Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 05.05.16, 18:33   #1
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 707
Mesajlar: 3,513
Ettiği Teşekkür: 54786
Aldığı Teşekkür: 8455
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Thumbs up Kalkan Balığının Tavası






Kalkan balığı kuyruğundan başına doğru uzunlamasına kesilir. İyice tatlı suda yıkanır. Arzuya göre hafifçe tuz ilave edilir.


Geniş bir tepsi içerisindeki beyaz un içerisine kesilen balık dilimleri daldırılır ve iyice unlanması saglanır.

Diğer taraftan, tavadaki kızgın ayçiçek yagı içerisine, dilimlenmiş unlu balıklar sıra ile dizilir.

5 dakika kadar pişirilmeye bırakılır ve hemen ardından balıgın diger tarafı çevrilir.

Her iki tarafıda pişmiş olan kalkan balığı geniş ve uzunca bir porselen tabağa yerleştirilir. Dikkat edilecek nokta pişen dilimlerin üst üste gelmemesidir. Aksi halde balıklar birbirine yapışırlar.

Not: Balık mümkün olduğunca sıcak yenmelidir. Yanında yeşil kıvırcık salata bol sirkeli veya limonlu olmak üzere afiyetle yenir.

Kesinlikle balık kızartırken, tavadaki yağ bitti diyerek, kızgın yag üzerine yeni yağ ilave etmeyiniz, aksi halde balık pişmemiş çiğ yag kokar.

Yemekten sonra ellerinizi mutlaka sirkeli su ile durulayınız.

Nurideniz
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.05.16, 10:12   #2
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 707
Mesajlar: 3,513
Ettiği Teşekkür: 54786
Aldığı Teşekkür: 8455
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Kalkan Balığının Tavası

Bu gün evde hangi yemeği yapayım diye düşünmeyiniz...Balık pazarına gidip Kalkan balığını alınız...Afiyet olsun...
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.05.16, 10:28   #3
Uzman Üye

İlya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 30
Mesajlar: 1,432
Ettiği Teşekkür: 5799
Aldığı Teşekkür: 6519
Rep Derecesi : İlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kalkan Balığının Tavası

Teşekkürler hocam kalkan balığı pahalı vede gerçekten lezzetli bir balıktır. Peki tereyağ vede mısır unu ile yapıldığı taktirde nasıl olur ki mesela bizim evde genelde balıklar bu şekilde kızartılır.
__________________
İlya Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz İlya'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.05.16, 13:05   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8693
Mesajlar: 30,438
Ettiği Teşekkür: 104168
Aldığı Teşekkür: 160706
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kalkan Balığının Tavası

Offffff... ne de güzel kızarmış

Ellerine sağlık Nuri Deniz Bey...
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.05.16, 23:04   #5
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,930
Ettiği Teşekkür: 53593
Aldığı Teşekkür: 37566
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kalkan Balığının Tavası

Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık teşekkürler Nurideniz34.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 02.06.16, 01:22   #6
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 707
Mesajlar: 3,513
Ettiği Teşekkür: 54786
Aldığı Teşekkür: 8455
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Thumbs up Cevap: Kalkan Balığının Tavası

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi İlya Mesajı göster
Teşekkürler hocam kalkan balığı pahalı vede gerçekten lezzetli bir balıktır. Peki tereyağ vede mısır unu ile yapıldığı taktirde nasıl olur ki mesela bizim evde genelde balıklar bu şekilde kızartılır.
..................................
Tereyağı, balık kızartmalarında kullanılması doğru olmaz...Özellikle sıvı yağ tercih edilir. Balık tereyağı kokar...
Mısır unu veya beyaz un olabilir. Unun amacı balığın tavaya yapışmasını önlemek içindir.Afiyet şeker bal olsun...Yarasın...Kilo yapmasın...
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
balığının, kalkan, tavası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.