Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 19.06.13, 22:54   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6345
Mesajlar: 26,675
Ettiği Teşekkür: 102498
Aldığı Teşekkür: 144276
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme





Gözleme ince olarak açılmış yufkanın çeşitli içlerle doldurulduktan sonra saç üzerinde pişirilmesi şeklinde hazırlanan bir yiyecektir.


Geleneksel Türk mutfağının en lezzetli yemekleri arasındadır. İster hazır yufkadan pratik biçimde hazırlayın, ister orijinali olarak kendiniz evde hamur açın.
Gözleme çok sayıda içler kullanarak hazırlanabilir.


  • Peynirli Gözleme
  • Kıymalı Gözleme
  • Ispanaklı Gözleme
  • Közlenmiş Patlıcanlı Gözleme
  • Sucuklu Gözleme
  • Salamlı Gözleme
  • Kaşarlı Gözleme
  • Pırasalı Gözleme
  • Otlu Gözleme
  • Pazılı Gözleme
  • Patetesli Gözleme
  • Kavurmalı Gözleme
İşte lezzetli gözleme tarifleri…

  • 4 su brdağı un
  • 4 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı tereyağ

  • 350 gr.beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz

Unu derin bir kapta tuzla harmanlayın. Suyu azar azar dökerek karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun.

İç malzemeyi hazırlamak için; peyniri ufalayıp bir kaseye alın. Maydanozu doğrayın ve peynire ekleyip karıştırın.

Hamuru aynı eşitlikte parçalara bölün. Her birini hafifçe unlayıp merdaneyle yemek tabağı büyüklüğünde yufka inceliğinde açın. Peynirli karışımı yufkaların yarısına paylaştırıp ikiye katlayın. Teflon tavada veya sacda hazırladığınız gözlemeleri iki taraflı kızartın. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

Kaynak

  • 4 su bardağı un
  • 3 tatlı kaşığı kadar maya
  • Tuz
  • Aldığı kadar su
  • Yarım kilo kıyma
  • 4 tane kuru soğan
  • 3 kaşık kadar yağ
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • KarabiberÜzeri için terayğı

Önce hamur için malzemeleri yoğurma kabımıza alıyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğuruyoruz. Hamur hazır olduktan sonra 1 saate yakın dinlendiriyoruz.
Bu sırada kıymayı suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavuruyoruz. Ardından ince kıyılmış soğan ve yağını ekliyoruz. Dilerseniz biraz maydanoz da koyabilirsiniz. Piştikten sonra tuzunu ve karabiberini ilave edip ılımaya bırakıyoruz.

Hamur bu sırada dinlenmiştir. Küçük küçük bezeler yapıyoruz ve tabak büyüklüğünde açıyoruz . Hazırladığımız harctan, yarısına koyuyoruz ve ortadan ikiye katlayıp uçlarını parmaklarımızla yapıştırıyoruz.

Bu sırada teflon veya yapışmaz tavamızı ısıtıyoruz. Gözlememizin her iki tarafını da kızartıyoruz. Sıcak sıcakken tereyağı sürüp servise hazırlıyoruz. Sıcakken servis yapılması makuldur. Yanında ayran veya çay uygundur.

Kaynak

__________________


Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.06.13, 22:58   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6345
Mesajlar: 26,675
Ettiği Teşekkür: 102498
Aldığı Teşekkür: 144276
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme


  • 3-4 bardak un
  • 1 paket kuru maya
  • Tuz
  • sıvıyağ
  • 2 tane patlıcan
  • 2 tane domates
  • 4 tane yeşil biber
  • 1 büyük kuru soğan
  • Kaşar peyniri(1 subardağı rendelenmiş)
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 50 gr. tereyağ

Soğan ve biberler ince kıyılıp sıvıyağda kavrulur. Minik küpler şeklinde doğranan patlıcanlar ilave edilip, kavurmaya devam edilir. Domatesler yine minik minik doğranıp karışıma katılır. (kabuğu soyulacak)Bütün malzeme yumuşayana kadar pişirilir ve soğutulur. İç malzeme soğurken hamur yoğurulur ve 5 dak. dinlendirilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlanır. Her beze normal yufka inceliğinde açılır ve tam ortasında bir kare oluşacak şeklide patlıcanlı içten yayılır.Harcın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konur ve gözleme şeklinde kapatılır. Kızgın saç veya teflon tavada kızartılır. Pişenlerin üzerine tereyağı sürülerek sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun..

Kaynak



  • 1 su bardağı un
  • Aldığı kadar su
  • 1 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin;
  • 3 çorba kasesi ıspanak, doğranmış ve harlı ateşte sendirilmiş
  • 1'er çorba kaşığı taze nane, dereotu ve maydanoz, ince kıyılmış
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet yeşil soğan ,ince dilimlenmiş
  • 1 kase tam yağlı beyaz peynir , ufalanmış
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 avuç kaşar peyniri rendesi

Unu, tuzu bir kaseye koyarak aldığı kadar su ekleyerek yoğurun ve üzerini örterek bir kenara dinlenmeye bırakın.
Ayıklanmış ıspanakları tenecereye koyarak 1 yemek kaşığı zeytinyağda soteleyin.

Altını kapatınca kıyılmış otları, maydonoz, dereotu ve naneyi ekleyin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, beyaz peyniri, tuzu, karabiberi, yeşil soğanı da ilave edin.
Yoğurduğunuz hamuru 5 eşit parçaya bölerek bezeler hazırlayın. Bu bezeleri oklava ile açın.Açılmış 2 yufkayı tezgaha serin içlerine ıspanaklı otlu karışımdan koyun ve üzerlerini diğer kalan 2 yufka ile kapatın. Teflon bir tavada arkalı önlü pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kaynak
__________________


Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.06.13, 23:01   #3
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6345
Mesajlar: 26,675
Ettiği Teşekkür: 102498
Aldığı Teşekkür: 144276
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme




  • 5.5 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 6 adet patates (haşlanmış)
  • 2 adet soğan
  • 2 demet maydanoz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı margarin
  • Tuz, karabiber


Unun 1 su bardağını ayırıp kalan 4.5 su bardağı unu geniş bir kaba aktaralım.

1.5 su bardağı suyu ılıtıp, içine şeker ve toz mayayı aktaralım. Hızunu ekleyelim. Maya kabarınca mayalı sıvıyı unun ortasına alalım. Kenardaki unu ortaya toplayarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru 5 dakika daha yoğuralım. Hamurun üzerini örterek, iki misli kabarana dek mayalandıralım.
Mayalanan hamuru 10 bezeye bölelim. Her bezeyi, ayırdığımız un ile 1 mm kalınlıkta açalım.
Haşlanmış patatesleri soyup, rendeleyelim. Soğanları küçük küçük doğrayıp, sıvı yağda pcmbeleştirelim. Patatesleri, 2 demet ince ince doğranmış maydanozu, tuzu ve pulbiberi ekleyip, karıştıralım. Bir dakika sonra ateşten alalım.
Açtığımız yufkaların bir yansına patatesli içten koyalım. Diğer yansını da üzerine kapatalım. Kcnarlarını parmak uçları ile kapatalım. Büyük bir teflon tavayı ya da sacı ısıtarak margarin ile hafifçe yağlayalım. Gözlemelerin bir yüzünü pişirelim. Daha sonra gözlemelerin diğer yüzünü yağlayıp, ters çevirerek pişirelim.

Kaynak



  • 350 gr un,
  • 1.5 çay kaşığı maya,
  • 150 ml su,
  • 1.5 çay kaşığı tuz,
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı,

  • İç harcı için
  • 500 gr ıspanak,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 soğan, 2 diş sarımsak,
  • 125 gr beyazpeynir,
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş eski kaşarpeyniri,
  • 2 çorba kaşığı lor peyniri,
  • Taze çekilmiş karabiber

Un, maya, su, tuz ve zeytinyağını bir kapta karıştırıp yoğurun. Ispanakları bol suyla yıkayıp suyunu iyice süzün ve ince doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyip kısık ateşte kavurun. Peynirleri, ıspanağı ve karabiberi ekleyip harmanlayın. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp 3 mm kalınlığında açın. Ispanaklı harçtan ekleyip üzerine diğer açacağınız yufka ile kapatın. Hafif yağ eklenmiş tavada arkalı önlü pişirin. Diğer malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın. Sıcak servis yapın.

__________________


Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.06.13, 23:24   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6345
Mesajlar: 26,675
Ettiği Teşekkür: 102498
Aldığı Teşekkür: 144276
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme



  • 1 yumurta,
  • 16 kahve fincanı un,
  • 2 kahve fincanı sirke,
  • 4 kahve fincanı su,
  • 2 kahve fincanı sıvıyağ, Tuz,
  • 2 domates,
  • 4 sivribiber,
  • 4 taze soğan,
  • Yarım demet maydanoz,
  • Yarım kahve fincanı sıvıyağ,
  • 40 gr margarin (yağlamak için),
  • Tuz, Kırmızı toz biber

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Sirke, su, yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp beze hazırlayın. Bezelerin üzerini bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. İç malzeme için, domatesleri soyup küp doğrayın. Sivribiber, soğan ve maydanozu temizleyip doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Sivribiber ve soğanı ekleyip kavurun. Domates, maydanoz, tuz ve biberi ilave edip 10 dakika kavurun. Bezeleri unlanmış zeminde merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Sebzeli içi açtığınız hamurların orta kısmına yayın. Hamurların iki karşılıklı kenarlarını hafifçe üst üste gelecek şekilde kapatın. Hafif yağlanmış teflon tavada iki taraflı pişirin. Sıcak servis yapın.




