Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Çorbalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 22.03.09, 18:04   #1
Gerçek Üye

Mestra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 51
Mesajlar: 694
Ettiği Teşekkür: 1156
Aldığı Teşekkür: 1888
Rep Derecesi : Mestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Kahramanmaraş Tarhanası

KAHRAMANMARAŞ TARHANASI



Dulkadir Beyliğinden beri yapıldığı bilinen, Kahramanmaraş'a ait yapılan tarhananın ayrı bir özelliği bulunmaktadır. Kahramanmaraşlılara göre tarhana kışlık zahiredir. Kabuğu soyulmuş buğdayın(dövme) pilav şeklinde pişirilip soğumasından sonra, yoğurtla karıştırılıp, çiğ üzerine serilerek kurtulan Kahramanmaraş tarhanası uzun ömürlü olup kolay kolay bozulmaz. Onun uzun ömürlü olması ihtiyaç anında yeteri kadar tüketilmesini kolaylaştır. Ayrıca yoğurt ve döğme protein ve nişasta bakımından zengin olduğundan tarhana çok besleyicidir.


Tarhana, Dulkadir Beyliği zamanında yapılıyordu. Yavuzun Mısır seferine giderken tarhanayı ikmal maddesi olarak bulundurduğu rivayet edilmektedir.


Fakat bu konu , henüz kesinlik kazanmamıştır. Araştırmaya devam edilmektedir. Mısır seferinde, Yavuz Elbistan'dan geçmiş ve ikmal maddesi olarak ekmeklik un, peksimet ve et gibi yiyeceklerle hayvanlara arpa , ot ve saman maddeler temin edilmiştir. Ancak ikmal maddeleri içinde tarhana bulunmamaktadır. Oysa Yavuz Sultan Selim annesi Ayşe Hatun(Gülbahar Sultan)'un Kahramanmaraşlı olması dolayısı ile Stanly Keer The Lions Of Marash adlı eserinde Kahramanmaraş'ta yaz mevsiminde yoğurt ve dövme pilavının karışımı ile yapılan tarhananın çiğlere serildiğini ikindi vaktinden sonra esen rüzgarla mis gibi kokan tarhana kokusunu şehre yayıldığını ayrıntılı bir şekilde anlatmaktadır.
TARHANA KÜLTÜRÜ
Tarhana, Kahramanmaraşlıların özel bir itina ile hazırladığı bir yiyecektir. Kültür olarak tarhana şehir hayatında önemli bir yer tutar. Yapılışında mahalle hanımlarının imece usulü bir araya gelmesi, kendi aralarında özel konuşmaları, şaka yaparak eğlenmeleri, sıyhıl (düz ve pürüzsüz) düşsün diye içine kömür atılması, ekşisin diye kadınların kavga yapar gibi itişmesi, kulplu tasla acıtmadan vurması, sabah erkenden kalkıp sermeleri birer özveriye dayalı kültürel özelliklerdir.
Tarhana tartar
Gamımı yırtar
Eşkili çorba (Baklava gardaş)
Gel beni kurtar
Evden, komşu komşu dağıtılır firikler.
Ama yine çocukların tabanı şişer.
Karınlar patlayana kadar yenir tarhana,
Kuruyunca indirilir ambara,
Bir iki günlük emek.
Ama aylarca sürecek, bin bir çeşit yemek.
Tarhana yapılması bu kadar zormuş demek.



A- Lüzumlu Araç ve Gereçler


Kazan: Büyük bakırdan yapılmış masere kazanı (İçine iki-üç kişi sığacak büyüklükte)


Çiğ: İnce çöp kamışlarından özel olarak çingenelerce yapılır, tarhananın kurutulmasında kullanılır.


Tarhana Şaptası: çiğler üzerine serilir.


Tar: Şaptaların serilecek yerden elli-altmış santim yüksek tutmak için şaptanın altına koyulan destek.


Tarhana Küreği: 120-150 cm. arasında yekpare ağaçtan yontularak yapılmış kürek.


Teşt: Büyük leğen.


Kulplu Tas: 30-40 cm sapı olan bakırdan imal edilmiş silindir biçiminde tas.


