Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 05.05.16, 01:51   #1
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 707
Mesajlar: 3,513
Ettiği Teşekkür: 54786
Aldığı Teşekkür: 8455
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Thumbs up Palamut Balığı Fırında Nasıl Yapılır?

1 adet Palamut balığı takoz halinde ( ekmek dilimi şeklinde) kesilir. Veya kestirilir.

Musluk altında tatlı su ile iyice yıkanarak, kan ve bağırsaklarından temizlenir. Temizlenen balık dilimleri orta büyüklükte ki bir teflon tepside birbirine değmeyecek şekilde yerleştirilir. Üzerine zeytin yağı ilave edilir ve yan tarafa bırakılır.

Diğer taraftan 3 adet domates ve 3 demet maydanoz yıkanır temizlenir, rendeden geçirilir. Ayrıca 3 adet soğan da rendelenir ve ateşte hafifçe kavrulur. Neticede her iki karışım birbiri ile iyice karıştırılır.

Bu karışım, tepside bekleyen Palamut dilimlerinin üzerine dökülür. Sivri biber, defne yaprağı ve 3 adet dilimlenmiş limon, balıklar üzerine yerleştirilir. 6 su bardağı su ve bir miktar tuz ve karabiber ilave edilir. Tepsi kapak ile veya Alüminyum kağıt ile iyice kapatılır.

Diğer taraftan 180 dereceye getirilmiş olan sıcak fırın içerisine tepsi yerleştirilir. Ve 15 dakika 180 derecede pişirilir. Bu zaman sonunda tepsi fırından yanmayan eldiven ile alınır. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Nuri Deniz
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.05.16, 14:12   #2
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,930
Ettiği Teşekkür: 53593
Aldığı Teşekkür: 37566
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Palamut Balığı Fırında Nasıl Yapılır?

Tarif için teşekkürler nurideniz34 ellerinize sağlık.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.10.18, 16:07   #3
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 707
Mesajlar: 3,513
Ettiği Teşekkür: 54786
Aldığı Teşekkür: 8455
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Thumbs up Cevap: Palamut Balığı Fırında Nasıl Yapılır?

Şimdi tam zamanı...Afiyet olsun

Balık pazarında fiyatı : 15 Tl/adet
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.10.18, 17:57   #4
Başına Buyruk

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1227
Mesajlar: 9,766
Ettiği Teşekkür: 32057
Aldığı Teşekkür: 44508
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Palamut Balığı Fırında Nasıl Yapılır?

Fırında sade severim. Izgara gibi oluyor. Sebzelide alternatif. Ama sadeye bayılarak yerim.
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
balığı, fırında, nasıl, palamut, yapılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.