Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Çorbalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 25.05.11, 13:51   #1
Tam Üye

cavidann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2011
Yaş: 76
Konular: 107
Mesajlar: 294
Ettiği Teşekkür: 54
Aldığı Teşekkür: 1267
Rep Derecesi : cavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
cavidann - MSN üzeri Mesaj gönder cavidann isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Red face Yabanci Ulkelerin Corbalari

Soğan Çorbası



Malzemeler
  • 4-5 orta boy soğan
  • 25 gr tereyağı
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3-4 dilim ekmek
  • Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı

Soğanları soyup ince ince doğrayın. Tereyağını tencerede eritip soğanları pembeleştirin. Et suyunu ilave edip 15 dakika kaynatın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve 5 dakika sonra ocaktan alın. Ekmek dilimlerini küp küp doğrayıp fırında kızartın. Çorbayı kâselere paylaştırıp her birine 3-4 küp ekmek ilave edin. Üzerine rendelenmiş kaşarpeyniri ve pulbiber serpiştirip sıcak olarak servis yapın.Hazırlama Süresi : 10 dk Pişirme Süresi : 25 dk 4 kişilik


Hacegan Çorbası





Malzemeler


  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 1 bardak mantar
  • 1 bardak bezelye
  • 2 bardak süt
  • 1 yumurta
  • Yarım limon
  • Zeytinyağı
Yapılışı

Unu ve tereyağını kavur. Su ve 2 bardak sütü ilave et. Küp doğranmış havucu, patatesi, bezelyeyi, soğanı, mantarı ilave et, pişsin. En son da yumurta sarısı ve limon suyunu çırp ekle. Bir taşım kaynasın. Üzerine kırmızı biberli yağ dök.

Haspirli Düğün Çorbası



Malzemeler
  • 500 gr gerdan eti
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 12-14 su bardağı ılık et suyu
  • 2 çay kaşığı haspir (bir çeşit safran)
  • 2 çey kaşığı tereyağı
  • 1 adet limon
  • 2 kuru soğan
Yapılışı

Et, düdüklü tencere konup üzerine 2 adet kuru soğanı ve limonun suyunu ekleyerek haşlayın.iyice yumuşayan eti ocaktan alın. ılınınca sudan cıkarılan et ıyıce dıdınır ve ayrı bı tabaga konur. tenceredekı etsuyu azalmışsa uzerıne sıcak su ilave edılerek et suyu hazırlanır. zeytınyağı bır tencerede kızdırılır. hemen unu ilave edılır. orta ateşte sürekli karıştırılarak un sararıncaya kadar kavrulur. üzerine ılık haldekı et suyu yavas yavas eklenerek karıştırılır. çorbanın kıvamı tarhan çorbası kıvamına gelınceye kadar kaynatılır. kaynamaya başlar başlamaz dididklenmiş olan et, tuz, karabiber serpilir.5 dakıka daha kaynatılır. tereyagı tencereye konup erıtılır sona üzerine haspir baharatı eklenır 1 2 dakika pişirilip çorbanın üzerine gezdirilir.afiyet olsun

__________________
cavidann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz cavidann'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.11, 14:47   #2
Gerçek Üye

Derin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2010
Konular: 149
Mesajlar: 855
Ettiği Teşekkür: 9159
Aldığı Teşekkür: 4785
Rep Derecesi : Derin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Mutlu
Standart Cevap: Yabanci Ulkelerin Corbalari

Teşekkürler Cavidan hanım.Çok severim çorbayı sadece çorbayla doyabilirim..Bazen ana yemekten bile vazgeçiyorum
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
Derin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Derin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.11, 15:07   #3
Gerçek Üye

tufan2006 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2011
Konular: 7
Mesajlar: 559
Ettiği Teşekkür: 2026
Aldığı Teşekkür: 2087
Rep Derecesi : tufan2006 Karimasını arttırmak için doğru yerdetufan2006 Karimasını arttırmak için doğru yerdetufan2006 Karimasını arttırmak için doğru yerdetufan2006 Karimasını arttırmak için doğru yerdetufan2006 Karimasını arttırmak için doğru yerdetufan2006 Karimasını arttırmak için doğru yerdetufan2006 Karimasını arttırmak için doğru yerdetufan2006 Karimasını arttırmak için doğru yerdetufan2006 Karimasını arttırmak için doğru yerdetufan2006 Karimasını arttırmak için doğru yerdetufan2006 Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
tufan2006 - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Cevap: Yabanci Ulkelerin Corbalari

bu çorbaları yapabilecek bir hatun bulmalı önce
__________________
Şeytanın çalışma odası, cahillerin boş kafasıdır.

Eflatun
tufan2006 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
tufan2006'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 25.05.11, 15:11   #4
Kum Saati
Ziyaretçi
Kum Saati - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular:
Mesajlar: n/a
Rep Derecesi :
Ruh Halim:
Standart Cevap: Yabanci Ulkelerin Corbalari

Paylaşım için Teşekkürler
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz 'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.11, 15:36   #5
Müdavim

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 616
Mesajlar: 7,968
Ettiği Teşekkür: 27394
Aldığı Teşekkür: 40367
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzel
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yabanci Ulkelerin Corbalari

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi tufan2006 Mesajı göster
bu çorbaları yapabilecek bir hatun bulmalı önce
Yakaladım seni Tufan.

Çorba yapmak çok basittir.Kendiniz de yaparsınız.

***

Son çorba hariç, diğerleri damak zevkime uygun.
Paylaşım için teşekkürler Cavidan hanım.

__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
OkyanusunKalbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
corbalari, ulkelerin, yabanci


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.