Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 14.11.2009, 01:06   #1
Çevrimdışı
LoDoS
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ahtapot güveç





Ahatapot Güveç



Malzemeler
  • İrice bir ahtapot
  • Arpacık soğanı
  • Sarımsak
  • Domates
  • Limon
  • Biber
  • Maydanoz
  • Nane
  • Dereotu
  • Tereyağı
  • Tuz ve Karabiber

Hazırlanışı

Enfes bir güveç yapmak için çok taze ve irice bir ahtapota ihtiyaç var.Yeni avlanmış ve buzdolabına girmemiş olması şart.

En zahmetli kısmı ahtapotu dövmek.Başkaca bir yumuşatma metodunu uygulamayın.Bazı tariflerde görüyorum deepfreeze koyup bekletmek haşlamak gibi yumuşatma metodları uygulanıyor.Dövmek dışındaki yöntemler ahtapotun lezzetini bitiren tembel işi tekniklerdir.

Hangi usulde yaparsanız yapın ahtapot mutlaka dövülmelidir.Dövme işinde yorulursanız arkadaşlarınızdan yardım isteyin.En az 1 saat çok sert darbelerle dövülmelidir. 15 dk sonra tamam ahtapot köpürdü artık yumuşamıştır diye bırakmayın.

ahtapotu temizleyip küp küp doğradıktan sonra mutlaka büyükçe toprak bir güveç bulun.İçine bolca arpacık soğan soğan koyun.8 - 10 diş bütün sarımsak 10 tane ortaboy kabukları soyulmuş küp doğranmış domates 1 tane kabuğu soyulmuş ve tavla zarı gibi doğranmış limon acı seviyorsanız 10 tane kadar sivri biber sevmiyorsanız çarliston da olur.Toplamı 1 demet kadar maydanoz taze nane ve dereotu karışımı doğrayın.Tuz ve karabiber ekleyin.Yarım sigara paketi kadar tereyağ koyun.1 tane defne yaprağı ve 1 bardak su ekleyin

Malzemeler tamam.Güvecin kapağını kapatın.Biraz unla suyu karıştırın ve yumruk büyüklüğünde bir hamur yapın.Bu hamurla güvecin kapağının kenarlarını hava almayacak şekilde sıvayın.Sadece buharın çıkabileceği küçük bir delik bırakın.

Sonra çıkın bahçeye bir çoban ateşi yakın ateş köz olunca güveci oturtun közün üstüne .Sakın acele etmeyin ağır ağır pişirin.Ateş zayıfladıkça kenarında yakacağınız odunların canlı közünü güvece dayayın.Tahmini 15 - 2 saat gibi sürede pişirin.Süre yaklaşınca kapakta bıraktığınız küçükdelikten çıkan buhardan küçük bir parça ekmeği ıslatıp atın ağzınıza pişip pişmediğini size kendisi söyler.

Piştiğine emin olunca alın ateşin üstünden açın kapağını koyun masanın ortasına tabaklarınıza azar azar alın soğutmadan.Eğer soğursa tekrar güveci koyun ateşin üstüne ısıtın.

Sakın ola yanında rakıyı unutmayın.
Afiyetler olsun..........


__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz LoDoS'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.11.2009, 01:19   #2
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ahtapot güveç

Öffff, suyuna ekmeği bandırıp bandırıp yiyeceksin. Ben böyle yerim

Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık LoDoS
...
  Alıntı ile Cevapla
Eski 14.11.2009, 01:21   #3
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ahtapot güveç

Ellerine sağlık, teşekkürler Lodos...
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
Eski 14.11.2009, 01:24   #4
Çevrimdışı
nur@n
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ahtapot güveç

Balık güveç ..olsa..
  Alıntı ile Cevapla
Eski 14.11.2009, 02:33   #5
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ahtapot güveç

nede lezzetlidir bayılırım.
  Alıntı ile Cevapla
Eski 14.11.2009, 11:18   #6
Çevrimdışı
Lilium
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ahtapot güveç

ama ama ama :S ben zaten doğru düzgün et yemem bide ahtapot güveç mi olamazz

teşekkürler lodos..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 14.11.2009, 14:02   #7
Çevrimdışı
Megan
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ahtapot güveç

ellerine saglık lodos ,yemiş kadar olduk çok teşekkurler .
__________________
Ya çaresizsiniz, yada çare sizsiniz.

Benim Hayatımı Yargılamadan önce ..

Benim ayakkabılarımı giy
ve benim geçtiğim yollardan,
sokaklardan, dağ ve ovalardan geç .
Hüznü, acıyı ve neşeyi tad...
Benim geçtiğim senelerden geç,
benim takıldığım taşlara takıl,yeniden ayağa kalk

ve aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi !!

Ancak ondan sonra BENİ YARGILAYA BİLİRSİN
  Alıntı ile Cevapla
Eski 14.11.2009, 14:23   #8
Çevrimdışı
Kardelen26
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ahtapot güveç

teşekkürler lodos ben almım...balığın dışında sevmemde deniz ürünlerini
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 14.11.2009, 20:28   #9
Çevrimdışı
Smyrna
Okunuşu: Simirna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ahtapot güveç

Off Lodos offffff..... Yenmez mi bu ya?

Deniz ürünü olsun da ne olursa olsun.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.11.2009, 20:30   #10
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ahtapot güveç

işlem biraz yorucu,özellikle dövme kısmı..ama sonuç muhteşem
valla yemek söz konusu olunca sabahlara kadar konuşur ve dinlerim
sen yaz sevgili lodos ben takip ediyorum tariflerini..bende sizin emekli tayfanızdanım
ellerine sağlık yemiş kadar olduk gerçekten
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ahtapot


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.