Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Teknoloji | Bilgisayar > Cep Telefonu


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 29.01.2009, 09:09   #1
Çevrimdışı
Abartmatozu
Kurucu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Lightbulb Cep Telefonunuzdaki Verileri Korumak Ve Yönetmek

Cep Telefonunuzdaki Verileri Korumak Ve Yönetmek

Cep telefonu gibi bir cihaz ile çok uzaktaki insanlar ile iletişim kurabilmek, geçmişte gerçekten inanılması güç bir durum olarak görülüyordu. Bugün standart bir cep telefonunu ele alırsak, arama yapıp aranabilmek, telefonun diğer özellikleri de göz önünde bulundurulduğunda oldukça küçük bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Artık öyle bir noktaya gelindi ki PC veritabanı ile cep telefonunu ilişkilendirmeyi düşünmemizin vakti geldi de geçiyor bile. Zira cep telefonları şu an bütün haberleşmemizin merkezi konumunda.

Günümüzün cep telefonları, oldukça küçük yapılarına karşın benzeri görülmemiş ekran çözünürlüklerine sahip. Bu durumun da etkisiyle, Akıllı Telefonlar (SmartPhone) PDA'ların işlevsel yönden benzerleri olarak kabul edilmektedir. Microsoft'un Windows Mobile işletim sistemi sağlam bir yazılım alt yapısı sunarken Series 60 gibi diğer işletim sistemleri cep telefonlarındaki ofis ihtiyaçları için giderek daha uygun hale gelmektedir.
E-posta ve sohbet (chat) istemcileri, MP3 ses biçimi desteği, video kayıt imkanı tanıyan dahili sayısal (digital) kameralar ya da taşınabilir (mobile) TV gibi diğer özellikler tam zevkinize hitap ediyor. Flaş belleklerin düşmekte olan fiyatları ise bu ayrıcalıklarınıza ayrıcalık katıyor.

Telefonları incelemeye geçmeden önce bu yazının ana konularından biri olan senkronizasyon yani eş zamanlılık hakkında bilgi vermemiz gerekiyor. Zira burada eş zamanlılık tahmin ettiğinizden biraz daha farklı bir anlam taşıyor:

Eş zamanlılık, bir cihazın diğer bir cihaz ile bağlandıktan sonra önceden belirlenmiş olan uygulamaları ortak bir biçimde kullanmasıdır, veri paylaşımı yapmasıdır. Örneğin bir cep telefonunun takvim hatırlatmaları uygulamasını PC ile paylaşması ve gerekli verinin her iki bilgisayarda aynı anda bulunması gibi..
Bütün bu güzel özelliklere karşın, birçok insan cep telefonlarındaki telefon rehberini, uygulamaları ve dosyaları kendi bilgisayarlarında eş zamanlı olarak yedeklemezler ve kullanmazlar. Bu şu anlama gelir ki bazı kullanıcılar verilerinin bazılarını cihazların hepsinde aynı anda saklamıyorlar ve üstelik cep telefonlarındaki önemli verileri kendi bilgisayarlarında yedeklemiyorlar. Bu durumda telefon rehberinizin, uygulamalarınızın, takvim hatırlatmalarınızın, fotoğraflarınızın ve şarkılarınızın cep telefonunuzdan çalındığı veya cep telefonunuzun bozulduğu zaman neler olabileceğini hayal edin!

Dolayısıyla, PC ile eş zamanlı çalışma ve veri alış-verişi çok önemlidir.
Cep telefonu sahipleri kablo, kızılötesi (Infrared) ve Bluetooth ile iki cihaz arası bağlantı kurabilirler. Cep telefonlarının birçoğu, çeşitli özel bağlantı arayüzlerine sahip olmasına karşın, bu bağlantı şekillerinden biri olan kızılötesi yavaş yavaş tarihe gömülürken, USB'ye büyük bir yönelim var.
Eğer cep telefonunuz Bluetooth destekliyorsa verileri cep telefonuna aktarmanız için Windows'un Bluetooth desteğini kullanmalısınız. Windows Bluetooth işlevselliği aslında yeni bir oluşum değil, Windows XP Service Pack 2 yaması ile birlikte kullanıcılara sunulmuştu. Bluetooth'lu cep telefonunuzun bu sayede bağlantı kurmada başarılı olması çok yüksek bir olasılık.

Cep Telefonunuz Hareketli Bir Veri Merkezidir

Cep telefonlarımızı sıradan arama ve çağrılardan çok daha fazla şey yapmak için kullanırız. Onlar bugün günlük yaşantımızın en önemli parçaları. Çünkü her zaman yanımızda taşırız. Çok amaçlı bir telefon rehberi gibidirler. Aynı zamanda kısa mesaj atmak için de kullanırız. Üçüncü nesil kablosuz haberleşme sayesinde gelecek, hareketli video ve eposta çözümlerinde yatıyor. Hayat heyecan vericidir ve hiçbir şeyi kaçırmak istemeyiz. Birçoğumuz herhangi bir zamanda birilerini aramak ya da birileri tarafından aranmak ister.

Bütün bunlara ek olarak artık bir çok telefon giriş seviyesi sayısal kameralar ile birlikte geliyor çünkü her zaman onları yanınızda taşıyorsunuz. 3 Megapiksellik gömülü bir kameraya sahip olan telefonlar artık özel ürün olmaktan çoktan çıktı. Sadece optik karakteristikler ve yetersiz yakınlaştırma seçenekleri, bu telefonları tipik bir fotoğraf makinesinden ayırt etmemize yol açıyor. Ne var ki, cep telefonları gerçek kameraların yerini uzun bir süre daha alamayacaklar. Fakat tüketicilere göre anlık fotoğraf çekmek için oldukça yeterliler.

Cep telefonları bizim hareketli veri tabanlarımızdır. Fotoğraf çekip kaydetmemizi, favori şarkılarımızı çalmamızı, takvimi yönetmemizi ve haberleşme verisini kaydetmemizi sağlar - bu bir SMS veya eposta olabilir. Diğer taraftan, geniş yelpazedeki özellikleri cep telefonunuz olmadan yaşamanızı sıkıntılı hale getiriyor ve ona sıkıca bağlanıyorsunuz. Eğer onu kaybetseydiniz ne olurdu acaba?

Verileriniz Güvende Mi?

Çoğu yeni nesil cep telefonu bellek kartları için genişletme yuvaları sunar. Bu kartlar RS-MMC, MMC Micro, Mini SD ya da Micro SD türünde ve 64 MB'den 2 GB'a varan kapasitelere sahip olabilirler. USB kart okuyucu ve bağdaştırıcı kullanılarak küçük biçimler standart SD biçimine dönüştürülebilir veya bu ortamlardaki veriler bilgisayarlara depolanabilir.

Bu, resimlerin, video kliplerin, kısa mesajların ve epostaların yedeklenmesinin, diğer anlamda cep telefonundaki verilere erişebilmenin en kolay yoludur. Yalnız, takvim ve telefon rehberi gibi haberleşme öğeleri aynı yol kullanılarak bir bellek kartına kaydedilemez. Bu öğeler telefonunuzun dahili belleğinde bulunmaktadırlar. Güvenlik bilincine sahip bir kullanıcı, eğer takvimi ve telefon rehberini korumak veya bilgisayarı ile eş zamanlı hale getirebilmek için cep telefonu ve bilgisayarı arasında bir bağlantı kurmalıdır.

Cep telefonunuz ile bilgisayarınız arasında bağlantı kurmak için USB veri kablosunu ya da Bluetooth bağlantısı kullanma seçeneklerine sahipsiniz. Genellikle, bir veri kablosu harici bir cep telefonu donatısıdır ve 20 $ gibi bir fiyata satın alınması gerekir. USB arabirimine sahip bir Bluetooth çubuğu almak daha iyi bir alternatiftir, çünkü onu başka amaçlar için de kullanabilirsiniz.



Telefonunuzun markasına göre ilgili yedekleme ve senkronizasyon dosya ve programlarını marka başlıkları altında bulacaksınız.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Abartmatozu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
cep, korumak, telefonunuzdaki, verileri, yönetmek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.