14.06.2016, 04:16 | #1 |
Çevrimdışı
|
Tencerede Hamsili Pilav
Tencerede hamsili pilav
1 kilogram hamsi kemiklerinden ve kılçıklarından iyice temizlenir. Ve yan taraftaki tabakta bekletilir. 1 çay fincanı zeytin yağı Teflon tencerede kızdırılır. İçerisine 4 adet soğan doğranır ve kavrulur. Daha önceden ılık su ile yıkanmış olan pirinç tencereye ilave edilir ve iyice karıştırılır. Kavurmaya 10 dakika kadar devam edilir. Ardından dereotu, tuz, karabiber, 1 fincan su tencereye ilave edilir. Yine iyice karıştırılır. Ocağın altı kısılır ve yarım ateşte pilav suyunu çekene kadar, kapağı kapatılmış bir şekilde pişmeye bırakılır. Ardından üzerine doğranmış dereotu da ilave edilerek pilav iyice karıştırılır ve böylece iç pilav hazır hale getirilmiş olur. Diğer taraftan, teflon tencereye 1 çorba kaşığı zeytin yağı konur. Bunun üzerine de Hamsi balıkları kuyrukları ortaya gelecek şekilde yuvarlak bir halde dizilir. Ve hazırlanmış olan iç pilavın yarısı bu balıkların üzerine yerleştirilir. Bunun üzerine tekrar bir sıra daha hamsi yerleştirilir ve kalan pilav da balıkların üzerine serilir. Üzerine 2 bardak kaynar su ilave edilir. Kısık ateşte su çekene kadar pilav ve balık pişirilir. Pişen pilav ve balıklar, tencereden bor cama ters çevrilerek ani bir hareketle ters yüz edilerek boşaltılır. Kaynak:Nuri Deniz
__________________
.................................... |
5 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti. |
14.06.2016, 14:47 | #2 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Tencerede Hamsili Pilav
Ramazandan sonra tez vakitte tüketmeyi arzu ediyorum...
__________________
.................................... |
4 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti. |
14.06.2016, 15:33 | #3 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Tencerede Hamsili Pilav
Paylaşım için teşekkürler gerçekten harika görünüyor.
Hamsiyi pek sevmem ancak hamsili pilav güzel olur az az yiyebilirim.
__________________
|
5 Üyemiz İlya'in Mesajına Teşekkür Etti. |
14.06.2016, 15:39 | #4 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Tencerede Hamsili Pilav
İlya;
Afiyet olsun....Yarasın...
__________________
.................................... |
4 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti. |
14.06.2016, 21:05 | #5 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Tencerede Hamsili Pilav
Ben bunu sevemedim, nedense.
Belki hamsili pilavın hakkını veremedik. Komşum geldi. Ben çok güzel pişirrim dedi. Buyur pişir deyip malzemeleri sıraladım. Sonuç olumsuzdu. Pirinç fazla pişmiş, lapamsıydı. Balığın kokusu.... Oysa çok kişiden çok güzel olduğunu duydum. Tarif için teşekkürler. |
3 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti. |
15.06.2016, 00:30 | #6 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Tencerede Hamsili Pilav
CeMKaN; teşekkürler...
Gülce, herkes bu pilavi yapamaz elbette...her işin bir erbabı vardır...teşekkürler...
__________________
.................................... |
2 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti. |
15.06.2016, 00:33 | #7 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Tencerede Hamsili Pilav
Pilavsız yerim kızartma acıktırdı beni.
__________________
Ve kadın gitti! Seve seve gitti, acıya acıya gitti. Söküp attı kangren olan ilişkiyi kalbinden ama, bir daha kimseyi 'O adam' kadar sevemedi..... İnan Durak Taş |
15.06.2016, 00:39 | #8 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Tencerede Hamsili Pilav
Hamsinin her türlüsünü severim .
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' |
2 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti. |
15.06.2016, 00:51 | #9 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Tencerede Hamsili Pilav
StorMAnqeL ve Suzim...
Aslında bende Hamsinin beyaz un ile kızartılmışını çok severim....Lüp, lüp, lüüüp,,,götüreceksin
__________________
.................................... |
3 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti. |
15.06.2016, 01:13 | #10 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Tencerede Hamsili Pilav
Bayılırım hocam bide kılçıklarını aldıryom ben oyoyoy öyle kızatmasını yaptırıyom .super doyulmaz..
__________________
Ve kadın gitti! Seve seve gitti, acıya acıya gitti. Söküp attı kangren olan ilişkiyi kalbinden ama, bir daha kimseyi 'O adam' kadar sevemedi..... İnan Durak Taş |
4 Üyemiz StorMAnqeL'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
hamsili, pilav, tencerede |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |