Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 06.05.16, 16:33   #1
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 707
Mesajlar: 3,513
Ettiği Teşekkür: 54786
Aldığı Teşekkür: 8455
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Thumbs up Sardalya Buğulaması Tarifi


Sardalya Buğulaması




  • Orta büyüklükteki bir tepsiyi hafifce sıvı yağ ile yağlayınız ve halkalar halinde kesilmiş 5 adet domateslerin yarısını bir sıra halinde diziniz.
  • 500 gram temizlenmiş olan (Pullarından, bagırsaklarından ve solungaçlarından) sardalyaların aralarına ufak parçalar halinde doğranmış 7 diş sarımsağın tamamını yerleştiriniz .
  • Balıkların üzerine yeterince tuz ve karabiber serpiştiriniz.
  • Balıkların üzerine ince halkalar halinde dilimlenmiş 2 adet limonun tamamı ile çekirdekleri çıkartıldıktan sonra , uzun şeritler halinde kesilmiş 7 adet çarliston biberlerin tamamı ile halkalar halinde kesilmiş domateslerin kalanını yerleştiriniz ve balıkların üstünü örtünüz.
  • Tepsiye yarım çay bardağı likit yağ ile bir çay bardağı su ilave ediniz; tepsinin üstü bir kapak ile kapatılarak orta ateşte 45 dakika kadar pişirilir. (Biber ve domateslerin ölmesi yemeğin piştiğini gösterir) Tepsinin suyunun zaman zaman kontrol edilmesinde de fayda vardır. Eğer su biterse ilave edilebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Not:Sıcak ekmek harika olur. Tatlı olarak çikolatalı helva tavsiye edebilirim.
kyn:nurideniz
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.05.16, 18:48   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8695
Mesajlar: 30,440
Ettiği Teşekkür: 104172
Aldığı Teşekkür: 160708
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sardalya Buğulaması Tarifi

Balığı pek aramam ama, şimdi canım çekti

Ellerine sağlık Nuri Deniz Bey.
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.05.16, 21:14   #3
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,930
Ettiği Teşekkür: 53593
Aldığı Teşekkür: 37566
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sardalya Buğulaması Tarifi

Tarifi çok kolaymış. En erken bir zamanda deneyeceğim. Teşekkürler nurideniz34.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
buğulaması, nasıl, sardalya, yapılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.