Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Çorbalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 13.05.14, 17:55   #1
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3755
Mesajlar: 17,513
Ettiği Teşekkür: 73474
Aldığı Teşekkür: 67714
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Kulak Çorbası

Kulak Çorbası




Hamur için
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar su
  • Yeteri kadar tuz


Köfte için

  • 100 gram yağsız kıyma
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • Yarım rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam tuz

Kızartmak için

  • Sıvıyağ
Terbiye için
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
Üzeri için
  • Pulbiber
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı

Hamur için un, yumurta ve tuzu karıştırın. Azar azar su ekleyip, kulak memesinden biraz daha sert kıvamda bir hamur hazırlayın. Yarım saat buzdolabında dinlendirip, mantı hamuru inceliğinde açın. Daha sonra küçük kareler halinde kesin. Birbirlerine yapışmaması için unlayın. Fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kuruyana dek kızartın.
Köfte için kıyma, irmik, soğan, karabiber ve tuzu yoğurun. Nohut büyüklüğünde minik köfteler yapıp, az miktarda sıvıyağda kızartın. Tencereye 5 su bardağı su koyup kaynatın. Hamur ilave edip, 6-7 dakika pişirin.

Terbiye için yumurta, un ve yoğurdu iyice çırpın. Çorbanın suyundan 3-4 çorba kaşığı alıp terbiyenin içine ilave edin. Karıştırıp yeniden tencereye ekleyin. Karıştırarak kaynatın. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Servis tabaklarına alıp, üzerlerine köfte ekleyin. Üzeri için pulbiberi tereyağında yakıp, çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.


Afiyet olsun...








__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.05.14, 13:59   #2
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,041
Ettiği Teşekkür: 41966
Aldığı Teşekkür: 21890
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kulak Çorbası

Bu hamur çorbalarının çeşiti çoğaltılabilir.

Kesme çorba, kulak çorbası, kıkırdak çorbası vs.

Kulak çorbası kulaklı makarnadan pratikçe yapılabilir.

---

Ellerine sağlık, teşekkürler Çitlembik.
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.05.14, 14:11   #3
Üye

idealist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2014
Konular: 1
Mesajlar: 58
Ettiği Teşekkür: 53
Aldığı Teşekkür: 205
Rep Derecesi : idealist Karimasını arttırmak için doğru yerdeidealist Karimasını arttırmak için doğru yerdeidealist Karimasını arttırmak için doğru yerdeidealist Karimasını arttırmak için doğru yerdeidealist Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Kaygili
Standart Cevap: Kulak Çorbası

Bende bir yaratığın kulaklarından mı yapılmış acaba demiştim başlığı görünce...
__________________
Her insan huzur verir; kimi gelince kimi gidince...
idealist isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
idealist'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
Çorbası, için, kaşığı, kulak, yumurta, çorbası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar Rukia Çorbalar 52 31.01.15 20:44
Kulak Çınlamasının Altındaki Tehlike Cansuyu Sağlığımız İçin Püf Noktaları 8 02.05.14 15:56
''Yüzücü Kulağı'' Nedir l Kulak Temizliği Nasıl Yapılmalıdır Canan Kulak | Burun | Boğaz 4 19.02.14 00:54
Kulak Tıkanıklığı Cansuyu Kulak | Burun | Boğaz 3 19.08.13 20:14
Barotravma:Basınç Değişikliği Travması MyStery Kulak | Burun | Boğaz 0 12.03.11 14:46


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.