Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 28.04.2010, 02:02   #1
Çevrimdışı
LoDoS
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bezelyeli Uskumru





Malzemeler


  • Uskumru............ 4 Adet
  • Mantar................ 150 Gr
  • Bezelye................ 1 Su Bardağı(Konserve)
  • Tereyağı.............. 3 Yemek Kaşığı
  • Maydanoz........... ½ Demet
  • Dereotu............... ½ Demet
  • Defne Yaprağı.... 2 Adet
  • Un........................ 1,5 Yemek Kaşığı
  • Limonun Suyu... 2 Adet
  • Su........................ 1 Su Bardağı
  • Tuz







Hazırlanışı

Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra limonla ovun.

Mantarları kıyıp yağda birkaç dakika soteleyin.
Üzerine 1 limon suyu ve 1 bardak su ekleyin.
Bezelyeyi ekleyip 10 dakika pişirin.
Unu az suyla ezip içine kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin.
Balıkları tepsiye dizip üzerine bezelyeli sosu, sonra unlu karışımı dökün.
Üzerine limon dilimleri ve defne yaprakları koyarak 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.


Afiyet Olsun
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz LoDoS'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.04.2010, 02:07   #2
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bezelyeli Uskumru

Bezelyeyi de balığı da çok severim..İkisi bir arada olunca tadı çok güzeldir...

Ellerine sağlık usta aşçımız...
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.04.2010, 11:58   #3
Çevrimdışı
Smyrna
Okunuşu: Simirna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bezelyeli Uskumru

Ben de ikisini çok severim ama ayrı ayrı...

Ellerine sağlık Lodos...











Bu arada balık sosu da çok güzeldi...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.04.2010, 16:26   #4
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bezelyeli Uskumru

Ben de her ikisini ayrı ayrı severim, ama bu şekilde de muhakkak çok lezziz olur (hiç sanmıyorum ).


Ellerine sağlık Lodos.
  Alıntı ile Cevapla
LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 28.04.2010, 16:30   #5
Çevrimdışı
Süperman
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bezelyeli Uskumru

Ben de bezelye ve balığı severim ama uskumru balığını pek sevmem adından mıdır nedir ısınamadım

Bir uskumru iki arapsaçı
  Alıntı ile Cevapla
Süperman'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 28.04.2010, 16:30   #6
Çevrimdışı
Kardelen26
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bezelyeli Uskumru

Paylaşımın için teşekkürler Forumumuzun aşçısı
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Kardelen26'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 28.04.2010, 16:36   #7
Çevrimdışı
LoDoS
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bezelyeli Uskumru

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi smyrna Mesajı göster
Ben de ikisini çok severim ama ayrı ayrı...

Ellerine sağlık Lodos...











Bu arada balık sosu da çok güzeldi...
Hangi sos
Uskumrunun sosumu
Denedin mi tarif?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
Ben de her ikisini ayrı ayrı severim, ama bu şekilde de muhakkak çok lezziz olur (hiç sanmıyorum ).


Ellerine sağlık Lodos.
Bi uygula tarifi bak lezzetine sonra karar ver
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 28.04.2010, 16:37   #8
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bezelyeli Uskumru

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LoDoS Mesajı göster

Bi uygula tarifi bak lezzetine sonra karar ver
Lodosum, rüzgarım orada elim sürçmüş öyle demek istememiştim
  Alıntı ile Cevapla
LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 28.04.2010, 16:43   #9
Çevrimdışı
Smyrna
Okunuşu: Simirna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bezelyeli Uskumru

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LoDoS Mesajı göster
Hangi sos
Uskumrunun sosumu
Denedin mi tarif?

Hayır denemedim. Yediğimiz balığın sosu güzeldi. Ben genelde balığa sos pek kullanmam ama o gün hoşuma gitti...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 28.04.2010, 16:51   #10
Çevrimdışı
LoDoS
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bezelyeli Uskumru

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
Lodosum, rüzgarım orada elim sürçmüş öyle demek istememiştim
Tamam o zaman
Ama dene bak bu tarifi
Antalyada bulursun uskumru böyle yağlı yağlı
Olmadı mercanla yap

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi smyrna Mesajı göster

Hayır denemedim. Yediğimiz balığın sosu güzeldi. Ben genelde balığa sos pek kullanmam ama o gün hoşuma gitti...
Hee o sosu diyorsun
Balıkta güzeldi ama
Lezzetliydi baya
Sen telefonla konuşmaktan doğru dürüs yiyemedin
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz LoDoS'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
uskumru


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.