28.11.2015, 02:57 | #1 |
Çevrimdışı
|
Kağıtta Domates Soslu Çupra
Kağıtta Domates Soslu Çupra MAZLEMELER
Her bir çuprayı mümkünse fileto hazırlanmış olarak değilse enine ikiye bölerek yanyana yağlı kağıda serin. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tavada yağı kızdırın. Önce ince doğranmış biberi ilave ederek soteleyin. Daha sonra doğramış olduğunuz domatesleri, tuzu ve ezilmiş sarımsağı da tavaya alıp domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Hazırladığınız balıkların üzerine domatesli sosu paylaştırın. Daha sonra baharatlarını da balıkların üzerine serpiştirerek yağlı kağıdı balıkların üzerine kapatarak paketleyin. Hazırlamış olduğunuz paketleri fırın kabına alıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15-20 dk. kadar pişirin. Paketleri servis tabağına alın ve kağıdını açıp kenarlarını kıvırarak servis yapın.
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' |
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti |
28.11.2015, 03:07 | #2 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kağıtta Domates Soslu Çupra
Çok teşekkürler!
Dün/evvelsi gece ben de tava Çipura yemiştim.Bayılırım ama bilirsiniz balıkçılarda ve marketlerde ''çiftlik'' veya ''deniz'' çipurası olarak satılır.Ben şahsen ikisini ayırt edemiyorum.Şimdi Suzim,balık falan diyince canım kırlangiç çorbası çekti valla!Ne leziz olur o! |
28.11.2015, 03:14 | #3 | |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kağıtta Domates Soslu Çupra
Alıntı:
Kırlangıç çorbasımı , hiç duymadım . Balığın her çeşidini yerim
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' |
|
28.11.2015, 03:20 | #4 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kağıtta Domates Soslu Çupra
Kırlangıç balığı hiç yemediniz mi?
Çorbası tarifi: 2 adet kırlangıç balığı 1 demet maydanoz 3 adet küçük havuç 60 gr. margarin (3 çorba kaşığı) 20 gr. un (1 çorba kaşığı) 1 adet yumurtanın sarısı 1-2 tane defne yaprağı 1 adet patates Balıklar yıkanıp tuzlanır ve kevgire konarak süzülür. Bir tencerenin içine su (4 su bardağı), balıklar, patates, yuvarlak doğranmış havuçlar, maydanoz, kekik, defne yapraklan, tuz ve tane halinde karabiber konarak yarım saat kadar hafif ateşte kaynatılır. Tencere ateşten indirilir ve sonra balıklar, havuç ve patatesler tencereden çıkarılır. Diğer bir tencerede margarin eritilerek üzerine un ilave edilir. Bundan sonra, unu devamlı olarak karıştırarak üzerine diğer tenceredeki balık suyu ağır ağır dökülür. Bu karışım birkaç taşım kaynatılır. Bir kase içinde yumurta sarısı çırpılır ve üzerine balık suyunun bir kısmı dökülerek biraz ısıtılır. Biber, tuz ve limon suyu ilave edilir. Kaynamakta olan balık suyunun içine ufak ufak parçalara ayrılmış balık, patates ve havuç dökülerek sofraya getirilir. Servis yapmadan önce üzerine bol miktarda maydanoz serpilir. |
28.11.2015, 03:21 | #5 | |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kağıtta Domates Soslu Çupra
Alıntı:
Ha ha ha ha ha ha Kırlangıç derken kuş sandım
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' |
|
28.11.2015, 03:24 | #6 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kağıtta Domates Soslu Çupra
|
28.11.2015, 03:25 | #7 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kağıtta Domates Soslu Çupra
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' |
28.11.2015, 03:30 | #8 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kağıtta Domates Soslu Çupra
Anladığınızı ben de anladım.Bu da iyi bir başlangıç sayılır!
|
28.11.2015, 04:54 | #9 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kağıtta Domates Soslu Çupra
Suzim,
İspanya,Barceolna da yaşarken ara sıra sahil tarafına gider ve tipik bir İspanyol yemeği olan ''Paella'' yerdim.Paella içinde çeşitli deniz mahsülleri ve Pilav'dan oluşur.Eğer birgün Oralara giderseniz,bunu tadınız. Korkunç bir lezzet!Yerken dans etmeniz işten bile değildir..Eğer yolunuz Barcelona'ya düşerse ''Los caracoles'' restoranı vardır,orada bilhassa tavsiye ederim.
__________________
|
28.11.2015, 04:56 | #10 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kağıtta Domates Soslu Çupra
Alıntı:
Teşekkürlerde benim uçak fobim var bir yere gidemem zaten birazda zor .
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
çupra, domates, kağıtta, soslu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |