Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Çorbalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 24.12.13, 10:04   #1
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 48
Konular: 168
Mesajlar: 564
Ettiği Teşekkür: 1896
Aldığı Teşekkür: 2818
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Pumpum Çorbası (Bartın)


Malzemeler

10 yemek kaşığı mısır unu,
150 gr. margarin veya 1 fincan zeytinyağı,
50 gr. kıyma,
pastırma veya sucuk,
2 dilim ekmek,
6 su bardağı su,
1 yemek kaşığı salça,
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri,
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber.

Yapılışı

Bir tencereye mısır unu ve su konularak karıştırılır. Ateşe konulup bir süre kaynatılmaya devam edilir. Ayrı bir tavada da kıyma ile küp şeklinde doğranmış 1 dilim ekmek yağda kavrulur ve kaynamakta olan çorbanın içine katılır (Arzu edilirse bir su bardağı süt ilave edilebilir. Süt ilave edilecekse un bir kaşık artırılır). Tuz ve karabiber konulup bir süre daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Üzerine, küp küp doğranıp yağda kızartılan ekmek ile salçayla yapılan sos ve rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek sıcak servis yapılır.


Kaynak
__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.12.13, 10:16   #2
« Gün Batımı »

Cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 1857
Mesajlar: 6,257
Ettiği Teşekkür: 18577
Aldığı Teşekkür: 30872
Rep Derecesi : Cansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Pumpum Çorbası (Bartın)

Adını ilkkez duyduğum bir çorba.

Ama içinde ne ararsanız var. Besleyici ve doyurucu bir çorba olduğu kesin.


Benim mesleğim lezzet ustalığı olmalıymış. İnanılmaz meraklıyım değişik yörelerin yemeklerine, geleneklerine.


Oturarak çalışmak bana göre değil. Hareket halinde olmalıyım ben..


Teşekkürler @Gulbade yeni bir tadı bizlerle paylaştığın için..
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..
”


Cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.12.13, 10:36   #3
Süper Üye

Hasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2013
Konular: 153
Mesajlar: 2,224
Ettiği Teşekkür: 8317
Aldığı Teşekkür: 12170
Rep Derecesi : Hasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzel
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Pumpum Çorbası (Bartın)

Bende ilk defa duydum bu çorbayı muhtemelen yapamıycam benimkiler çorbadan kıyma çıktımı sevmiyorlar.
__________________
Bazen su olmak lazım sessiz sakin ...!!! Bazen sel olmak lazım öfkeli ve hırçın...!!!
Bazen mum alevi olmak lazım; sabırla tükenmeyi bekleyen, bazense volkan olmak lazım; önüne gelen herşeyi hızla tüketen...!!!
Kimine SU oLacaksın, kimine SEL ...!!! Kimine MUM olacaksın, kimine VOLKAN ...!!! Ama kimseye asla ve asla KUL oLmayacaksın... !!!
Hasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Hasat'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.12.13, 12:07   #4
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,138
Ettiği Teşekkür: 52813
Aldığı Teşekkür: 25537
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Pumpum Çorbası (Bartın)

Değişik bir tat. Kıyma yerine minik doğranmış sucuk ve bir iki diş sarımsaklada fena olmaz..

Teşekkürler Gülbade
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.12.13, 12:29   #5
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,119
Ettiği Teşekkür: 24012
Aldığı Teşekkür: 21410
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Pumpum Çorbası (Bartın)

Bence kıyma veya sucuk yerine pastırma daha güzel yakışır.

Güzel olur. Ölçüleri yarıya indirip demek gerek.

Paylaşım için teşekkürler.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bartın, Çorbası, ekmek, kaşar, kaşığı, pumpum, yemek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bartın ve İlçeleri ReaL Karadeniz 9 13.04.17 09:29
Rahmi'nin Aynasından!.. Rahmi Benim Bölümüm | Yazarlarımız 182 28.01.16 12:04
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar Rukia Çorbalar 52 31.01.15 20:44
Lahana Çorbası Diyeti asisedef06 Sağlığımız İçin Püf Noktaları 3 01.05.14 19:38
Borç Çorbası Tarifi İmmortaL Çorbalar 10 28.10.13 15:21


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.