Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Çorbalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 25.09.15, 22:50   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,703
Ettiği Teşekkür: 15539
Aldığı Teşekkür: 22119
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Ovmaç Çorbası

Ovmaç Çorbası



Bu çorba, mübadele döneminde Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen göçmenlerce yöreye taşınmış Rumeli yemeklerinden bir diğeridir. Bu sebeple Trakya’nın birçok yerinde raslamak mümkündür. Özellikle Çanakkale ve Tekirdağ çorbayı sahiplense de, Edirne ve Kırklareli mutfağında da gördüğümüz bir çorbadır.

Yerel şive gereği, Uvmaç Çorbası ya da Umaç Çorbası gibi isimlerle de söylenmektedir.

Bazı yerlerde, yoğurtlu terbiye yapılmayıp tereyağda kavrulmuş birkaç kaşık salça çorbaya ilave edilerek lezzetlendirilmektedir.

Malzemeler
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 Su Bardağı Kadar Un
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağ
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Kase Yoğurt
  • 1-2 Yemek Kaşığı Un ( Çorbanın terbiyesi için )
  • Taze Nane, Pul Biber
  • Tuz, Su


Yapılışı
  • Su, derince bir tencereye kaynamaya alınır.
  • Suya tereyağın yarısı ve biriki parçaya kesilmiş sarımsaklar ilave edilir.
  • Yumurtanın sarısı, tuz, su ve yavaşça ilave edilen un, derince bir kapta yoğrulur. Bundan parçalanmış hamurlar elde edilir. Bu parçalanmış hamurlar tencerede kaynamakta olan suya eklenir.
  • Yoğurtlu terbiye için, bir karıştırma kabına alınan yoğurt, 1-2 kaşık un ile karıştırılır. Bir parça su ilave edilip, karıştırmaya devam edilir.
  • Tencerede kaynamakta olan sudan, bir iki kepçe yavaş yavaş, yoğurdun kesilmesine müsaade etmeyecek şekilde ilave edilir. Özlenerek birbirine geçmesi sağlanır.
  • Terbiye hazır olunca, tencerede kaynamakta olan çorbaya ilave edilip, kısık ateşte birkaç taşım kaynatılır.
  • Geriye kalan tereyağ ile ince kıyılmış taze nane ve pul biber, bir tavada hafifçe yakılır.
  • Bu sos çorbanın üzerine sıcak sıcak gezidrilip, çorba servise alınır.
Kaynak
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.09.15, 22:59   #2
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3755
Mesajlar: 17,513
Ettiği Teşekkür: 73474
Aldığı Teşekkür: 67714
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Ovmaç Çorbası

Çok lezzettli görünüyor...

Teşekkürler Suzim...
__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
Çorbası, ovmaç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.