yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp beze hazırlayın. Bezelerin üzerini bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. İç malzeme için, domatesleri soyup küp doğrayın. Sivribiber, soğan ve maydanozu temizleyip doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Sivribiber ve soğanı ekleyip kavurun. Domates, maydanoz, tuz ve biberi ilave edip 10 dakika kavurun. Bezeleri unlanmış zeminde merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Sebzeli içi açtığınız hamurların orta kısmına yayın. Hamurların iki karşılıklı kenarlarını hafifçe üst üste gelecek şekilde kapatın. Hafif yağlanmış teflon tavada iki taraflı pişirin. Sıcak servis yapın.
Tozşeker ve suyu karıştırıp kaynatın. Soğumaya bırakın. Süt, un, yumurta ve tuz ile sıvı bir hamur hazırlayın. Teflon tavayı zeytinyağı ile yağlayın ve hamuru tavaya döküp iki tarafı da kızartın. Hazırladığınız şuruba batırın.Şuruptan çıkarınca üzerine elma marmeladı sürün. Böğürtlen ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Kaynak Bu da benim, Manavgat Şelalesinde fotoğrafını çektiğim gözlemeci |
19.06.2013, 23:27 | #5 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme
|
19.06.2013, 23:33 | #6 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme
Nefis konu için teşekkürler Canan
Lakin gece vakti canım çekti mecbur sabahı bekeyeceğim
__________________
Gerçekçi ol ve imkansızı iste "Che Guevara" |
19.06.2013, 23:40 | #7 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme
Konu gerçekten iştah açıcı olmuş.
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim... Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim... |
19.06.2013, 23:45 | #8 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme
Diyette olan birine (ben! ) hazırlanmış bir tuzak bu konu
Yapılırken mis gibi kokması insanın iştahını kat kat arttırıyor. Sonrasında ki lezzet ise tarif edilemez. Teşekkürler Canancım. |
20.06.2013, 00:05 | #9 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme
Gözleme olsun da çamurdan olsun...
__________________
Ey, iki adımlık yerküre Senin bütün arka bahçelerini gördüm ben! Nilgün MARMARA |
20.06.2013, 01:24 | #10 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme
bu saatte bile kıymalı gözlemeye hayır demezdim hoş eritmek için sabaha kadar uyanık kalabilirim ama olsun sanırım hoppidinik mideye gönderirdim. Neyse yanlış anlaşılmak istemem yoksa gözleme tarifi koyana inşallah kilona üç kilo katasın diyesim geldi yani o derece
|
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
ballı, gözleme, karabiber, kaymaklı, kıymalı, nane, otlu, patlıcanlı, pazılı, tava, teflon |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |