Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 14.04.16, 01:07   #1
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 707
Mesajlar: 3,513
Ettiği Teşekkür: 54786
Aldığı Teşekkür: 8455
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Thumbs up Somon Balığı Tavası






Somon Balığı Tavası


Harika tadında kırmızımsı pembe renginde ve omega 3 ihtiva eden bir balıktır.

Balık pazarından kesilip, temizlenmiş olarak almış olduğunuz 2 adet Somon balığını eve geldiğinde mutlaka tatlı su ile iyice yıkayınız.
Bu işlemin ardından suyundan arındırılması için havlu peçete içine seriniz.

Diğer taraftan tavadaki ayçiçek yağını iyice kızdırınız. Ocak alev ayarı, maksimum durumda olmalıdır.

Tavadaki yağınız kızğın duruma geldikten sonra balıkları biraz ince tuz ile tuzladıktan sonra birbirine ters biçimde tavaya yerleştiriniz.
5 dakikanın sonunda balıkları ters çevirerek diğer taraflarının da pişmesini sağlayınız.

Yağın içerisine, kokuyu gidermek amacıyla 1 adet limonu dilimler halinde keserek tavanın içine yerleştiriniz.
Tavadaki yağın dışarıya sıçramaması için de kapaklı tava kullanabilirsiniz.

Balıklar piştikten sonra, balıkları beyaz uzun tabağa yerleştiriniz ve yanına roka, kırmızı soğan koyarak sıcak haldeyken servis yapınız.

Afiyet olsun.


Kaynak: Nuri Deniz (balıkçı reisi)
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.04.16, 01:38   #2
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21602
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Somon Balığı Tavas

Güzel görüntü , ellerinize sağlık nurideniz34


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.04.16, 11:49   #3
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 707
Mesajlar: 3,513
Ettiği Teşekkür: 54786
Aldığı Teşekkür: 8455
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Thumbs up Cevap: Somon Balığı Tavas

Harika bir lezzet vardır...Afiyet şeker bal olsun...
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.04.16, 12:27   #4
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3756
Mesajlar: 17,082
Ettiği Teşekkür: 69161
Aldığı Teşekkür: 66448
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Somon Balığı Tavas

Görüntüsü güzelde zaten çok yağlı bir balık birde kızarınca iki kat daha fazla yağlı oluyor...

İnce dilimlenmiş ve limonda beklemiş halde çiğ tüketiyorum somonu...

Teşekkürler ...
__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.04.16, 12:37   #5
Müdavim

Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 1444
Mesajlar: 5,866
Ettiği Teşekkür: 18093
Aldığı Teşekkür: 25808
Rep Derecesi : Kartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Somon Balığı Tavası

@Redwine
Alıntı:
Görüntüsü güzelde zaten çok yağlı bir balık birde kızarınca iki kat daha fazla yağlı oluyor...

İnce dilimlenmiş ve limonda beklemiş halde çiğ tüketiyorum somonu...


Teşekkürler .

Ben çiğ olarak bir sefer denedim tükürdüm



@nurideniz34 Üstadım güzel paylaşımınız için teşekkür ediyorum


Bakmayın siz gırgırlara çok kızdığıma onlardanda arkadaşımız var, daha önce bahsi geçen konuları onlar ilede konuştuk hepsi şu an herşeyin farkındalar ama iş işten geçti tabi. Neyse;

Bana Akdeniz'den bayağı büyük bir orkinos parçası getirmişti, onunda tarifi aynı sizin verdiğiniz tarif gibiydi, en dikkatimi çeken tek farkı 1 gün gibi tatlı suda bekletilmesi ve suyunun devamlı değiştirilmesiydi, pek alışık olmadığım sert bir tad çıktı ortaya, belki ben beceremedim, burada Somon balığının ise tatlı sus ile yıkanması yine ilginç geldi, diğer pişirdiğim balıklara ben tatlı su hiç vurmadım, mutlaka deneyeceğim güzel olacağından eminim bu güzel bilgi için tekrar teşekkür ediyorum.
__________________
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.04.16, 13:30   #6
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 707
Mesajlar: 3,513
Ettiği Teşekkür: 54786
Aldığı Teşekkür: 8455
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Thumbs up Cevap: Somon Balığı Tavası

Kartal; dediğin gibi Lakerda haricinde çiğ balık yemem mümkün değil...damak tadı yok zaten...Anında tükürürsün...
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
balığı, somon, tavas


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.