Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Çorbalar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 25.05.2011, 13:51   #1
Çevrimdışı
cavidann
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Red face Yabanci Ulkelerin Corbalari

Soğan Çorbası



Malzemeler
  • 4-5 orta boy soğan
  • 25 gr tereyağı
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3-4 dilim ekmek
  • Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı

Soğanları soyup ince ince doğrayın. Tereyağını tencerede eritip soğanları pembeleştirin. Et suyunu ilave edip 15 dakika kaynatın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve 5 dakika sonra ocaktan alın. Ekmek dilimlerini küp küp doğrayıp fırında kızartın. Çorbayı kâselere paylaştırıp her birine 3-4 küp ekmek ilave edin. Üzerine rendelenmiş kaşarpeyniri ve pulbiber serpiştirip sıcak olarak servis yapın.Hazırlama Süresi : 10 dk Pişirme Süresi : 25 dk 4 kişilik


Hacegan Çorbası





Malzemeler


  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 1 bardak mantar
  • 1 bardak bezelye
  • 2 bardak süt
  • 1 yumurta
  • Yarım limon
  • Zeytinyağı
Yapılışı

Unu ve tereyağını kavur. Su ve 2 bardak sütü ilave et. Küp doğranmış havucu, patatesi, bezelyeyi, soğanı, mantarı ilave et, pişsin. En son da yumurta sarısı ve limon suyunu çırp ekle. Bir taşım kaynasın. Üzerine kırmızı biberli yağ dök.

Haspirli Düğün Çorbası



Malzemeler
  • 500 gr gerdan eti
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 12-14 su bardağı ılık et suyu
  • 2 çay kaşığı haspir (bir çeşit safran)
  • 2 çey kaşığı tereyağı
  • 1 adet limon
  • 2 kuru soğan
Yapılışı

Et, düdüklü tencere konup üzerine 2 adet kuru soğanı ve limonun suyunu ekleyerek haşlayın.iyice yumuşayan eti ocaktan alın. ılınınca sudan cıkarılan et ıyıce dıdınır ve ayrı bı tabaga konur. tenceredekı etsuyu azalmışsa uzerıne sıcak su ilave edılerek et suyu hazırlanır. zeytınyağı bır tencerede kızdırılır. hemen unu ilave edılır. orta ateşte sürekli karıştırılarak un sararıncaya kadar kavrulur. üzerine ılık haldekı et suyu yavas yavas eklenerek karıştırılır. çorbanın kıvamı tarhan çorbası kıvamına gelınceye kadar kaynatılır. kaynamaya başlar başlamaz dididklenmiş olan et, tuz, karabiber serpilir.5 dakıka daha kaynatılır. tereyagı tencereye konup erıtılır sona üzerine haspir baharatı eklenır 1 2 dakika pişirilip çorbanın üzerine gezdirilir.afiyet olsun

__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz cavidann'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.2011, 14:47   #2
Çevrimdışı
Derin
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yabanci Ulkelerin Corbalari

Teşekkürler Cavidan hanım.Çok severim çorbayı sadece çorbayla doyabilirim..Bazen ana yemekten bile vazgeçiyorum
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Derin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.2011, 15:07   #3
Çevrimdışı
tufan2006
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yabanci Ulkelerin Corbalari

bu çorbaları yapabilecek bir hatun bulmalı önce
__________________
Şeytanın çalışma odası, cahillerin boş kafasıdır.

Eflatun
  Alıntı ile Cevapla
tufan2006'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 25.05.2011, 15:11   #4
Kum Saati
Ziyaretçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yabanci Ulkelerin Corbalari

Paylaşım için Teşekkürler
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz 'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.2011, 15:36   #5
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yabanci Ulkelerin Corbalari

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi tufan2006 Mesajı göster
bu çorbaları yapabilecek bir hatun bulmalı önce
Yakaladım seni Tufan.

Çorba yapmak çok basittir.Kendiniz de yaparsınız.

***

Son çorba hariç, diğerleri damak zevkime uygun.
Paylaşım için teşekkürler Cavidan hanım.

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
corbalari, ulkelerin, yabanci


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.