08.12.2015, 01:52 | #1 |
Çevrimdışı
|
Hamsi Kaygana
Hamsi Kaygana
4 yaprak pazı 1-2 yaprak karalahana 1 adet pırasa 7-8 dal maydanoz 3 adet yumurta 3 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı mısır unu 1 çay bardağı sıvıyağ Tuz Karabiber Pul biber Pazı, karalahana, pırasa, ve maydanozu ince ince doğrayın. Pırasaları tuz ile beraber elinizle ovalayarak yumuşatın, karalahana yapraklarını sıcak suda 1-2 dakika bekletip acı suyundan kurtulun. Doğradığınız malzemeleri derin bir kaba alın, içine yumurta, un, mısır unu, baharatları ekleyin ve karıştırın. Sıvıyağın yarısını malzemelerin içine ekleyin. Son olarak içerisine ayıklanmış hamsileri ilave edin ve karıştırın. Isıttığınız tavaya yağın kalan yarısını ekleyin, yağ ısınınca hazırladığınız malzemeyi tavaya yayın. Kaygananın tabanı tamamen piştiğinde bir tabak yardımıyla ters yüz ederek kaygananın üst tarafını da pişirin. Sıcak servis edin. Arda'nın Mutfağı | Yemek yapmaktan keyif alanlara.
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' |
4 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti. |
08.12.2015, 01:54 | #2 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Hamsi Kaygana
Pırasayı çıkarın,çok leziz olacağından şüphem yok..Bu yenir bu!
|
5 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti. |
08.12.2015, 01:57 | #3 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Hamsi Kaygana
O kadar malzemenin içinde pırasa anlaşılmaz bile .
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' |
5 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti. |
08.12.2015, 02:04 | #4 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Hamsi Kaygana
Yok ben pırasasız alayım.Pırasayı genelde kıymalı tencerede seviyorum;onun haricinde başka şeylere katıldığında hiç hoşlanmıyorum.Aynı şey kereviz içinde geçerli.
|
4 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti. |
08.12.2015, 02:13 | #5 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Hamsi Kaygana
Tarif çok güzel de Suzim ben balığı öyle yiyemem. Balık dediğin balık kokacak, sebze ve baharat değil. Balığı balık gibi, sebzeyi de sebze gibi yiyeceksin. Ellerinle yiyecek, parmaklarını da yalayacaksın.
İstanbul'da ki bir sahaf arkadaşım bu akşam aşağıda ki fotoğrafı paylaşmış. Paylaşım için teşekkürler Suzim. |
5 Üyemiz C.Doğan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
08.12.2015, 02:22 | #6 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Hamsi Kaygana
Alıntı:
|
5 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti. |
08.12.2015, 02:23 | #7 |
Çevrimiçi
|
Cevap: Hamsi Kaygana
|
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
08.12.2015, 02:24 | #8 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Hamsi Kaygana
Alıntı:
Muhteşem bir görüntü , bak şimdi özendim . Teşekkürler C.Doğan
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' |
4 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti. |
08.12.2015, 02:25 | #9 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Hamsi Kaygana
Canan Hanım,siz zaten pek de iştahlı değildiniz değil mi?Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum?
|
4 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti. |
08.12.2015, 02:27 | #10 |
Çevrimiçi
|
Cevap: Hamsi Kaygana
|
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
hamsi, kaygana |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |