Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 20.08.13, 23:59   #1
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,645
Ettiği Teşekkür: 18088
Aldığı Teşekkür: 20322
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Asma Yaprağında Sardalya (Gelibolu Yöresi)




Asma Yaprağında Sardalya
Sardalya balığı ile hazırlanan yemekler, bu balığın Türkiye'de en bol ve lezzetli tutulduğu Gelibolu'da yöre mutfağı içerisinde önemli bir yer tutar. Asma yaprağında sardalya ise Gelibolu mutfak kültürünün baş yemeklerinden biri addedilir. İçeriğindeki malzemelerin kombinasyonu itibariyle yörenin bağcılık ve zeytincilikle ilgili uğraşlarına da bir başka atıf sayılabilir.

Türkiye lezzet haritasına Gelibolu'dan işaretli asma yaprağında sardalya, konsept mutfakların prestij yemekleri arasında yer alır.

Malzemeler:

30 adet sardalya balığı

30 adet genişçe asma yaprağı

2 domates

Zeytinyağı

2- 3 diş sarımsak, 3- 5 dal maydanoz- karabiber, tuz, bir kaç defne yaprağı


Hazırlanışı:
Pulları dikkatlice temizlenen sardalyaların içleri temizlenir.
Bol su ile yıkanıp bir süre süzdürülüp hala ıslaksa bir kağıt havluyla kurutulur.

Asma yaprakları ılık suda bekletilip bol su ile güzelce yıkanır.

Yapraklar her balığa bir yaprak olacak şekilde açılır.

Bir başka kapta domatesler rendelenip, dövülmüş sarımsaklar ile kıyılmış maydonozlar ile karıştırılır. Tuzu ayarlanır.

Balıkların iç kısmındaki etine parmakla karabiberden hafifçe çalınıp, balığın her iki yüzeyi de hafifçe zeytinyağıyla yağlanır.

Domateseli karışımı çok fazla olmayacak şekilde yapraklara yaydırıp, her yaprağa bir sardalya sarılır.

Hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilen asma yapraklı sardalya rulolarının üzerine zeytinyağı gezdirilir.
Aralarına birkaç defne yaprağı konulup orta hararetli fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
Servisten evvel defne yaprakları çıkartılıp, balıklar servis tabağına alınır.





Not : Bu uygulamanın başka şekillerine de rastlanır. Örneğin iç kısmına domatesli harç konulmayıp, sadece balık etlerinin içine hafifçe karabiber sürülüp asmaya sarılı sardalyalar zeytinyağı gezdirilp sade olarak da fırınlanabilir. Öte yandan kömür ateşi üzerinde tel ızgaralı mangal üzerinde de içlerinin piştiğinden emin oluncaya değin ızgara edilebilir.
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.08.13, 00:24   #2
» İsyankar Zır Deli «

Inatci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2013
Konular: 126
Mesajlar: 2,230
Ettiği Teşekkür: 7316
Aldığı Teşekkür: 12038
Rep Derecesi : Inatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Meskul
Standart Cevap: Asma Yaprağında Sardalya (Gelibolu Yöresi)

Büyük sözüme tövbe hatta tövbeler tövbesi hayatta hazırlamam böyle bir şeyi.Deliye pösteki saydırmak gibi bu ne ya 30 tane sardalyayı bebek gibi kundakla ıykk altını da bağlıyor muyuz bari bu sardalyanın Nasılsa pişik olmasın diye içine tek tek pudra pardon karabiber sürüyoruz ya

Yapmak isteyene kolaylıklar dilerim. Bu arada paylaşana sormuşlar acaba yaptınız mı diye teşekkürler demeli miyim şimdi bu zor yemek işine hmm
__________________
Inatci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Inatci'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.08.13, 00:30   #3
Uzman Üye

M.Özen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Yaş: 37
Konular: 1
Mesajlar: 1,034
Ettiği Teşekkür: 647
Aldığı Teşekkür: 4253
Rep Derecesi : M.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Asma Yaprağında Sardalya (Gelibolu Yöresi)

Izgara da yapın, fırında olmaz
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
M.Özen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.08.13, 00:35   #4
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,645
Ettiği Teşekkür: 18088
Aldığı Teşekkür: 20322
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Asma Yaprağında Sardalya (Gelibolu Yöresi)

Inatci; çok tembel ve ayrımcısın ...

Ne var alt tarafı 30 tanecik, 28 olmaz haa

Hem bu ne ayrımcılık canım, bayan yöneticiler paylaşınca;

-Aaayy ellerine sağlık, mutlaka deniyeceğim, vari yorumlar. Ben paylaşınca; hımmm acaba bunu paylaşan denemiş midir ?? Tabi onlar hepsini deneyip tadına bakıyorlar da öyle paylaşıyorlar ya

Burda paylaşıyorum sizlere ki bakın böyle de balık yapan yörelerimiz var, öğrenin.. Hem okumadın galiba, Gelibolu mutfak kültürünün baş yemeklerindenmiş.. Zaten sen yapamazsın ki

M.Özen; ya hu Gelibolu'lular yıllardır bunu böyle yapıyorlarmış.. Sen şimdi kalkıp; fırında olmaz ızgarada yapın, diyorsun..

Bunu bi Gelibolu'lulara anlatıver
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.08.13, 00:51   #5
» İsyankar Zır Deli «

Inatci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2013
Konular: 126
Mesajlar: 2,230
Ettiği Teşekkür: 7316
Aldığı Teşekkür: 12038
Rep Derecesi : Inatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Meskul
Standart Cevap: Asma Yaprağında Sardalya (Gelibolu Yöresi)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Dilaver Mesajı göster
Inatci; çok tembel ve ayrımcısın ...

Ne var alt tarafı 30 tanecik, 28 olmaz haa

Hem bu ne ayrımcılık canım, bayan yöneticiler paylaşınca;

-Aaayy ellerine sağlık, mutlaka deniyeceğim, vari yorumlar. Ben paylaşınca; hımmm acaba bunu paylaşan denemiş midir ?? Tabi onlar hepsini deneyip tadına bakıyorlar da öyle paylaşıyorlar ya

Burda paylaşıyorum sizlere ki bakın böyle de balık yapan yörelerimiz var, öğrenin.. Hem okumadın galiba, Gelibolu mutfak kültürünün baş yemeklerindenmiş.. Zaten sen yapamazsın ki

M.Özen; ya hu Gelibolu'lular yıllardır bunu böyle yapıyorlarmış.. Sen şimdi kalkıp; fırında olmaz ızgarada yapın, diyorsun..

Bunu bi Gelibolu'lulara anlatıver
Bir dakika bir dakika ben hangisinde ayy mutlaka denerim diye yazmışım he Doğama aykırı mümkünatı yok ben ve tembelliğim hemen kalkıp deneme yapacağız he pfss Annem bile inanmaz senin bu söylediğine
Tembel kısmına sonuna kadar katıldığımı yazmayı unutmuşum pardon yani

Gelibolu falan anlamam, zaten balık sevmem ola ki yedim... ne saracam tek tek asma yaprağına sipariş veririm pişmiş olarak eve getirirler ben afiyetle yerim hem evde bende balık kokmamış oluruz alla alla
__________________
Inatci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Inatci'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.08.13, 02:27   #6
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Asma Yaprağında Sardalya (Gelibolu Yöresi)

Dilaver, gecenin bu saatinde ağzımın suları aktı valla

Yarın bu domatesli sosu ve karabiberi kullanıp sardalyaları mangalda deneyeceğim, müşteriye satamazsam kendim yerim

Asma yaprağında pişen başka bir balık yemiştim çok lezzetliydi, şu an ismini anımsayamadım, ama asma yaprağının balığın aromasına kattığı tat gerçekten mükemmeldi
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.08.13, 06:31   #7
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,645
Ettiği Teşekkür: 18088
Aldığı Teşekkür: 20322
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Asma Yaprağında Sardalya (Gelibolu Yöresi)

Aaaah ablacım, sen de olmasan yani.. Bu forum hanımları sen ve bir kaç hanım dışında çok tembel ablacııım çooookk

(Bknz Inatci )
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.08.13, 07:42   #8
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 48
Konular: 168
Mesajlar: 555
Ettiği Teşekkür: 1794
Aldığı Teşekkür: 2795
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Asma Yaprağında Sardalya (Gelibolu Yöresi)

Arkadaşlar ızgarada süper oluyor...

Sadece balıkları asma yaprağına sarın ve ızgarada pişirin...

Enez deki balık aldığım balıkcı tarif etti...

Tatil için kiraladığım evin bahcesinde de asma vardı ...

Offff ya bak şimdi Enez de gecen hafta ki tatilimi özledim...

Dilaver senin baska işin yokmuydu kardeşim...

Seneye kadar bana tatili hatırlatacak seyler paylaşmayın lütfen...
__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.08.13, 08:32   #9
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,143
Ettiği Teşekkür: 29442
Aldığı Teşekkür: 18607
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Asma Yaprağında Sardalya (Gelibolu Yöresi)

Barbun balığı ile yapıyorum Sardalya aklıma gelmemişti. Barbun yapı itibariyle çok narin ve hassas olduğu için çok çabuk dağılıyor diye asma yaprağında pişirmek ve yaprağın mayhoşluğunun balığa geçmesi çok nefis oluyor.

Rakı sofralarında baş köşeyi süsleyen balık aslında her şekilde iyi bir besin,kendilerini çok severim ayrıca tokken bile canım çeker.


Teşekkürler Dilaver sunduğun alternatifi mümkün olan en kısa sürede mideme indirmekten zevk alacağım.
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.08.13, 08:35   #10
« Gün Batımı »

Cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 1857
Mesajlar: 5,812
Ettiği Teşekkür: 17697
Aldığı Teşekkür: 28928
Rep Derecesi : Cansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Asma Yaprağında Sardalya (Gelibolu Yöresi)

Balık olsunda gözüm kapalı yerim böyle güzel bir lezzet yok eşine benzerine rastlamadım.

Versinler her akşam yemeğinde bir tabak salata balık hiç hayır demem.

Teşekkürler @Dilaver
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..
”


Cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
asma, asma yaprağında sardalya, balık pişirme tarifleri, balık yemek, balık yemekleri, deniz ürünleri, gelibolu, gelibolu yöresi, sardalya, sardalya tava, yaprağında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çanakkale | Bir Destanın Şehri Banemin Marmara 21 14.10.19 23:01


WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.