Sacayağı: Büyük kazanların üzerine oturtulduğu demirden mamul, üç ayaklı odun ocaklarında kullanılan bir malzemedir.


Çapıt: Eski bezlerden birleştirilerek yapılan çarşaf büyüklüğünde bir bezdir.


Süzek: Delikli bakır kevgir.


Tarhana Malzemesi: Döğme (değirmende dövülerek kabuğu soyulan buğday), yoğurt , çörek otu , kekik.


B-Tarhananın Yapılışı

Masere kazanına 3/2 miktarda su konduktan sonra, kurulan ocağın üzerindeki saç ayağı üzerine konarak altı yakılır. Lapa gibi bir duruma gelen pilavın altından odunların bir kısmı çekilerek ateşin şiddeti düşürülür. Bu arada tarhana küreği ile yavaş yavaş pilav küreklenmeğe(karıştırılmaya) başlanır. Küreklemenin kendisine has bir usulü vardır. Ona göre yapılmalıdır. Zaman zaman kürek ıslatılır ve ara ara küreğe devam edilir. Pilav piştiğinde kazanın altından odunlar tamamen çekilir. Bir müddet de, bu şekilde ateş közleri üzerinde daha iyi pişirilmeğe devam edilir. Bu arada da kürekleme işi sürdürülür. Pilavın iyice piştiği anlaşılınca közler kazanın ortasından çekilir. Kazanın üzerine büyük sini kapatılarak pişmiş dövme aşı(pilav) bir müddet kendi buharı ile pişmeye bekletilir. Yine arada bir küreklemeğe devam edilir. Kürekleme işi çok mühimdir. Bu işi usta pişiriciler çok iyi beceririler. Pişme işi tamamlandıktan sonra bir süre bekletilen pilav, düz bir yerde yan yana serilen çaputların üzerine leğenlerle çekilerek serilir. Pilav soğumaya başlayınca büyük teştlere alınarak ve üzerine yeteri kadar yoğurt konarak elle iyice yoğrulur. Bir kırat döğme için otuz-kırk kilogram yoğurt konmalıdır. Bir kırat dövme yaklaşık yirmi kilogramdır. Yoğurt yarı yağlı olunca tarhana daha lezzetli ve gevrek olur. Tam yağsız yoğurdun tarhanası gevrek olur denilirse de yanlıştır. Esasında tarhananın gevrek olması için dört şart vardır. Bunun dördü bir arada gerçekleştirilmezse tarhana gevrek ve güzel olmaz. Bu şartlar:


1- Buğdayı sert olmayacaktır. Elbistan yazlığı çok iyi olur.
2- Çok iyi pişirilecek, bilhassa kürekleme işi çok iyi yapılacaktır.
3- Kuruma zamanında hava güneşli ve esinti olacaktır. Hava sıcaklığı 25-30 derece olmalıdır.
4- Yoğurt yarı yağlı, koyun ve keçi yoğurdu olmalıdır.


Tarhanayı yoğurma esnasında aşının içine kekik ve çörek otu karıştırılır. Yoğurma işi bittikten sonra tarhananın serilmesi için hazırlanan yerin bir tarafına sele kurulur. Bunun içine ıslatılmış bezler konur. Yoğrulan tarhana burada toplanır. Üzeri çaputla da örtülerek serme zamanına kadar bekletilir. Serme zamanı sabahın saat 3 ve 4'ü arasıdır. Serme zamanı, serici ve topaç vericilerden oluşan bu işi yapar. Topaç vericiler ekseriya çocuklar veya genç kızlardır. Yoğurtlu aş satır(büyük sitil) veya leğenlere alınarak topaç yapıcılar tarafından topaç yapılıp sericilere verilir. Sericilerde sol ellerine aldıkları topaçları sağ elleri ile hazırlanmış çiğler üzerine çiğ köfte gibi sıkım yaparak ve ellerinin tersi ile bastırmak sureti ile sererler Serme işi çok ince olmalıdır. İncecik yine tarhanada gevrekliği sağlayan ayrı bir unsurdur. Serme işi biten tarhana uygun hava şartlarında iki gün kurur.


Şalgamlı Tarhana Çorbası:

Kahramanmaraş tarhanasından çorba yapılarak içilir Fakat bu çorbanın içine şalgam ilave edilirse çorbaya ayrı bir tat ve rayiha verir. Çorbanın yapılışı şöyledir: tarhana akşamdan bir tencere içine ıslatılarak soğuk suda bekletilir. Sabahleyin içine on iki saat önce suda ıslatılarak bekletilen nohut karıştırılır. Yeteri kadar tuz ve kabuğu soyularak ince ince doğranan şalgam ilave edilip ocakta pişirilir. Kaynadıkça katılaşan çorbaya, su ilave etmek için bir tarafta hazır sıcak su bulundurulur. Çorba döğme taneleri iyice eriyinceye kadar pişirilmeye devam edilir. Çorba piştikten sonra üzerine naneli eritilmiş yağ dökülür ve içine birkaç baş sarımsak ezilerek karıştırılır. Üzerine naneli yağ dökülmüş ve sarımsak ilave edilmiş, kekik, nane; çörekotu, sarımsak kokulu ve şalgam karışımı tarhana çorbası servise hazırdır.


SONUÇ


Bir Türk yemeği ve katığı olan tarhana,bütün Türkler tarafından bilinip yapılmaktadır. Ancak bölgelere göre,yapılış şekli değişmektedir. Un ve buğday yarmasından yapılan tarhana farklı şekillerde olmaktadır. Un ve yoğurttan yapılan tarhana çorba olarak tüketilmektedir. Döğme ve yoğurttan yapılan Kahramanmaraş Tarhanası çiğ üzerine ince bir şekilde serilip kurutularak hazırlanmış ise:

1-Tarhana kurumadan,yarı kurumuş (firik) halinde,
2-Kurumuş halde ve çerez gibi yenerek,
3-Çorba halinde,
4-Sıcak haldeki et veya kelle suyuna ıslanarak,
5-Yağda kızartılarak,
6-Islanmış tarhana yağda soğanla kavrularak,
7-Sıcak sac üzerinde gevretilerek,
tüketilmektedir.


Çorbanın dışında tarhana tüketiminde fındık,ceviz,badem gibi kuru yiyecekler tarhanaya ayrı bir zevk ve tat vermektedir.


Yukarıda kısaca anlatılan Kahramanmaraş Tarhanası henüz tam olarak tanınmamaktadır. Aslında tarhana uzun ömürlü,besleyici ve lezzetli bir Türk yiyeceğidir. Hem azık,hem katık,hem de çerezdir. Son zamanlarda tarhana yapımı Kahramanmaraş'ta sektör haline gelmiştir. Her an firik şeklinde servise hazırdır. Fakat yeteri kadar reklamı yapılmadığından diğer şehirlerde tüketimi teşvik edilememiştir. Fuarlar,panayırlar ve festivaller Kahramanmaraş Tarhanasının tanıtılmasına ve tüketilmesinin artmasına vesile olacaktır. Burada tarhananın kaliteli ve lezzetli yapılmasında özel sektörlere de önemli görevler düşmektedir. Eğer aslına uygun ,kaliteli tarhana yapılırsa tadı ve kalitesi tarhananın reklamı olacaktır. Kalite ve lezzet tarhananın tüketimini ve dolayısıyla pazarını genişletecektir. Pazar alanı genişleyen tarhana; Kahramanmaraşlıların değişik bir kültürünü diğer illerimize ve dünyaya tanıtılmasına sebep olacaktır.


<<<>>>


Maraş Tarhana
Çorbası








Malzemeler


  • Maraş Tarhanası
  • Su............ 1,5 Litre
  • Nohut..... 1 Su Bardağı
  • Sıvıyağ... 4 Çorba Kaşığı
  • Kuru Nane
  • Tuz



Hazırlanışı



Maraş tarhanası 1,5 litre suda 2 saat bekletilir. Yumşayınca ateşe alınıp kısık ateşte tarhanalar iyice dağılana kadar pişirilir.
Ocaktan alınıp rondo ile iyice pürüsüz olana kadar rondodan geçirilir.
Tekrar ocağa alınıp haşlanmış nohutlar ilave ederek bir taşım daha kaynatılır.
Çorbaya tuz ilave edilip ocaktan alınır. Ufak bir tavada sıvıyağ kızdırılır ve üzerine kuru nane ilave edilip kavrulur.
Naneyi çorbanın üzerine gezdirip servis edin.
Afiyet Olsun
__________________
"Düşünmeden okumak köreltir, okumadan düşünmek yanıltır. Düşünmeden öğrenmek faydasız, öğrenmeden düşünmek tehlikelidir."
Konfüçyüs

Konu LoDoS tarafından (04.04.10 Saat 15:08 ) değiştirilmiştir..
Mestra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Mestra'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.03.09, 18:09   #2
Uzman Üye

Minerva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 276
Mesajlar: 1,188
Ettiği Teşekkür: 624
Aldığı Teşekkür: 2291
Rep Derecesi : Minerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kahramanmaraş Tarhanası



ıyykkkkk kokusu geldi sankii beeee
__________________
İzlerimi Takip Et
...........................................

2 Saat Mutlu Olmak istiyorsan Alışverişe çık...
2 Gün Mutlu Olmak istiyorsan Saçını Boyat.
2 Ay Mutlu Olmak istiyorsan Evlen .
Ömür Boyu Mutlu Olmak İstiyorsan
Bekar Kal


.......
Yüz Verip Adam Ettiysem
Sıfırla Çarpar Yok Ederim

....

Minerva isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 22.03.09, 18:11   #3
Gerçek Üye

Mestra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 51
Mesajlar: 694
Ettiği Teşekkür: 1156
Aldığı Teşekkür: 1888
Rep Derecesi : Mestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Kahramanmaraş Tarhanası

minerva sen ege nin tarhanasını beğenmiyosun bu aynı şey değilki buraya has yöresel denebilecek bi damak tadı çorbası da yayla çorbasının tadını veriyor 3 aşağı 5 yukarı
__________________
"Düşünmeden okumak köreltir, okumadan düşünmek yanıltır. Düşünmeden öğrenmek faydasız, öğrenmeden düşünmek tehlikelidir."
Konfüçyüs
Mestra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 22.03.09, 18:13   #4
Uzman Üye

Minerva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 276
Mesajlar: 1,188
Ettiği Teşekkür: 624
Aldığı Teşekkür: 2291
Rep Derecesi : Minerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kahramanmaraş Tarhanası

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi TeLomeraZ Mesajı göster
minerva sen ege nin tarhanasını beğenmiyosun bu aynı şey değilki buraya has yöresel denebilecek bi damak tadı çorbası da yayla çorbasının tadını veriyor 3 aşağı 5 yukarı
Pıtırcığım ben egeli değilimki

aynı tarfi işte aynı malzemeler yayla çorbası nerde bu nerde
annem arada içine süt katıp beni kandırmaya çalışsada 1 km uzaktan tanırım ben bu (allah günah yazmasın) kötü kokuyu...
__________________
İzlerimi Takip Et
...........................................

2 Saat Mutlu Olmak istiyorsan Alışverişe çık...
2 Gün Mutlu Olmak istiyorsan Saçını Boyat.
2 Ay Mutlu Olmak istiyorsan Evlen .
Ömür Boyu Mutlu Olmak İstiyorsan
Bekar Kal


.......
Yüz Verip Adam Ettiysem
Sıfırla Çarpar Yok Ederim

....

Minerva isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 22.03.09, 18:16   #5
Gerçek Üye

Mestra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 51
Mesajlar: 694
Ettiği Teşekkür: 1156
Aldığı Teşekkür: 1888
Rep Derecesi : Mestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Kahramanmaraş Tarhanası

allah allah ya benim en çok sevdğim çorbadır bu kötü bi koku duymadım hiç.. belki bebekliğimden beri duya duya alıştım..

süt mü


ne alaka yoğurt ve dövme bunun içinde başka bişey yokki süt eklemeye ne gerek var
__________________
"Düşünmeden okumak köreltir, okumadan düşünmek yanıltır. Düşünmeden öğrenmek faydasız, öğrenmeden düşünmek tehlikelidir."
Konfüçyüs
Mestra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 22.03.09, 18:23   #6
Uzman Üye

Tanıdık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 71
Mesajlar: 1,862
Ettiği Teşekkür: 4361
Aldığı Teşekkür: 7338
Rep Derecesi : Tanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Kahramanmaraş Tarhanası

hemşerim boş ver sen, Minerva yemezse yemesin, eminim tarhana çorbasına karşı ön yargısı vardır, aslında bir kere bile olsa zorla yedirmek lazım,,,

her sene tarhanamı yaptırıp getiririm, biber salçası bir tarhana iki, samsaydı,sucuktu, bastık tı daha onları saymıyorum,,,
__________________
Bizde bilirdik kıkırdak fıkırdak olmasını...Ama kalbe en güzel hüzün yakışıyordu, bizde onu bastık sinemize...

Tanıdık
Tanıdık isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 22.03.09, 18:25   #7
Gerçek Üye

Mestra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 51
Mesajlar: 694
Ettiği Teşekkür: 1156
Aldığı Teşekkür: 1888
Rep Derecesi : Mestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Kahramanmaraş Tarhanası

benim memleketim işte ya herşeyi apayrı bi güzel

aslında tarhanayı firik ken yemek lazım doyulmuyo bi türlü harika bi tat ya
__________________
"Düşünmeden okumak köreltir, okumadan düşünmek yanıltır. Düşünmeden öğrenmek faydasız, öğrenmeden düşünmek tehlikelidir."
Konfüçyüs
Mestra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 22.03.09, 18:25   #8
Uzman Üye

Minerva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 276
Mesajlar: 1,188
Ettiği Teşekkür: 624
Aldığı Teşekkür: 2291
Rep Derecesi : Minerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmedeMinerva muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kahramanmaraş Tarhanası

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi tanıdık Mesajı göster
hemşerim boş ver sen, Minerva yemezse yemesin, eminim tarhana çorbasına karşı ön yargısı vardır, aslında bir kere bile olsa zorla yedirmek lazım,,,

her sene tarhanamı yaptırıp getiririm, biber salçası bir tarhana iki, samsaydı,sucuktu, bastık tı daha onları saymıyorum,,,
Annem her sene yapıyor zaten gayet tanıdığım çorbaya ve kötü işte kötü kötü kötü

Annem duysa nimete kötü denmez derdi :s_opa:
__________________
İzlerimi Takip Et
...........................................

2 Saat Mutlu Olmak istiyorsan Alışverişe çık...
2 Gün Mutlu Olmak istiyorsan Saçını Boyat.
2 Ay Mutlu Olmak istiyorsan Evlen .
Ömür Boyu Mutlu Olmak İstiyorsan
Bekar Kal


.......
Yüz Verip Adam Ettiysem
Sıfırla Çarpar Yok Ederim

....

Minerva isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Minerva'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 22.03.09, 18:26   #9
Gerçek Üye

Mestra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 51
Mesajlar: 694
Ettiği Teşekkür: 1156
Aldığı Teşekkür: 1888
Rep Derecesi : Mestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Kahramanmaraş Tarhanası

yapıyormu firik ken bi ye o zaman eşki eşki böyle ımmmm of of yaz gelsede firik tarhana yesek yazı sırf bu yüzden gelsin diye bekliyorum yoksa hiç sevmem
__________________
"Düşünmeden okumak köreltir, okumadan düşünmek yanıltır. Düşünmeden öğrenmek faydasız, öğrenmeden düşünmek tehlikelidir."
Konfüçyüs
Mestra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 22.03.09, 18:28   #10
Uzman Üye

Tanıdık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 71
Mesajlar: 1,862
Ettiği Teşekkür: 4361
Aldığı Teşekkür: 7338
Rep Derecesi : Tanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Kahramanmaraş Tarhanası

valla hanım eğeli, sopa zoruyla maraş tarhanasının çorbasını yapmayı öğretmeye çalıştım ama cık olmadı başaramadım,

bir daha dünyaya gelirsem aha bu çorba için maraşlı biriyle evlenirim...
__________________
Bizde bilirdik kıkırdak fıkırdak olmasını...Ama kalbe en güzel hüzün yakışıyordu, bizde onu bastık sinemize...

Tanıdık
Tanıdık isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kahramanmaraş, tarhanası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.