11.06.2016, 02:17 | #1 |
Çevrimdışı
|
Kılıç Şiş Nasıl Yapılır?
Kılıç şiş nasıl yapılır
Lezzetine doyamıyacaksınız Balıkçıdan satın aldığınız 1 kilogram kılıç balığı filetolarını, 30 adet olmak üzere eşit parçalara bölünüz. Ardından; Tuz, karabiber serpilip hafif zeytin yağı ile yağlandıktan sonra 30 dakika kadar dinlendiriniz. Diğer taraftan ise, 5 adet Domateslerin kabuklarını elma şeklinde soyup iri parçalar halinde doğrayınız. 10 adet sivri biberlerin çekirdeklerini de temizlendikten sonra dograyınız. Ardından da 4 adet Limonları da yarım dilimler halinde kesip hazırlayınız. Bu işlemlerin ardından, Şişlere; Kılıç- limon-defne yaprağı-domates-biberleri sırasıyla diziniz. Daha önceden ısıtılmış olan Izgarada şişler çevrilerek balıkları nar gibi oluncaya kadar kızartınız. Afiyet şeker olsun. NOT: Balığın kurumaması için arada bir fırçayla balıklara zeytinyağı sürülürse tadı daha güzel olur. Ayrıca balığı şişe takarken lastik kokusuz eldiven kullanmanızı tavsiye ederim. kaynak
__________________
.................................... |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
kılıç, nasıl, yapılır |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |