Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 17.03.14, 16:01   #1
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,880
Ettiği Teşekkür: 165309
Aldığı Teşekkür: 185316
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart ReaL Üstad’dan - Güveçte Tereyağlı Karides veya Çimçim

Güveçte Tereyağlı Karides veya Çimçim


1 Kişilik
Zorluk derecesi: Çok kolay
Pişirme süresi: 5-6 dakika
Besin değeri oldukça yüksek olan Karidesin 100 gramında 90 kalori vardır. (100 gram beyaz ekmekte 70 gram kalori vardır.)


Malzemeler:
250 Gram Karides ya da Çimçim
3 Diş sarımsak
2 Yemek kaşığı tereyağı
2-3 Sap maydanoz
1 Tatlı kaşığı pul biber
Yeteri miktarda tuz


Hazırlanışı:
Balıkçımızdan temizlenmiş olarak aldığımız Karides veya Çimçimlerimizi yıkayıp, süzgece koyuyoruz. Sular süzülürken 3 dış sarımsağı küçük parçalara ayırıp, bir kenarda bekletiyoruz. Piştikten sonra üzerine koymak üzere, maydanozların sadece yaprak kısımlarını küçük parçalara ayırıp bir kenarda bekletiyoruz.



Pişirme
:

Suyu süzülmüş Karides ya da Çimçimleri güvece koyup orta ateşin üzerine koyuyoruz. Ateşin orta derece olmasına dikkat edelim, ateş çok yüksek olur ise Karideslerimiz sert olur. Orta ateşte pişirilmeye başlanılan Karidesler su salacaktır. 2-3 dakika sonra suyu çekilmeye başladığında ateşin ısısını üst düzeye getirip, tuz ve 2 yemek kaşığı tereyağımızı ilave ederek 2-3 dakika soteliyoruz.

Ocaktan indirirken illaki pul biberimizi ilave edip bir iki karıştırdıktan sonra ocaktan indiriyoruz. Önceden hazırladığımız maydanozu üzerine serpip servise sunuyoruz.


Afiyet olsun..

Not: Karideslerimiz iri ise önceden 2-3 dakika kadar haşlamak gerek. Pişirme aracı olarak güvecimizin olması şart değil.

__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
18 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.03.14, 16:06   #2
«... Beklenen Şarkı ...»

Çengelli İğne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 1654
Mesajlar: 8,914
Ettiği Teşekkür: 30581
Aldığı Teşekkür: 30527
Rep Derecesi : Çengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: ReaL Üstad’dan - Güveçte Tereyağlı Karides veya Çimçim

Offfff diyorum başka birşey demiyorummmmm.
Karidese bayılırım 2 kilo olsa yerim.Resmen ağzım sulandı.Yerim ben bunu yerrrr.
Not kısmında açıklananları da hiç bilmiyordum.Çimçim dendiğini de öğrenmiş bulunmaktayım.

Harika görünüyor.Teşekkürler
Çengelli İğne isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.03.14, 16:20   #3
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,075
Ettiği Teşekkür: 51271
Aldığı Teşekkür: 25261
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: ReaL Üstad’dan - Güveçte Tereyağlı Karides veya Çimçim

Sunum ve tarif son derece başarılı, ellerinize sağlık Real
__________________
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.03.14, 17:02   #4
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,045
Ettiği Teşekkür: 23095
Aldığı Teşekkür: 21167
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: ReaL Üstad’dan - Güveçte Tereyağlı Karides veya Çimçim

Hımmm. Enfes bir tad.Bayılırım.

Karidesi farklı şekilde sotelenmiş olarak yedim, üzerinde erimiş kaşar peyniri

süperdi. Bu şekli de damak tadıma uyar. Karidesi seviyorum. Çimçim dendiğini bilmiyordum.

Çimçimi alan arkadaşlar dikkat etsin, sırtında incecik bağırsak vardır. İğne ile temizlemesi gerekiyor.

Ellerine sağlık Real Üstad. Afiyet olsun. Teşekkürler.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.03.14, 17:10   #5
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3756
Mesajlar: 17,082
Ettiği Teşekkür: 69161
Aldığı Teşekkür: 66448
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: ReaL Üstad’dan - Güveçte Tereyağlı Karides veya Çimçim

Karidesi sevmem ama o kadar güzel görünüyor ki... Büyük bir ihtimal iştahla yerdim..

Eline sağlık Real...Paylaşım için de ayrıca teşekkürler...
__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.03.14, 18:50   #6
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 838
Mesajlar: 7,338
Ettiği Teşekkür: 32689
Aldığı Teşekkür: 38114
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: ReaL Üstad’dan - Güveçte Tereyağlı Karides veya Çimçim

Meze ve deniz ürünleri konusunda gerçekten üstad oldun ReaL.

Eline sağlık.
Sevda Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.03.14, 19:17   #7
Gerçek Üye

Melek78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2014
Konular: 129
Mesajlar: 724
Ettiği Teşekkür: 4679
Aldığı Teşekkür: 3084
Rep Derecesi : Melek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: ReaL Üstad’dan - Güveçte Tereyağlı Karides veya Çimçim

Mmmmm çok nefis görünüyor. Ellerine sağlık Real.. Canımızı çektirdin..
__________________

Melek78 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Melek78'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.03.14, 19:30   #8
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,880
Ettiği Teşekkür: 165309
Aldığı Teşekkür: 185316
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: ReaL Üstad’dan - Güveçte Tereyağlı Karides veya Çimçim

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Sevda Mesajı göster
Meze ve deniz ürünleri konusunda gerçekten üstad oldun ReaL.

Eline sağlık.
Oldum mu? Bak ya, oldun diyor.

Ben zaten bazı konularda üstadım..

Sadece bilmiyordunuz, o kadar..


Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Melek78 Mesajı göster
Mmmmm çok nefis görünüyor. Ellerine sağlık Real.. Canımızı çektirdin..
Konuyu paylaşırken, saate de baktım. Uygun saatti, canı çekenler alıp yapabilir diye düşündüydüm, ama sen geç gördün, ben de kabahat yok..
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.03.14, 19:33   #9
Gerçek Üye

Melek78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2014
Konular: 129
Mesajlar: 724
Ettiği Teşekkür: 4679
Aldığı Teşekkür: 3084
Rep Derecesi : Melek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: ReaL Üstad’dan - Güveçte Tereyağlı Karides veya Çimçim

Ben yeni gördüm. O saatte forumda değildim.. Yarın akşama yaparım artık.
__________________

Melek78 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Melek78'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.03.14, 20:00   #10
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125440
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: ReaL Üstad’dan - Güveçte Tereyağlı Karides veya Çimçim

Çinliler hamamböceği yediğinde ''iğhhykkkk!!'' dersiniz, ama konu karides olunca ''bayılırımmm'' olur.

Hamamböceği ile karidesin pişmeden önceki, yani canlı halleri birbirilerine çok benzerler (bacaklar, antenimsi çıkıntıları v.s..) ve protein içerirler.


Hadi şimdi yiyin bakalım karidesi



ReaL, bir sonraki tarifin lütfen ıstakoz olsun
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çimçim, güveçte, karides, real, tereyağlı, üstad’dan, veya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ReaL Üstad’dan Atom – Tereyağlı, Yoğurtlu Kuru Biber (Meze) ReaL Mezeler | Soslar 38 04.07.17 19:48


WEZ Format +3. Şuan Saat: 19:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.