Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 28.05.2016, 20:50   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Fırında Levrek (Basakca Usulu)

Fırında Levrek
(Basakca Usulü)



Malzemeler:
  • Bir tane büyük filoto yaptırılmış levrek
  • Bir baş kuru soğan
  • Tane karabiber
  • Balık çeşnişi (aktarlarda ve büyük marketlerde bulunur)
  • 7 Diş ezilmiş sarımsak
  • Saf zeytinyağı
  • Alüminyum folyo


Yapılışı:


Uzun uzadıya tarif vermeye gerek yok. (Şimdi adını zikredersem gelir bir çuval dolusu yazar gider. Ama kim olduğunu çok merak edeceğinizden eminim. De; sabredin o kendini hemen belli eder) Mutfakta harcanan zamanı gereksiz gördüğümden tariflerin hemen hemen hepsini değiştirir kendime göre uygularım. Böylelikle daha az zaman kaybetmiş olduğum gibi de enfes şeyler ortaya çıkar. (Efe sıpası ve babamın öyle diyor da )

Ayy şimdi kendimi o bahsettiğim arkadaş gibi övüyorum hissettim ne hikmetse. Neyse efenim geçelim asıl konumuza.

Balıkçıdan alınan büyük bir levrek güzelce temizlettirilip (fileto olarak) eve getirilir.
Ardından mutfakta balık üzerinde gerekli yıkama süzdürme işlemi yapıldıktan sonra asıl işleme geçilir.

Büyükçe bir baş kuru soğan temizlenip yıkandıktan sonra yarım ay şeklinde doğranır. Sarımsaklar da güzelce ayıklandıktan sonra kenara alınır. Süzülen balığımızı daha önceden parçalar böldüğümüz alimünyum folya üzerine her bir parçasını ayrı ayrı koyarız. Üzerine aktardan veya marketten aldığımız balık çeşnisinden değirmende öğüterek serpiştiriz. Tane karabiber de ekledikten sonra dilimlediğimiz soğanları ve sarımsakları da serpiştirdikten sonra saf zeytinyağımızdan gezdiririz ve folyoyu hava almayacak şekilde kapatıp fırın tepsisine yerleştiririz. Fırında ne kadar sürede piştiğine dakika tutmadım. Zaten gelen kokudan pişmiş olduğunu anlar ve kontrol edersiniz.


Sonuç ortada.

Yanına da güzelce bir roka salatası yaparsanız iyi olur.

Afiyet olsun.









  Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.05.2016, 20:57   #2
Çevrimdışı
Dilem
» Angel Fall «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fırında Levrek (Basakca Usulu)

Bugün annemde fırında levrek yaptı. Balık olarak zaten başka yemiyorum ben
Senin balığın görüntüsüde süper görünüyor.
Ellerine sağlık Basakca afiyet olsun
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Dilem'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.05.2016, 21:07   #3
Çevrimdışı
İlya
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fırında Levrek (Basakca Usulu)

Bu hanımefendi bu işi fazlası ile iyi biliyor görseller ise az önce yemek yememe rağmen tekrar aciktirdi.

Aslında mutfakta az çok benimde marifettim vardır bende denemesem olmaz.

Teşekkürler @Basakca
__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz İlya'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.05.2016, 21:30   #4
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fırında Levrek (Basakca Usulu)

Ellerine sağlık Başakça..

Çok lezzetli görünüyorlar...

Afiyet olsun...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.05.2016, 21:36   #5
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fırında Levrek (Basakca Usulu)

Balıkçı @Dilaver 'n kulakları çınlasın


Ellerine sağlık Başakca.

İyi ki yeni yemek yedim



Yalnız, Geçenlerde, ''balığın yanında roko yemeyin'' diye bir şeyler okuduk burada.

Roka salatasız da balık yenmez ki canım
__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.05.2016, 21:42   #6
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fırında Levrek (Basakca Usulu)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Balıkçı Dilaver'n kulakları çınlasın


Ellerine sağlık Başakca. İyi ki yeni yemek yedim


Yalnız, Geçenlerde, ''balığın yanında roko yemeyin'' diye bir şeyler okuduk burada.

Roka salatasız da balık yenmez ki canım
Balıkçı foruma gelir gelmez damlar konuya...

Rokasız ve rakısız balık olmaz...

Her dediklerine kulak asarsak yandık...


__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.05.2016, 21:45   #7
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fırında Levrek (Basakca Usulu)

Çok güzel olmuş. Hatta harika ve basit. Tam bana göre Muhteşemsin.

Eline sağlık Basakca
__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.05.2016, 21:54   #8
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fırında Levrek (Basakca Usulu)

Biliyorum muhtesem oldugumu.

Raki ile daha da muhtesem bu balik biliyormusunuz ?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.05.2016, 21:57   #9
Çevrimdışı
İlya
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fırında Levrek (Basakca Usulu)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Basakca Mesajı göster
Biliyorum muhtesem oldugumu.

Raki ile daha da muhtesem bu balik biliyormusunuz ?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Efendim şimdi afiyet olsun.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz İlya'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.05.2016, 21:57   #10
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fırında Levrek (Basakca Usulu)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi İlya Mesajı göster
Efendim şimdi afiyet olsun.
Tesekkur ederim. Oluyor bile

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
basakca, fırında, levrek, usulu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 22:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.