Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 08.12.2015, 01:52   #1
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hamsi Kaygana

Hamsi Kaygana








  • Hamsi Kaygana Malzemeleri
100 gr. hamsi ( kılçığı alınmış )
4 yaprak pazı
1-2 yaprak karalahana
1 adet pırasa
7-8 dal maydanoz
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı mısır unu
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Pazı, karalahana, pırasa, ve maydanozu ince ince doğrayın.
Pırasaları tuz ile beraber elinizle ovalayarak yumuşatın, karalahana yapraklarını sıcak suda 1-2 dakika bekletip acı suyundan kurtulun.
Doğradığınız malzemeleri derin bir kaba alın, içine yumurta, un, mısır unu, baharatları ekleyin ve karıştırın. Sıvıyağın yarısını malzemelerin içine ekleyin.
Son olarak içerisine ayıklanmış hamsileri ilave edin ve karıştırın.
Isıttığınız tavaya yağın kalan yarısını ekleyin, yağ ısınınca hazırladığınız malzemeyi tavaya yayın.
Kaygananın tabanı tamamen piştiğinde bir tabak yardımıyla ters yüz ederek kaygananın üst tarafını da pişirin.
Sıcak servis edin.







Arda'nın Mutfağı | Yemek yapmaktan keyif alanlara.
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.2015, 01:54   #2
Çevrimdışı
Cem1907
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsi Kaygana

Pırasayı çıkarın,çok leziz olacağından şüphem yok..Bu yenir bu!
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.2015, 01:57   #3
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsi Kaygana

O kadar malzemenin içinde pırasa anlaşılmaz bile .

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.2015, 02:04   #4
Çevrimdışı
Cem1907
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsi Kaygana

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Suzim Mesajı göster
O kadar malzemenin içinde pırasa anlaşılmaz bile .
Yok ben pırasasız alayım.Pırasayı genelde kıymalı tencerede seviyorum;onun haricinde başka şeylere katıldığında hiç hoşlanmıyorum.Aynı şey kereviz içinde geçerli.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.2015, 02:13   #5
Çevrimdışı
C.Doğan
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsi Kaygana

Tarif çok güzel de Suzim ben balığı öyle yiyemem. Balık dediğin balık kokacak, sebze ve baharat değil. Balığı balık gibi, sebzeyi de sebze gibi yiyeceksin. Ellerinle yiyecek, parmaklarını da yalayacaksın.

İstanbul'da ki bir sahaf arkadaşım bu akşam aşağıda ki fotoğrafı paylaşmış.

Paylaşım için teşekkürler Suzim.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz C.Doğan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.2015, 02:22   #6
Çevrimdışı
Cem1907
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsi Kaygana

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi C.Doğan Mesajı göster
Tarif çok güzel de Suzim ben balığı öyle yiyemem. Balık dediğin balık kokacak, sebze ve baharat değil. Balığı balık gibi, sebzeyi de sebze gibi yiyeceksin. Ellerinle yiyecek, parmaklarını da yalayacaksın.

İstanbul'da ki bir sahaf arkadaşım bu akşam aşağıda ki fotoğrafı paylaşmış.

Paylaşım için teşekkürler Suzim.

Oooooo!Bu sofra beni at gibi kişnetir valla!
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.2015, 02:23   #7
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsi Kaygana

Ufff... bizim restoran açılmış

Çilingir sofrası kurulmuş

Ben o kayganayı yerim



Sever miyim acaba
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.2015, 02:24   #8
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsi Kaygana

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi C.Doğan Mesajı göster
Tarif çok güzel de Suzim ben balığı öyle yiyemem. Balık dediğin balık kokacak, sebze ve baharat değil. Balığı balık gibi, sebzeyi de sebze gibi yiyeceksin. Ellerinle yiyecek, parmaklarını da yalayacaksın.

İstanbul'da ki bir sahaf arkadaşım bu akşam aşağıda ki fotoğrafı paylaşmış.

Paylaşım için teşekkürler Suzim.




Muhteşem bir görüntü , bak şimdi özendim .

Teşekkürler C.Doğan


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.2015, 02:25   #9
Çevrimdışı
Cem1907
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsi Kaygana

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Ufff... bizim restoran açılmış

Çilingir sofrası kurulmuş

Ben o kayganayı yerim



Sever miyim acaba
Canan Hanım,siz zaten pek de iştahlı değildiniz değil mi?Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum?
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.2015, 02:27   #10
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hamsi Kaygana

Suzimi seviyorum. Hatırı için yemeye geldim


@Cem 1907
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
hamsi, kaygana


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 18:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.