Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 14.04.2016, 01:07   #1
Çevrimdışı
nurideniz34
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Thumbs up Somon Balığı Tavası






Somon Balığı Tavası


Harika tadında kırmızımsı pembe renginde ve omega 3 ihtiva eden bir balıktır.

Balık pazarından kesilip, temizlenmiş olarak almış olduğunuz 2 adet Somon balığını eve geldiğinde mutlaka tatlı su ile iyice yıkayınız.
Bu işlemin ardından suyundan arındırılması için havlu peçete içine seriniz.

Diğer taraftan tavadaki ayçiçek yağını iyice kızdırınız. Ocak alev ayarı, maksimum durumda olmalıdır.

Tavadaki yağınız kızğın duruma geldikten sonra balıkları biraz ince tuz ile tuzladıktan sonra birbirine ters biçimde tavaya yerleştiriniz.
5 dakikanın sonunda balıkları ters çevirerek diğer taraflarının da pişmesini sağlayınız.

Yağın içerisine, kokuyu gidermek amacıyla 1 adet limonu dilimler halinde keserek tavanın içine yerleştiriniz.
Tavadaki yağın dışarıya sıçramaması için de kapaklı tava kullanabilirsiniz.

Balıklar piştikten sonra, balıkları beyaz uzun tabağa yerleştiriniz ve yanına roka, kırmızı soğan koyarak sıcak haldeyken servis yapınız.

Afiyet olsun.


Kaynak: Nuri Deniz (balıkçı reisi)
__________________
....................................
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.04.2016, 01:38   #2
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Somon Balığı Tavas

Güzel görüntü , ellerinize sağlık nurideniz34


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.04.2016, 11:49   #3
Çevrimdışı
nurideniz34
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Thumbs up Cevap: Somon Balığı Tavas

Harika bir lezzet vardır...Afiyet şeker bal olsun...
__________________
....................................
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.04.2016, 12:27   #4
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Somon Balığı Tavas

Görüntüsü güzelde zaten çok yağlı bir balık birde kızarınca iki kat daha fazla yağlı oluyor...

İnce dilimlenmiş ve limonda beklemiş halde çiğ tüketiyorum somonu...

Teşekkürler ...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.04.2016, 12:37   #5
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Somon Balığı Tavası

@Redwine
Alıntı:
Görüntüsü güzelde zaten çok yağlı bir balık birde kızarınca iki kat daha fazla yağlı oluyor...

İnce dilimlenmiş ve limonda beklemiş halde çiğ tüketiyorum somonu...


Teşekkürler .

Ben çiğ olarak bir sefer denedim tükürdüm



@nurideniz34 Üstadım güzel paylaşımınız için teşekkür ediyorum


Bakmayın siz gırgırlara çok kızdığıma onlardanda arkadaşımız var, daha önce bahsi geçen konuları onlar ilede konuştuk hepsi şu an herşeyin farkındalar ama iş işten geçti tabi. Neyse;

Bana Akdeniz'den bayağı büyük bir orkinos parçası getirmişti, onunda tarifi aynı sizin verdiğiniz tarif gibiydi, en dikkatimi çeken tek farkı 1 gün gibi tatlı suda bekletilmesi ve suyunun devamlı değiştirilmesiydi, pek alışık olmadığım sert bir tad çıktı ortaya, belki ben beceremedim, burada Somon balığının ise tatlı sus ile yıkanması yine ilginç geldi, diğer pişirdiğim balıklara ben tatlı su hiç vurmadım, mutlaka deneyeceğim güzel olacağından eminim bu güzel bilgi için tekrar teşekkür ediyorum.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.04.2016, 13:30   #6
Çevrimdışı
nurideniz34
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Thumbs up Cevap: Somon Balığı Tavası

Kartal; dediğin gibi Lakerda haricinde çiğ balık yemem mümkün değil...damak tadı yok zaten...Anında tükürürsün...
__________________
....................................
  Alıntı ile Cevapla
nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
balığı, somon, tavas


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.