Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 09.12.09, 22:44   #1
Uzman Üye

LoDoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 361
Mesajlar: 1,842
Ettiği Teşekkür: 3083
Aldığı Teşekkür: 6200
Rep Derecesi : LoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Hamsi Pilavı - By LoDoS



Malzemeler:

  • 1 kg hamsi
  • yarım kg pirinç
  • 3 adet orta büyüklükte soğan
  • 2 kahve fincanı kuşüzümü
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1,5 kahve fincanı çamfıstığı
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • Yeteri kadar tuz
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su
  • 300 grtereyağı(daha azda olabilir)

Yapılışı:

İnce ince doğranmış soğanlar yarım su bardağı zeytinyağında pembeleşlinceye kadar kavrulur.
İyice yıkanmış ve süzülmüş pirinç,çamfıstığıyla birlikte soğanın içine katılır.

2-3 dk. kavrulduktan sonra 3 su bardağı sıcak su ve tereyağı katılır tencerenin kapağı örtülerek pilav pişirilir.


Diğer tarafta hamsiler kılçıklarından ayrılarak fileto haline getirilir.


Ayçiçek yağı tavaya boşaltılıp kuvvetli ateşte kızdırılır ve hamsiler kızartılır.


Kızarmış hamsilerin yarısı tencerenin dibine sırayla dizilir. Pişen henüz dinlendirilmemiş durumdaki pilava kuşüzümü katıldıktan sonra hafif karıştırarak pilav hamsilerin üstüne boşaltılır.


Pilavın üstüne de kalan hamsiler dizildikten sonra tancerenin kapağı örtülerek pilav kıvılcım ateşinde veya çok hafif ateşte 15 dk. dinlenmeye bırakılır.

Sonra; ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır.


Afiyet Olsun






__________________
LoDoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz LoDoS'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.09, 22:50   #2
Okunuşu: Simirna

Smyrna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 625
Mesajlar: 8,366
Ettiği Teşekkür: 36758
Aldığı Teşekkür: 38608
Rep Derecesi : Smyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzel
Ruh Halim: Enerji Dolu
Standart Cevap: Hamsi Pilavı - By LoDoS

Uyyyy Laleeeee... Ha bizim oraların havaları çaliyyy burda daaa..

Tarife de diyecek yok yine...

Hamsi ya... Balığın hası (karadenizliler için) demi?
__________________
Smyrna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.09, 22:56   #3
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125440
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Hamsi Pilavı - By LoDoS

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi smyrna Mesajı göster
Uyyyy Laleeeee... Ha bizim oraların havaları çaliyyy burda daaa..

Tarife de diyecek yok yine...

Hamsi ya... Balığın hası (karadenizliler için) demi?

Uyyyy simurna (lazca böyle adın) yavaş yavaş öğreneysun sende. Bir de omuzlari sallamayi öğrendinmu tamamdur bu iş da.




Ha uşağum, haaa
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.09, 22:59   #4
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125440
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Hamsi Pilavı - By LoDoS

Lodos uşağum, unutmuşum sana teşekkür etmeyi.


Ellerine sağlık.






LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.11.10, 11:58   #5
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79779
Aldığı Teşekkür: 77684
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Hamsi Pilavı - By LoDoS

Cıks...bu tarif olmamış
Hamsiler kızartılıpta koyulduğunda ve ocakta pişirildiğinde çok ağır oluyor.
Ve eksik baharat var tarifte !

***

Yine de teşekkürler Lodos...












__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.11.10, 17:23   #6
Okunuşu: Simirna

Smyrna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 625
Mesajlar: 8,366
Ettiği Teşekkür: 36758
Aldığı Teşekkür: 38608
Rep Derecesi : Smyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzel
Ruh Halim: Enerji Dolu
Standart Cevap: Hamsi Pilavı - By LoDoS

Başakçam sen de kendi bildiğini yazsan buraya da görsek hani...

Bakarsın deneyeceğim tutar. Hiç sanmam ama...
__________________
Smyrna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.11.10, 17:32   #7
Hotantu Kabilesinden

CadII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 230
Mesajlar: 4,879
Ettiği Teşekkür: 16946
Aldığı Teşekkür: 25984
Rep Derecesi : CadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzel
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Hamsi Pilavı - By LoDoS

Ben de yaparım bunu ama farklı bir şekilde. Öncelikle pilavına küçük küçük doğranmış havuç ve patates de koyuyorum. Bir önemli fark da hamsileri kızartmadan tepsiye dizip fırında pişiriyorum. Tadanlar çok beğendiklerini söylüyooo
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
CadII isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.11.10, 17:50   #8
Yeni Üye
ogni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2010
Yaş: 33
Konular: 0
Mesajlar: 6
Ettiği Teşekkür: 10
Aldığı Teşekkür: 24
Rep Derecesi : ogni Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Hamsi Pilavı - By LoDoS

ellerinize sağlık yemş kadar oldum yemeyelide baya olmuştu (
__________________
Forum Gerçek Türkiyeli'nin Resmi Forumu
ogni isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
ogni'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.11.10, 18:31   #9
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 735
Mesajlar: 9,652
Ettiği Teşekkür: 31298
Aldığı Teşekkür: 46413
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Hamsi Pilavı - By LoDoS

Önce görseydim konuyu keşke. Canım hamsi pilavı çekti.

Kısmet başka bir güne artık.

Teşekkürler Lodos.
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
OkyanusunKalbi Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
hamsi, lodos, pilavı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 19:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.