Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 05.05.16, 18:29   #1
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 707
Mesajlar: 3,513
Ettiği Teşekkür: 54786
Aldığı Teşekkür: 8455
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Thumbs up Sardalya Balığı Tavası

Sardalya Balığı Tavası




  • 1, 5 kilo sardalya balığını pullarından baş parmağınız ile veya meyve bıçağı tersi ile iyice temizleyiniz.
  • Ardından başparmağınız veya ufak bıçak ile solungaçlarınıda kesip çıkartınız ve ılık su altında iyice yıkayınız ve süzmek için bir süzgeçe koyunuz.
  • Ayrı bir kase içerisine 2 yumurtayı kırınız üzerine bulamaç oluncaya kadar 8 çorba kaşığı un , su ve birazcık tuz ilave ediniz.
  • Diğer taraftan çelik tavanızın içerisine 4 su bardagı ayçiçek yağını koyunuz ve yanmayacak biçimde kızdırınız.
  • Balıklarınızı yumurtalı unun içerisine maşa ile veya kuyruklarından tutarak kızgın tavaya yerleştiriniz.
  • Her iki tarafını da pişirdikten sonra temiz bir porselen tabak içerisine alınız, limon sıkarak ve kırmızı soğan eşliğinde servis yapınız.
Afiyet olsun.

kaynak:nurideniz
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.06.16, 02:38   #2
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 707
Mesajlar: 3,513
Ettiği Teşekkür: 54786
Aldığı Teşekkür: 8455
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Thumbs up Cevap: Sardalya Balığı Tavası

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi nurideniz34 Mesajı göster
Sardalya Balığı Tavası




  • 1, 5 kilo sardalya balığını pullarından baş parmağınız ile veya meyve bıçağı tersi ile iyice temizleyiniz.
  • Ardından başparmağınız veya ufak bıçak ile solungaçlarınıda kesip çıkartınız ve ılık su altında iyice yıkayınız ve süzmek için bir süzgeçe koyunuz.
  • Ayrı bir kase içerisine 2 yumurtayı kırınız üzerine bulamaç oluncaya kadar 8 çorba kaşığı un , su ve birazcık tuz ilave ediniz.
  • Diğer taraftan çelik tavanızın içerisine 4 su bardagı ayçiçek yağını koyunuz ve yanmayacak biçimde kızdırınız.
  • Balıklarınızı yumurtalı unun içerisine maşa ile veya kuyruklarından tutarak kızgın tavaya yerleştiriniz.
  • Her iki tarafını da pişirdikten sonra temiz bir porselen tabak içerisine alınız, limon sıkarak ve kırmızı soğan eşliğinde servis yapınız.
Afiyet olsun.

kaynak:nurideniz
.....................................

Harika lezzetli bir balık....
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 21.05.17, 15:39   #3
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 707
Mesajlar: 3,513
Ettiği Teşekkür: 54786
Aldığı Teşekkür: 8455
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Sardalya Balığı Tavası

Şimdi tam zamanı....
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
balığı, sardalya, sardalya tava, tavası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 21:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.