Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 19.01.2016, 01:27   #1
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Levrek Buğulama

Levrek Buğulama


Malzemeler
  • 1 adet soğan
  • 1 adet büyük boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 2 adet büyük domates
  • 2 adet büyük levrek
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • tane karabiber
  • defne yaprağı
  • sarımsak
  • su
  • 1 adet limon suyu
  • tereyağı
  • kaşar rendesi

Tarifi

  • Derin bir tencereye su, dörde bölünmüş soğan, patates, domates, rende havuç,tane karabiber, defne yaprağı,limon suyu, sarımsaktan oluşan malzemeyi yerleştirip balıkları içine koyun.
  • Balıklar 15 dakika kaynadıktan sonra kepçe
  • yardımı ile balıkları alın.
  • Balıkları fırın tepsisine yerleştirin.
  • Suyun içindeki malzemeleri de balıkların etrafına serpiştirin.
  • Tencerede kalan suyun içine 2 adet yumurta sarısı, 2 kaşık un, 2 kaşık yoğurdu ayrı bir kapta hafifçe sulandırarak çırpıp, tenceredeki suya yavaşça ekleyin.
  • Bu suyu balıkların üzerine dökün. Fırına varin.
  • Balıkların suyu kaynamaya başladığında tavada kızdırdığınız kırmızı toz biberli tereyağını balıkların üzerine gezdirin.
  • Kaşar peyniri serpip, fırınlayın.
  • Kaşarlar kızardığında fırından çıkarın.
http://www.yemektarifleri.com
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.01.2016, 08:51   #2
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Levrek Buğulama

Çok malzemesi varmis.

Teşekkürler

Levregi buğulama sevmiyorum.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.01.2016, 09:38   #3
Çevrimdışı
İklim
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Levrek Buğulama

Güveçte aynı malzemelerle biraz patates ekleyerek fırında daha lezzetli diye düşünüyorum.Karadenizliyim ama hiç haşlanmış balığa şahit olmadım.Teşekkürler Suzim.
__________________
Bazen önemli olmamalı gidecek olan ya da gelmeyen. Çünkü bazen, başlaman gerekir her şeye yeniden.
Nazım Hikmet Ran.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz İklim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.01.2016, 11:22   #4
Çevrimdışı
ersi
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Levrek Buğulama

Yağsız balık,kızarması güzel oluyor.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz ersi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
buğulama, levrek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.