Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Çorbalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 10.03.14, 02:02   #1
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3755
Mesajlar: 17,513
Ettiği Teşekkür: 73474
Aldığı Teşekkür: 67714
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Gurut Çorbası | Trabzon Yöresi

Gurut Çorbası



Malzemeler
  • Yarım kg gurut
  • 5 su bardağı + 1 çay bardağı su
  • 1 adet büyük boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı gendime veya pirinç
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Pul biber, nane, tuz
Hazırlanışı

Gurutu derin bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar ılık su döküp, bekletin. Gurut yumuşayınca mikserden geçirin veya tencereye alıp, yavaşça eritin. Erimiş gurutun üzerine 5 su bardağı suyu ilave edip, kaynamaya bırakın.

Diğer tarafta soğanı ortadan ikiye kesin ve yarısını yarımay şeklinde incecik doğrayın. Soğanı bir tavada sıvıyağı ile birlikte kavurup, kaynayan guruta ekleyin.


Ayrı bir tencerede gendime veya pirinci haşlayın. Üzerine 1 çay bardağı soğuk su ilave edin. Bunu da guruta ilave edin. Tuzunu ayarlayın.



Bütün malzemeyi kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Kalan yarım soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında rengi dönene kadar kavurun.



Pulbiber ekleyip, kaynamakta olan çorbanın üzerine dökün ve karıştırın. Üzerine nane serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.


Aşçının notu: Bu çorbanın en önemli özelliği, ertesi gün yoğunlaştığında üzerine tekrar su ilave edilip kaynatılarak içilmesidir. Çorba tenceresini buzdolabına koymadan, birkaç gün bile bekletebilirsiniz. Gurutu yöresel pazarlarda bulabilirsiniz.

Afiyet olsun.



__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.03.14, 02:09   #2
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,119
Ettiği Teşekkür: 24012
Aldığı Teşekkür: 21410
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Gurut Çorbası | Trabzon Yöresi

Yöresel bir lezzet.

Gurut ve gendime nedir bilmiyorum.

Teşekkürler.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.03.14, 02:23   #3
Gerçek Üye

Maviş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2013
Konular: 80
Mesajlar: 769
Ettiği Teşekkür: 1590
Aldığı Teşekkür: 3845
Rep Derecesi : Maviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura aboutMaviş has a spectacular aura about
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Gurut Çorbası | Trabzon Yöresi

Sahi Gurut ne? Görüntü güzel severim çorbaları,tarif için teşekkürler..Redwine
__________________
Seni sevmekten vazgeçmeyen biri varsa eğer
Korkma incinmekten
Bırak sıyrıklar olsun dizlerinde
Öper ve geçer..


Maviş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Maviş'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.03.14, 10:42   #4
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,172
Ettiği Teşekkür: 30373
Aldığı Teşekkür: 18728
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Gurut Çorbası | Trabzon Yöresi

Gurut; lor peynirinin kurutulmuş hali.
Gendime ; bir çeşit buğday.


Yöresel yemekler her zaman ilgimi çekmiştir. Özellikle iyi bir aşçının elinden çıkarsa. Trabzon ilimizin her yemeği şahane oluyor, ne mümkün sevmemek.
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.03.14, 10:44   #5
« Gün Batımı »

Cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 1857
Mesajlar: 6,257
Ettiği Teşekkür: 18577
Aldığı Teşekkür: 30872
Rep Derecesi : Cansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Gurut Çorbası | Trabzon Yöresi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Türkü Mesajı göster
Gurut; lor peynirinin kurutulmuş hali.
Gendime ; bir çeşit buğday.


Yöresel yemekler her zaman ilgimi çekmiştir. Özellikle iyi bir aşçının elinden çıkarsa. Trabzon ilimizin her yemeği şahane oluyor, ne mümkün sevmemek.
Bende şimdi internetten gurut'a bakıyordum ne olduğuna kurutulmuş peynirmiş..

Değişik bir tat olmalı..

Teşekkürler..
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..
”


Cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 10.03.14, 10:52   #6
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3755
Mesajlar: 17,513
Ettiği Teşekkür: 73474
Aldığı Teşekkür: 67714
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Gurut Çorbası | Trabzon Yöresi

Gurut; Suyu süzülmüş ayranla çökelek karışımının kurutulmuş şekli. Çökelek.

Gendime; Dibekte dövülerek yemek yapılan buğday ya da arpa.
__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 10.03.14, 10:55   #7
Süper Üye

Hasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2013
Konular: 153
Mesajlar: 2,224
Ettiği Teşekkür: 8317
Aldığı Teşekkür: 12170
Rep Derecesi : Hasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzel
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Gurut Çorbası | Trabzon Yöresi

Yayla çorbasına benziyor biraz.Eminim lezzetlidir.
__________________
Bazen su olmak lazım sessiz sakin ...!!! Bazen sel olmak lazım öfkeli ve hırçın...!!!
Bazen mum alevi olmak lazım; sabırla tükenmeyi bekleyen, bazense volkan olmak lazım; önüne gelen herşeyi hızla tüketen...!!!
Kimine SU oLacaksın, kimine SEL ...!!! Kimine MUM olacaksın, kimine VOLKAN ...!!! Ama kimseye asla ve asla KUL oLmayacaksın... !!!
Hasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardağı, Çorbası, gurut, trabzon, yöresi, çorbası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Trabzon Atatürk Köşkü ReaL Atatürk'e Ait Fotoğraf, Resim ve Özel Eşyalar 33 04.04.16 16:02
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar Rukia Çorbalar 52 31.01.15 20:44
Lahana Çorbası Diyeti asisedef06 Sağlığımız İçin Püf Noktaları 3 01.05.14 19:38
Trabzon 11. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Bugün Başlıyor SuLTaN Tiyatro Haberleri 0 02.05.10 15:02


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.