  • 1 su bardağı süt,
  • Yarım su bardağı un,
  • 1 yumurta,
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker,
  • 1/3 çay kaşığı tuz,
  • 70 gr elma marmelat,
  • 20 ml zeytinyağı,
Şurup için
  • 200 gr tozşeker,
  • 100 ml su

Tozşeker ve suyu karıştırıp kaynatın. Soğumaya bırakın. Süt, un, yumurta ve tuz ile sıvı bir hamur hazırlayın. Teflon tavayı zeytinyağı ile yağlayın ve hamuru tavaya döküp iki tarafı da kızartın. Hazırladığınız şuruba batırın.
Şuruptan çıkarınca üzerine elma marmeladı sürün. Böğürtlen ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.


Kaynak
Bu da benim, Manavgat Şelalesinde fotoğrafını çektiğim gözlemeci

__________________


Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.06.13, 23:27   #5
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,877
Ettiği Teşekkür: 88861
Aldığı Teşekkür: 128200
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme

Yerim ben bu gözlemeleri, yerim


Patateslisi, kıymalısı ve ispanaklısı favorimdir. Peynirlisini hiç sevmem, çünkü hiç güzel peynir kullanana rastlamadım.


Canan iştah açıcı bir konu olmuş, teşekkürler paylaşım için
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.06.13, 23:33   #6
Tam Üye

Leyl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 3
Mesajlar: 292
Ettiği Teşekkür: 3677
Aldığı Teşekkür: 1485
Rep Derecesi : Leyl muhteşem bir gelişmedeLeyl muhteşem bir gelişmedeLeyl muhteşem bir gelişmedeLeyl muhteşem bir gelişmedeLeyl muhteşem bir gelişmedeLeyl muhteşem bir gelişmedeLeyl muhteşem bir gelişmedeLeyl muhteşem bir gelişmedeLeyl muhteşem bir gelişmedeLeyl muhteşem bir gelişmedeLeyl muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme

Nefis konu için teşekkürler Canan
Lakin gece vakti canım çekti mecbur sabahı bekeyeceğim
__________________
Gerçekçi ol ve imkansızı iste
"Che Guevara"
Leyl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Leyl'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.06.13, 23:40   #7
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 492
Mesajlar: 11,796
Ettiği Teşekkür: 44796
Aldığı Teşekkür: 76261
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme

Konu gerçekten iştah açıcı olmuş.

Teessüflerimi iletirim Canan...

__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.06.13, 23:45   #8
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 792
Mesajlar: 6,526
Ettiği Teşekkür: 29144
Aldığı Teşekkür: 34544
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme

Diyette olan birine (ben! ) hazırlanmış bir tuzak bu konu

Yapılırken mis gibi kokması insanın iştahını kat kat arttırıyor. Sonrasında ki lezzet ise tarif edilemez.

Teşekkürler Canancım.
Sevda Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.06.13, 00:05   #9
Kelebek gibi uçar, arı gibi *******...

Tntcool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2012
Konular: 100
Mesajlar: 4,552
Ettiği Teşekkür: 13638
Aldığı Teşekkür: 20939
Rep Derecesi : Tntcool parlak bir geleceği varTntcool parlak bir geleceği varTntcool parlak bir geleceği varTntcool parlak bir geleceği varTntcool parlak bir geleceği varTntcool parlak bir geleceği varTntcool parlak bir geleceği varTntcool parlak bir geleceği varTntcool parlak bir geleceği varTntcool parlak bir geleceği varTntcool parlak bir geleceği var
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme

Gözleme olsun da çamurdan olsun...
__________________
Ey, iki adımlık yerküre
Senin bütün arka bahçelerini gördüm ben!
Tntcool isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Tntcool'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.06.13, 01:24   #10
» İsyankar Zır Deli «

Inatci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2013
Konular: 126
Mesajlar: 2,526
Ettiği Teşekkür: 8542
Aldığı Teşekkür: 13098
Rep Derecesi : Inatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Meskul
Standart Cevap: Geleneksel Türk Mutfağının Gözdesi | Gözleme

bu saatte bile kıymalı gözlemeye hayır demezdim hoş eritmek için sabaha kadar uyanık kalabilirim ama olsun sanırım hoppidinik mideye gönderirdim. Neyse yanlış anlaşılmak istemem yoksa gözleme tarifi koyana inşallah kilona üç kilo katasın diyesim geldi yani o derece
__________________
Inatci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Inatci'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ballı, gözleme, karabiber, kaymaklı, kıymalı, nane, otlu, patlıcanlı, pazılı, tava, teflon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zenginlerin Tatil Yeri | İpek Şehri Como | İtalya Canan Avrupa 34 08.08.17 12:21
Osmanlı Çarşıları | Geleneksel Meslek Örgütlenmeleri ve Anadolu Çarşıları Basakca Türk Tarihi 31 15.10.14 18:28
Geleneksel Çin Tıbbı AFiLi Sağlığımız İçin Püf Noktaları 0 20.01.12 13:30
Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi Umutgüneşi Diğer Yemekler 1 02.12.09 00:13
Emile Durkheim | İntihar Teorisi OkyanusunKalbi Yaşamıyla İz Bırakanlar 1 20.11.09 02:55


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.