Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 27.06.16, 15:34   #1
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Yaş: 69
Konular: 670
Mesajlar: 3,637
Ettiği Teşekkür: 58143
Aldığı Teşekkür: 8555
Rep Derecesi : nurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisi
Ruh Halim: Cap Canli
Thumbs up Beyaz Kum Midyesi Pişirilmesi (Tavası)

Beyaz Kum Midyesi Pişirilmesi (Tavası)




Cam kapaklı tava ocak üzerine konur ısıtılmaya başlandığında üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ilave edilir. ( Ay çiçek veya Zeytin yağı )

Ardından ufak parçalar halinde doğranmış olan soğan ve doğranmış 2 diş sarımsak tavaya ilave edilir.

Soğanın rengi biraz pembeleşinceye kadar kavrulur ve üzerine tatlı suda temizlenmiş olan Midyeler ilave edilir, ve tahta maşa ile 2 dakika kadar karıştırılır. Kapak kapatılarak midyelerin pişmesi sağlanır.

Ardından, 1 çay bardağı Beyaz şarap ile bir miktar tuz ve karabiber de ilave edilir.

Bu esnada tavadaki Alkol ve su buharlaşmaya başlamıştır, lezzet vermesi bakımından da üzerine 1 çay bardağı balık suyu ilave edilir ve 2 dakika daha pişirilerek işleme son verilir.

Anında Porselen tabağa bir miktar suyu ile birlikte alınan midyelerin üzerine de doğranmış maydanoz ilavesiyle servis yapılır.

Bu sırada midyelerin piştiği kabuklarının açılmasından anlaşılır.

Afiyet olsun.

Kaynak: Nuri Deniz
__________________
En büyük zenginlik,
Sıhhat ve afiyette olmaktır...


İstanbul - 0RH pozitif -1949

Balıkçı Reisi: Nuri Deniz
(Kimya ve İşletme müh.)
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.06.16, 22:03   #2
Uzman Üye

StorMAnqeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2015
Konular: 211
Mesajlar: 2,323
Ettiği Teşekkür: 10134
Aldığı Teşekkür: 8730
Rep Derecesi : StorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Hasta
Standart Cevap: Beyaz kum midyesi pişirilmesi ( Tavası )

Ellrine emeklerin sağlık olsun..
__________________

Ve kadın gitti!
Seve seve gitti, acıya acıya gitti.
Söküp attı kangren olan ilişkiyi kalbinden ama,
bir daha kimseyi 'O adam' kadar sevemedi.....

İnan Durak Taş
StorMAnqeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz StorMAnqeL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.06.16, 22:21   #3
«.. Sıla Yolcusu..»

CeMKaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 945
Mesajlar: 8,717
Ettiği Teşekkür: 80026
Aldığı Teşekkür: 37427
Rep Derecesi : CeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Bitkin
Standart Cevap: Beyaz kum midyesi pişirilmesi ( Tavası )

Daha hic midye yemedim lakin yiyebilecegimide sanmiyorum. Degerli bilgiler icin cok tesekkürler Nuri abi.
__________________

CeMKaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz CeMKaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.06.16, 00:12   #4
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,724
Ettiği Teşekkür: 15568
Aldığı Teşekkür: 21926
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Beyaz Kum Midyesi Pişirilmesi (Tavası)

Midye yemem ama sevenler için güzel bir tarif olmuş

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.06.16, 00:33   #5
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Yaş: 69
Konular: 670
Mesajlar: 3,637
Ettiği Teşekkür: 58143
Aldığı Teşekkür: 8555
Rep Derecesi : nurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisi
Ruh Halim: Cap Canli
Thumbs up Cevap: Beyaz kum midyesi pişirilmesi ( Tavası )

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi CeMKaN Mesajı göster
Daha hic midye yemedim lakin yiyebilecegimide sanmiyorum. Degerli bilgiler icin cok tesekkürler Nuri abi.
......................

Karadeniz'de gemide tayfalar ekmek arası yapıp getirdiler...İçini yumurta gibi yapmışlardı...
Aylarca Karadeniz'de dalgalarla boğoşurken beni deniz tutmaz iken, bunu elime verdiklerinde kokusu 2 gün burnumdan çıkmadı ve mide bulantım da 2 gün geçmedi...Kola ve gazos'a saldırdım...ardından sade kahve...sefilleri oynadım...Nasıl yerler anlamış değilim...yiyebilenlere afiyet olsun diyorum.
__________________
En büyük zenginlik,
Sıhhat ve afiyette olmaktır...


İstanbul - 0RH pozitif -1949

Balıkçı Reisi: Nuri Deniz
(Kimya ve İşletme müh.)
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
beyaz, midyesi, pişirilmesi, tavası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.