Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Çorbalar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 16.05.2012, 22:41   #1
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar








Mesaj 1 :Nohutlu Yayla Çorbası, Tavuk Suyu Çorba, Mısır Unlu Isırgan Çorbası

Mesaj 2 : Kremalı Yer Elması Çorbası, Elvan Kız Çorbası, Kırmızı - Yeşil Mercimek Çorbası

Mesaj 3 :Sütlü Alabalık Çorası, Nohutlu Mantı Çorbası, Ekmek Tenceresinde Mercimek Çorba

Mesaj 4 : Tennuri Çorbası, Brokoli Çorbası, Yulaf Ezmeli Çorba

Mesaj 5 : Sütlü Domates Çorbası, Çerkez Çorbası, Ispanaklı Mantı Çorbası

Mesaj 6 : Abant Çorbası, Yörük Çorbası, Kereviz Yaprağı Çorbası

Mesaj 7
: Fırınlanmış Karnbahar Çorbası, Tulum Peynirli Domates Çorbası, Düğün Çorbası

Mesaj 8 : Kabak Çorbası, Bamya Çorbası, Kolay Yoğurt Çorbası

Mesaj 9 : İşkembe Çorbası, Domatesli Kulak Çorba, Harira Çorbası

Mesaj 10 : Lebeniye Çorbası, Yuvalama Çorbası, Kara Lahana Çorbası

Mesaj 11 : Gerdan Çorbası, Alman Usulü Sebzeli Tavuk Çorbası, Domates Çorbası

Mesaj 12 : Defneli Ezme Çorba, Badem Çorbası, Kabak ve Patates Çorbası

Mesaj 13 : Köfteli Yoğurt Çorbası, Kıtırlı Ezme Mercimek Çorbası, Terbiyeli Paça Çorba

Mesaj 14 : Kremalı Sebze Çorbası, Altunizade Çorbası, Maş Çorbası

Mesaj 15 : Hünkar Çorbası, Patatesli Erişte Çorbası, Bezelye Çorbası

Mesaj 16 : Cıvırla ( Fasülye ) Çorbası, Tatar Çorbası, Süzme Mercimek Çorbası

Mesaj 17
: Fıstıklı Sarı Mercimek Çorbası, Biber Çorbası, Papates ve Mısır Çorbası

Mesaj 18
: Mahluta Çorbası, Sütlü Göçmen Tarhanası, Gelin Çorbası

Mesaj 19 : Mantar Çorbası, Kuşkonmaz Çorbası, Andoloz Çorba

Mesaj 20 : Çeşminigar Çorba, Helle Çorbası, Tavga Çorbası

Mesaj 21 : Analı Kızlı Çorba, Havuç Çorbası, Kızılcıklı Tarhana Çorbası

Mesaj 22 : Maydanoz Çorbası, Terbiyeli Sebze Çorbası, Kesme Hamurlu Kuzu Kulağı Çorbası

Mesaj 23
: Nohutlu Mercimek Çorbası, Humus Çorbası, Gaspatcho Çorbası

Mesaj 24 : Kışlık Sebze Çorbası, Köy Çorbası, Nohutlu Bulgur Çorbası

Mesaj 25
: Bahar Çorbası, Ispanak Köklü Yeşil Mercimek Çorbası, Mantarlı Pirinç Çorbası

Mesaj 26
: Sütlü Karnıbahar Çorbası, Fıstık Çorba, Şehriyeli Mercimek Çorbası

Mesaj 27 : Kestaneli Tavuk Çorbası, Taneli Sebze Çorbası, Aşure Çorbası

Mesaj 28 : Soğuk Yoğurt Çorbası, Kestaneli Sebze Çorbası, Yayla Çorbası

Mesaj 29 : Közlenmiş Domates Çorbası, Buğday Aşı Çorbası, Patlıcan Çorbası

Mesaj 30 : Çamlıca Çorbası, Ezo Gelin Çorbası, Frınlanmış Domates Çorbası

Mesaj 31 : Tutmaç Çorbası, Şafak Çorbası, Enginar Çorbası

Mesaj 32 : Sütlü İrmik Çorbası, Borç Çorbası, Hindili Diplomat Çorbası

Mesaj 33
: Piliç Çorbası, Çatal Çorba, Macar Çorbası

Mesaj 34 : Ekmek Çorbası, Prenses Çorbası, Elişka Çorbası

Mesaj 35 : Terbiyeli Semizotu Çorbası, Düğün Çorbası, Portakallı Havuç Çorbası

Mesaj 36 : Brüksel Lahanası Çorbası, Kırmızı Pancar Çorbası, Tarhana Çorbası

Mesaj 37 : Fransız Usulü Soğan Çorbası, Kuskus Çorbası, Yılan Otu Çorbası

Mesaj 38 : Ren Çorbası, Karamelize Soğan Çorbası, Baharatlı Havuç ve Limonotu Çorbası

Mesaj 39 : Sütlü Patates Çorbası, Julyen Çorbası, Fener Balığı Çorbası

Mesaj 40
: Violo Çiçekli Soğuk Avakado Çorbası, Hanımağa Çorbası, Mısırunu Çorbası

Mesaj 41 : Pazılı Ayran Çorbası, Kremalı Un Çorbası, Soğan Çorbası
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.05.2012, 22:45   #2
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çorbalar

Nohutlu Yayla Çorbası





Malzemeler

• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 çay kaşığı pulbiber
• 4 su bardağı su
• 2 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Tuz


Yapılışı

1. Yoğurt, un ve yumurtayı derin bir kaba alın ve mikserle çırpın.
2. Bu karışımı bir tencereye alın suyu ve nohutu ilave edin.
3. Tuzu serptikten sonra iyice karıştırın.
4. Kısık ateşte koyu bir kıvama geliceye kadar pişirin.
5. Tereyağını tavada eritin ve kırmızı pulbiberi ilave edip hafif kavurun.
6. Hazırladığınız çorbayı kaselere palaştırdıktan sonra kırmızı pulbiberli karışımı üzerlerine paylaştırın.
7. Sıcak olarak servis edin.


Notlar:

• Arzu ederseniz üzerine kıyılmış dereotu serperek servis edebilirsiniz.




Tavuk Suyu Çorba

Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet tavuk but
  • 2 baş kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanması


1. Tavuk butu derisinden ayırıp göğüs ve 2 baş kuru soğan ile birlikte haşlayın. Haşlanmış etleri suyun içinden alıp minik minik doğrayın.

2. 2 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayrı bir çorba tenceresine alın. Unun kokusu gidene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kavurun.

3. Tavuğu haşladığınız et suyuna bir miktar kaynamış su ilave edin. (toplam 2 litre olacak kadar). Bu suyu unun üzerine azar azar ekleyin.

4. Sarımsakları dövün ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ilave edin. Çorbanın suyun kontrol ederek tuzunu ayarlayın. (kontrol etmenizin nedeni tavuk suyunun tuzlu olması). 10 dakika pişirin. bu arada tencerenin ağzını açık tutmaya özen gösterin.

5. En son servis yaparken üzerine çekilmiş karabiber serpin.



Not:Çorbanın tadı işkembe çorbasına yakın oluyor.





Mısır Unlu Isırgan Çorbası

Malzemeler
  • 1 demet ısırgan otu
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 çorba kaşığı un
  • pul biber
  • zeytinyağı
  • tuz
Hazırlanışı


Sıvıyağı ve soğanları tencereye alıp biraz çevirip üstüne mısır ununu ve unu ekleyelim tekrar çevirip üstüne salçayı et suyunu ve soğuk suyu ekleyelim.


Son olarak incecik doğranmış ısırgan otlarını, sıcak su ve tuz ileve edip kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra çorbayı blendırla bir kaç defa parçalayarak kıvamlı hale gelmesini sağlayalım. Sıcak olarak servise sunalım.










  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.2012, 06:28   #3
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar




Malzemeler

  • 1 paket yerelması (toplam yaklaşık 750gr)
  • 1 yemek kasigi tereyagi
  • 3 su bardağı sıcak su
  • yarim çay kaşığı köri
  • 1 su bardaği krema yerine 1 su bardağından üç parmak eksik soğuk sütün üzerini ayrıca eritilmiş tereyagiyla tamamlayıp karistırın.
  • Bir tutam muskat
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • Bir tutam maydanoz
  • Üzeri için arzuya göre küp kesilmiş tost ekmekleri
Hazırlanması

Yer elmalarının kabuklarını soyup temizleyin. Kararmamaları için soyduklarınızı su dolu bir kabın içerisine atın. Hepsi temizlendikten sonra tekrar yıkayıp iri olanlarını birkaç parçaya kesin.

1 yemek kasigi tereyağından az bir miktar ayırarak kalanını tencerede eritin, yerelmalarını ekleyin. Üstlerine köriyi serpip birkaç dakika karıştırarak soteleyin.

Sıcak suyu tencereye ekleyin, kaynamasını bekledikten sonra altını kısarak yaklaşık 20 dk pişirin.

Yerelmaları iyice püre yapılacak kıvama geldiğinde blenderdan geçirin. Kremayı, muskat, tuz ve karabiberi ekleyin. Kıvamına göre su ilave edebilirsiniz.

Isterseniz ayırdığınız tereyağıyla küp ekmekleri kıtırlaştırın. Çorbanızı kaselere aldıktan sonra üstlerine maydanoz ve kıtır ekmek, dilerseniz biraz daha muskat serperek servis yapın.





Elvan Kız Çorbası



Malzemeler

  • 2 defne yaprağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tutam maydanoz kökü
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • tuz
  • su
Sosu için;


  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 çorba kaşığı nane
Hazırlanışı

Sıvıyağı tencereye alıp içine ince doğranmış soğanları ve havucu ekleyip soteleyin.

Ardından 1 tutam maydonoz sapını tuzunu ve tane karabiber ilave edin.

Tencereye küp şeklinde doğranan patatesi ve mercimeği ekleyin ve defne yaprağını ilave edip kavurun.

Son olarak yeteri kadar sıcak su ve et suyunu ilave edip pişmesini sağlayın.







Kırmızı - Yeşil Mercimek Çorbası




Malzemeler
  • 1 fincan yeşil mercimek
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet havuç
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1,5 litre su
  • Tuz
Üzeri İçin
  • Tereyağı
  • Nane
  • Pulbiber
Hazırlanışı

Mercimekler yıkanır. Diğer malzemelerde gelişigüzel doğranır su ilave edilerek düdüklüde pişirilir. Düdüklünün havası indikten sonra çorbamızı blendırdan geçirip bir taşım daha kaynatılır(Düdüklünün ağzı açık kaynatılır). Üzeri için hazırladığımız sostan gezdirerek servis yapabilirsiniz. Yeşil mercimek ilavesi farklı bir tat veriyor. Vitaminli ve seveceğiniz lezzet.

Afiyet olsun...
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.2012, 06:33   #4
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar

Sütlü Alabalık Çorası



Malzemeler

2 küçük alabalık (ayıklanmş)
4 çorba kaşığı tereyağ
1 küçük soğan
6 çorba kaşığı un
2+1/2 su bardağı süt
1+1/4 su bardağı balık suyu
2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


Hazırlanışı

Ayıklanmış alabalıkları keskin bir bıçakla ince dilimlere kesiniz. Yağ kızınca balıkları ve soğanı ekleyip, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, unu ekleyerek pürtüksüz bir kıvama getiriniz. Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak sütü ve balık suyunu katınız. Ateşi yükseltip, tencereyi ateşe oturtarak çorbayı kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısıp, çorbayı 5 dakika ağır ateşte pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp krema, maydanoz, tuz ve biberi ekleyiniz. (Çorbayı tadıp, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber serpiniz.
Çorbamız servise hazırdır.






Nohutlu Mantı Çorbası




Malzemeler


200 gr, hazır küçük mantı
1 su bardağı nohut
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı nane
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet sivri biber
1 adet limon

Not: Eğer hazır mantı istemiyorsanız .

2 su bardağı un,
1 yumurta, tuz,
alabildiğince su ilave edilir. Sertçe bir hamur elde edilir.

100 gr. kıyma, 1 soğan rendesi, tuz ve karabiber çiğden yoğrularak iç hazırlanır. Oklava ile açılan ve kare kesilen hamurun ortasına bu içten konularak küçük bohça şeklinde kapanır.


Hazırlanışı

Nohutlar bir gece evvelden ıslatılır ve haşlanır. Sıvı yağ ile salça tencereye alınıp kavrulur. Nane ilave edilir, biraz daha kavrulur. Küçük doğranmış sivri biber eklenip bir iki kez çevrilir. 12 bardak kaynar su ilave edilir ve mantılar tencereye alınır. En son nohut da eklenir. Mantılar yumuşayıp pişene dek beklenir. Mantının lapa olmamasına dikkat edilir. Limon suyu ile servis yapılır.







Ekmek Tenceresinde Mercimek Çorba




Malzemeler

Ekmeği için:

1.5 su bardağı çavdar unu
1.5 su bardağı tam buğday unu
1çorba kaşığı tuz
1.5 su bardağı un
aldığı kadar su
1 paket kuru maya

Çorbası için:

1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
nane
karabiber
tuz
et suyu


Hazırlanışı

İlk olarak ekmeği için kaseye unları alın. Sonra kurumaya,tuz ve su
ekleyip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğurun.

Hamura yuvarlak bir ekmek biçimi verin. Üstüne bir miktar sıvıyağ
sürüp 1 saat kadar mayasının gelmesini bekleyin. Diğer tarafta çorbayı hazırlamak
için sıvıyağı, soğan ve sarımsağı tencereye alıp kavurun. Ardından unu tereyağını ekleyin ve salçalarını koyun.

sıcak suda önceden bekletilmiş mercimekleri, baharatları, tuzu ve suyunu ilave edip pişirin.
Tepside mayalanan ekmeği 180 derecelik fırında kızarana dek pişirin.

ilk sıcaklığı çıkan ekmeğin kapağını kesip içini elinizle boşaltın. Daha sonra İçine çorbayı boşaltın ve kapağını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.

çorbatarifleri.tv
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.2012, 06:38   #5
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar

Tennuri Çorbası




Malzemeler
  • 1 su bardağı nohut, bir gece önceden ıslatılmış
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • yarım su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 soğan, yemeklik doğranmış
  • 350gr kuşbaşı et, çok küçük doğranmış veya kıyma
  • 2 yemek kaşığı un
  • kaynamış et suyu veya su
  • tuZ
  • nane
  • pul biber
Hazırlanması

Akşamdan ıslattığınız nohutu yıkayıp yarı diri kalacak şekilde haşlayın. Haşlanınca mercimek ve pirinci ilave edip pişirmeye devam edin.

Ayrı bir tencerede tereyağını eritip soğanı kavurun. Soğanlar hafif pembeleşince etleri ilave edin. Etler bıraktığı suyu çekince unu ilave edip 1-2 dakika çevirin. Nohut, mercimek ve pirinç karışımını et tenceresine ekleyin. Birkaç kez karıştırıp üzerlerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edin.

Etler iyice yumuşayana kadar pişirip tuzunu ve baharatlarını ekleyin.






Brokoli Çorbası

Malzemeler

  • 500 g brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı süt kreması
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı


Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp küp doğradığınız patatesi, halka halka dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğan bir tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.

Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırarak beşamel sosu pişirin.

Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin. Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ilave ederek kıvamı ayarlayın. Tuz ve karabiberi ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın. Son olarak çorbanın kremasını ilave edin ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra çorbayı ateşten alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Not: Servis esnasında brokoli ile süslemek isterseniz haşlanan sebzelerden servis için bir kaç brokoli ayırmayı unutmayın.







Yulaf Ezmeli Çorba

Malzemeler

4 su bardağı su
3 adet domates
1 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
2 çorba kaşığı sıvıyağ



Hazırlanışı

Domatesi rendeleyin. Yulaf ezmesi ve yağla tencereye alın. Yavaş yavaş karıştırarak pişirin. Üstüne suyu ekleyip, kaynatın.

Tencereyi ocaktan almadan önce kuru fesleğeni serpin.

  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.2012, 06:43   #6
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar

Sütlü Domates Çorbası

Malzemeler

1 kg domates (koyu kırmızı)
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Biraz kaşar rendesi
6 bardak su
Tuz


Hazırlanışı

Domatesleri dikkatlice rendeleyelim. Diğer yanda bir tencereye (teflon bir tencere tercih edilir) unu koyup birazcık unu kavuralım. Domates rendesini ilave edip biraz daha çevirelim. Yavaş yavaş suyunu aktaralım. Ancak topak topak olmamasına dikkat edelim. (Eğer topaklanır ise bir el blenderin-den yardım alabiliriz.) Sıvı yağı da ekleyip 15-20 dakika pişirelim. Sütü ilave edip 5 dakika daha pişirelim. Servis yaparken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyalım.

Not:Kışın bu çorbayı yapmak istersek 1-2 adet domates ve renk vermesi için 1-2 kaşık domates salçası kullanabiliriz.










Çerkez Çorbası


Malzemeler

1 su bardağı mısır
1 su bardağı aşurelik buğday
tavuk suyu
terbiyesi için:
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
üzeri için:
1 kase tavuk eti
tuz
tereyağı
nane
sıvıyağ


Hazırlanışı

En başta hazırladığınız tavuk suyunun üstüne mısırları ekleyip kaynamaya bırakın.

Mısırlar piştikden sonra haşlanmış buğdayları ekleyin.

Diğer tarafta yoğurt,yumurta sarısı ve unu birbirine karıştırıp terbiye hazırlayın.
Üzerine soğuk su ve tuz ekleyip kıvamını ayarlayıp tencereye ekleyin.

Didiklediğiniz tavuk etini tencereye ilave edin.
Farklı bir tavada tereyağını erip kuru veya taze nane kızdırıp hazırlayın.

Servis kasesine alınan çorbanın üzerine hazırlanan sosdan gezdirip sıcak servise sunun.








Ispanaklı Mantı Çorbası


Malzemeler
  • 250 gr ıspanak (kökü veya yaprağı fark etmez)
  • 300 gr mantı (1 kase)
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet orta boy soğan
  • Karabiber, tuz
Hazırlanışı

Soğanı ince ince doğrayın. Biraz zeytinyağında hafifçe sarartın. Salçasını katın, eritin. Suyunu ekleyip kaynayana kadar bekleyin. Kaynayan suya küçük doğranmış ıspanak saplarını ilave edin. Ispanak sapları pişmeye yakın mantıyı atın. Eğer ıspanak yaprağı kullanacaksanız, mantıyla beraber atın. Tuz ve karabiberini atın. Mantı pişince ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.


  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.2012, 06:48   #7
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar

Abant Çorbası

Malzemeler
  • 1 lt'ye yakın su
  • 100-150 gr kıyma
  • 1 küçük soğan
  • 1 patates
  • 1'er kaşık yoğurt ve un
  • 1 yumurta sarısı
üzeri için:
  • tereyağı
  • kimyon
  • nane
Hazırlanması

Kıyma tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurulup küçük köfteler haline getirilir ve kaynamakta olan suya atılır.

O pişerken ayrı bir yerde (tercihen teflon tavada) çok az sıvıyağda önce rendelenmiş soğan çok az kavrulup ardından patates rendesiyle birlikte kavrulmaya devam edilir, pembeleşmeden alınır ve köfteli suya ilave edilir.

Yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılıp yayla çorbasındaki gibi ılıştırarak çorbaya karıştırılır ve tuzu ayarlanır, biraz pişince nane ve kimyonlu yağ eklenir.






Yörük Çorbası

Malzemeler

• 250 gr semizotu
• 200 gr haşlanmış nohut
• 200 gr haşlanmış kurufasulye
• 200 gr haşlanmış aşurelik buğday
• 3 litre su / et suyu
• 1 su bardağı un
• 250 gr yoğurt
• 1 limonun suyu
• 100 gr tereyağı
• tuz
• yarım çay kaşığı kırmızıbiber

Hazırlanması

Suyu, nohut, kurufasulye ve buğdayı büyük bir tencereye alıp kaynatın. Yoğurt, un ve limon suyunu başka bir kapta çırpın. Kaynayan sudan bir kepçe dolusu alıp yoğurtlu karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Bu karışımı kaynayan suya ilave edip tuzla tatlandırın. 15 dakika pişirin.

Semizotlarını temizleyin. Semizotlarını iri parçalar halinde doğrayın (sadece yaprak olarak da atabilirsiniz). Kaynamakta olan çorbaya tereyağını ekleyin. 10 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan indirmeye 5 dakika kala semizotunu ilave edin. Tuzunu ve biberi serpin. Sıcak servis yapın.






Kereviz Yaprağı Çorbası



Malzemeler

1 kase kereviz yaprağı
ayçiçek yağı
yarım limon
1 kırmızı biber
1 kuru soğan
1 su bardağı et suyu
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı un
su
tuz

Hazırlanışı

Et suyunu tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
Diğer tarafta terbiyesini hazırlamaya başlayın bir karıştırma kabının içine yoğurt, un, tuz, limon suyu ve su ekleyip karıştırın.

Et suyundan bir miktar sosa ilave edip sosu tencereye ekleyin.

Tavada sıvıyağ ile yemeklik doğranan soğanı ve kırmızı biberi soteleyin üstüne kereviz yaprağını ilave edin.

Başka bir tavada 1 adet soğanı ve 1adet kırmızı biberi kesin.

Daha sonra çorbanın içine ekleyip bi taşım daha kaynatın.Sıcak servise sunun.

  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.2012, 06:58   #8
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar

Fırınlanmış Karnabahar Çorbası


Malzemeler
  • 1 büyük boy karnabahar (ya da 2 küçük boy)
  • 2 adet kuru soğan, soyulmuş ve irice doğranmış
  • 3 diş sarımsak, soyulmuş
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 4 yemek kasigi zeytinyağı
  • 1 defne yaprağı
  • 3 su bardağı süt (tercihen yağsız)
  • tuz
Hazırlanması

Fırını 190C'ye getirin. Karnabaharı 2-3cmlik parçalara bölün. Büyükçe bir fırın tepsisine karnabaharları, soğan ve sarımsakları koyun. Üzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın.
Fırında yarım saat, karnabaharlar kızarana kadar, pişirin. Üstlerinin rengi değiştikçe 10-15 dakikada bir altüst edin.

Piştiklerinde tepsideki tüm malzemeyi tencereye alın. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Bir de defne yaprağı koyun. Karnabaharlar güzelce yumuşayana kadar pişirin.

Defne yaprağını çıkartıp çorbayı blendırdan geçirin. Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar süt ekleyin. 10 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin.




Tulum Peynirli Domates Çorbası


Malzemeler

3 adet domates
1 soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
sıvı yağ, su, tuz, tane karabiber
defne yaprağı

Üzeri İçin:

Tulum peyniri
Maydanoz

Hazırlanışı

Tencereye sivı yağı dökün, soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın ve tencereye ilave edin.

Ardından unu ekleyin ve kavurun. Üzerine defne yaprağı ve tane karabiberi atın. Domates ve biber salçasını ekleyip biraz daha kavurun. Soğuk suyu ilave edin. Domatesleri doğrayarak çorbaya ilave edin. Ardından sıcak su ekleyin ve pişirin.

Maydanozları ince ince doğrayın, tulum peyniri de küçük küçük parçalayın ve bir kapta karıştırın.
Çorbanın üzerine serpiştirdikten sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…








Düğün Çorbası



Malzemeler
  • 350-400 g kuzu gerdan eti
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Pul biber
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • Limon suyu
Hazırlanışı

Etleri kuşbaşı doğrayarak haşlayalım. Kemikli ise kemiğinden sıyırarak ufak ufak didikleyelim. Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Bunun için yoğurt ve unu güzelce çırpalım, yumurta ve az limon suyu ilave ederek iyice karıştıralım. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyumuzun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edelim. Didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbamızı birkaç dakika daha kaynatalım. Son olarak çorbanın tuzunu da ilave ederek üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis yapalım. Dilerseniz çorbayı içerken sirke de ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun…


  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.2012, 07:01   #9
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar

Kabak Çorbası



Malzemeler
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 6-7 orta boy kabak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı süt
  • 1-2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • tuz, karabiber
  • bir demet taze nane
Hazırlanması

Kalın tabanlı bir tencerede, orta ateşte yağı eritip, çentilmiş soğan ve sarımsakları 8-10 dakika çevirin. Temizleyip ince doğradığınız kabakları, sıcak sütü, tuzu ve istediğiniz kadar karabiberi tencereye ilave edip, bir taşım kaynattıktan sonra, hafif ateşte yarım saat pişirin.

Tencereyi ateşten alıp, çorbayı el blendırı ile ya da robotta iyice karıştırın, sonra yine tencereye boşaltıp önceden iyice çırptığınız yoğurdu ve limon suyunu yine çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin.

Servis yaparken üzerine taze nane serpiştirin.





Bamya Çorbası


Malzemeler

- 200 gr (kuru) bamya
- 100 gr yağlı kuzu eti
- 3 soğan
- 3 domates
- 5-6 su bardağı su
- 3 limon
- 1 çorba kaşığı kuyruk yağı
- 1 çorba kaşığı sade yağ
- Tuz

Hazırlanışı

Bamyaların tüylerinin dökülmesi için kalburda elle ovun. Limonlu suda yıkayın. Birkaç limon dilimi eklediğiniz kaynar suda haşlayın. Eti küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Domatesleri rendeleyin.
Sonrasında Sadeyağ ve kuyruk yağını bir tencerede eritin. Soğan ve eti kavurun. Rendelenmiş domatesi ilave edin. Su ve tuz ekleyip kaynatın. Su kaynayınca 2 limonun suyunu ekleyin. Bamyayı ilave edip karıştırmadan pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun






Kolay Yoğurt Çorbası

Malzemeler

1 buçuk çay bardağı pirinç
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
2 kaşık margarin
1,5 yemek kaşığı nane
yarım çay kaşığı pulbiber (arzuya göre)
yeterince tuz


Hazırlanışı

Orta boy bir tencerede yarıdan biraz fazla suda pirinçleri haşlayın. Ayrı bir kapta yoğurdu iyice çırpın, kaynayan sudan üç dört kepçe alıp yoğurdu az az ılıştırın ve kaynayan pirinçlere sürekli karıştırarak ekleyin. Çorba pişene kadar karıştırın, yağı bir tavada nane ve rendelenmiş sarımsak ile eritip üzerine dökün. Son olarak yeteri kadar tuz ekleyin. Afiyet olsun.


  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.2012, 07:05   #10
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar


İşkembe Çorbası





Malzemeler

- 1 kg işkembe
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 6-7 diş sarımsak
- Tuz, kırmızı pul biber

Terbiyesi İçin

- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri İçin

- Sirke
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı

Öncelikle, defalarca bol su altında işkembeyi yıkayın. Suyunu süzdürüp, mısır unuyla her tarafını ovun. Sonra tekrar bol su altında, işkembeler bembeyaz oluncaya dek yıkayın. 2-3 parçaya ayırıp, ortalama 4 litrelik bir tencereye alın ve üzerini su doldurup haşlamaya bırakın.
İyice haşlanınca, işkembe parçalarını kesme tablasının üzerine alın, ince ince doğrayın. Doğradığınız işkembelerle birlikte suyunu tencereye alın ve tencereyi tekrar ocağa alın. Ezilmiş sarmısağı ve tuzunu katın. Nişastayı bir kaseye alıp, çorbanın suyuyla ılıştırarak ezin ve karıştırarak çorbaya katın. Çorba kaynayınca, limonla birlikte iyice çırptığınız yumurtayı, iki kaşık çorba suyuyla ılıştırarak çorbaya ekleyin. 5 dakika sonra ateşten alın.

Servis öncesi erimiş tereyağında kırmızı pul biberi kızdırın. Kaselere aldığınız çorbanın üzerine gezdirin. Sirke koyarak servis yapın.






Domatesli Kulak Çorba




Malzemeler

2 adet dometes
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığından az un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşıgı zeytin yagı veya başka sıvı yağda olabilir.
yarım çay bardagı kulaklı şehriye

Hazırlanışı

Sıvı yağımızı çok az kızdırıp unu döküyoruz ve un kavrulunca içine salçamızı atıyoruz. Domateslerimizi rendeliyoruz kavrulan salçanın üzerine atıp hepsini iyce karıştırıyoruz.üzerine ılık suyumuzu döküp tuzumuzda atıp kaynamaya bırakıyoruz kaynamaya başlayınca kulaklı şehriyeleri de döküp orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Çorba baloncuklar çıkarınca kısık ateşe alıp bir taşım daha kaynatıp dinlenmesini bekliyoruz ılık olarak kaselerde servsi yapabilirsiniz. İsteyen üzerine kaşar rendeleyip de içebilir. Afiyet olsun…



Harira Çorbası




Malzemeler

500 gr kuşbaşı et, 1'er cm’lik kesilmiş

2 soğan, irice doğranmış,

200 gr nohut, bir gece önceden ıslatılmış,

150 gr yeşil mercimek yıkanmış,

500 gr domates, soyulmuş ve doğranmış,

4 kereviz sapı (doğranmış)

1 yemek kaşığı domates salçası,

1 tatlı kaşığı karabiber,

tuz,

arzuya göre 1 tatlı kaşığı zencefil,

2 tarçın çubuğu,

yarım tatlı kaşığı safran,

5 yemek kaşığı un,

1 limonun suyu,

1 demet maydanoz, doğranmış.



Hazırlanışı


Eti, soğanı ve nohutları bir tencereye alın. Yaklaşık 3 litre su ilave edip kaynatın.

Kaynayınca oluşan köpüğü kevgirle alıp ateşi kısın ve kapağı kapalı halde yaklaşık bir saat pişirin.

Yeşil mercimeği, domatesi, kerevizleri, salçayı, karabiberi ve kullanıyorsanız baharatları ilave edin.

Mercimekler yumuşamaya başlayınca tuzunu atın. Bu arada unu bir tavaya alıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak azar azar yarım litre su ilave edin.

Tavayı ocağa alın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınca altını kısıp 10 dakika daha pişirin.

Bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyip çorba kremalı bir kıvam alana kadar birkaç dakika hızla karıştırarak pişirin.

Limon suyunu ve maydanozu ekleyin. Limon dilimleri ve dilerseniz hurma ile servis yapın.


  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
abant çorbası, çatal çorba, çorba, çorbalar, Çorbası, domatesli kulak çorba, ekmek çorbası, elişka çorbası, gaspatcho çorbası, hanımağa çorbası, harira çorbası, humus çorbası, işkembe çorbası, kereviz yaprağı çorbası, macar çorbası, nohutlu mercimek çorbası, nohutlu yayla çorbası, pazılı ayran çorbası, piliç çorbası, prenses çorbası, soğuk yoğurt çorbası, tavuk suyu çorba, yayla çorbası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 18:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.