Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Deniz Ürünleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 19.11.10, 11:01   #1
Gerçek Üye

Mestra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 51
Mesajlar: 690
Ettiği Teşekkür: 1146
Aldığı Teşekkür: 1873
Rep Derecesi : Mestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart İstakozlar Neden Canlı Pişirilir? Nasıl Pişirilir?




Istakozlar ve diğer kabuklular, kendilerinde doğal olarak bulunan zararlı bakteriler içerirler. Istakoz öldüğünde bu bakteri hızla çoğalıp pişirilmeyle yok edilemeyecek toksinler salabilir. Bu yüzden de ıstakozu canlı pişirerek gıda zehirlenmesi şansını azaltıyorsunuz. Tamam, bu insanlar için iyi bir şey fakat ya ıstakoz? Söylenilene göre ıstakozların gerçek bir beyni yok, bu yüzden de acıyı hissedemiyorlar. Bizim gibi bir şeylerin farkında olmadıkları bile söylenilebilir fakat fiziksel ve hormonal olarak doku zedelenmesine reaksiyon gösteriyorlar. Öyleyse acıyı bir seviyeye kadar hissedebiliyorlar. Aslında kanda salgılanan hormon, kortizol, insanların acı çektikleri hormonla aynı. Fakat sıkıntının en görünür işareti, bir kaçış refleksi olarak gelişen kuyruk titremesidir.

Maine Üniversitesi araştırmacıları, kaynayan suyun içine atılmadan önce buzun üzerinde 15 dakika bekletilen ıstakozların kısa bir süre (20 saniye) için kuyruklarını titrettiklerini saptadı. Ancak popüler şehir efsanesinin aksine ıstakozu önce soğuk sonra kaynayan suya koymak hayvanda anestezi etkisi yaratmıyor ve acısını daha da uzatıyor.

alıntı..
__________________
"Düşünmeden okumak köreltir, okumadan düşünmek yanıltır. Düşünmeden öğrenmek faydasız, öğrenmeden düşünmek tehlikelidir."
Konfüçyüs
Mestra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Mestra'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.11.10, 11:13   #2
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125440
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Istakozlar Canlı Pişirilirler...

Offf, nasıl acı çekmez ya. Sıcak suda kaynarken çıkan o bağırtıya benzer ses ne oluyor.


Bizlerin Hannibal'dan bir farkı yok
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.11.10, 11:19   #3
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 494
Mesajlar: 11,461
Ettiği Teşekkür: 42722
Aldığı Teşekkür: 74638
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Istakozlar Canlı Pişirilirler...

Vahşi yaratıklarız...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.11.10, 12:57   #4
Gerçek Üye

Mestra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 51
Mesajlar: 690
Ettiği Teşekkür: 1146
Aldığı Teşekkür: 1873
Rep Derecesi : Mestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerdeMestra Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Istakozlar Canlı Pişirilirler...

salyangozlarda canlı canlı kaynar suya atılıyorlar.. biz cidden dünyanın en yırtıcı en vahşi yaratıklarıyız.
__________________
"Düşünmeden okumak köreltir, okumadan düşünmek yanıltır. Düşünmeden öğrenmek faydasız, öğrenmeden düşünmek tehlikelidir."
Konfüçyüs
Mestra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Mestra'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.11.10, 13:20   #5
Uzman Üye

Seyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 57
Mesajlar: 1,098
Ettiği Teşekkür: 1487
Aldığı Teşekkür: 3186
Rep Derecesi : Seyyah muhteşem bir gelişmedeSeyyah muhteşem bir gelişmedeSeyyah muhteşem bir gelişmedeSeyyah muhteşem bir gelişmedeSeyyah muhteşem bir gelişmedeSeyyah muhteşem bir gelişmedeSeyyah muhteşem bir gelişmedeSeyyah muhteşem bir gelişmedeSeyyah muhteşem bir gelişmedeSeyyah muhteşem bir gelişmedeSeyyah muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Bitkin
Standart Cevap: Istakozlar Canlı Pişirilirler...

Yengeç de canlı canlı kaynatılıyor...
__________________
"Ben de sizden biriyim" demiyen sizden biriyim işte bende!!!!
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Seyyah'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.11.10, 13:46   #6
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 735
Mesajlar: 9,652
Ettiği Teşekkür: 31298
Aldığı Teşekkür: 46414
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Istakozlar Canlı Pişirilirler...

Hiç ağzıma koymadım koymam da.
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
OkyanusunKalbi Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.11.10, 21:48   #7
Müdavim

Kardelen26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2009
Konular: 233
Mesajlar: 4,746
Ettiği Teşekkür: 25530
Aldığı Teşekkür: 22825
Rep Derecesi : Kardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura about
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Istakozlar Canlı Pişirilirler...

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi OkyanusunKalbi Mesajı göster
Hiç ağzıma koymadım koymam da.
Aynen Okicim, bana da milyonlar verseler ağzıma koymam
__________________
Kardelen26 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Kardelen26'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.11.11, 12:04   #8
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8693
Mesajlar: 30,438
Ettiği Teşekkür: 104168
Aldığı Teşekkür: 160706
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart İstakozlar Neden Canlı Pişirilir, Nasıl Pişirilir?


İstakozlar Neden Canlı Pişirilir?





Istakozlar ve diğer kabuklular, kendilerinde, doğal olarak bulunan zararlı bakteriler içerirler. Istakoz öldüğünde bu bakteri hızla çoğalıp pişirilmeyle yok edilemeyecek toksinler salabilir. Bu yüzden de ıstakoz canlı pişirilerek gıda zehirlenmesi şansı azaltılır.

1) Istakozlar pişirme esnasında acı çekermi?

Acı hissetmek sinir sistemi ile örtüşen bir konudur.Istakozların sinir sistemleri insanlarınkinden çok farklıdır,ilkel bir sinir sistemine sahiptirler.Istakozların sinir hücreleri grup halindedir bunun ismi ise Ganglia’dır.Istakozlarda beyin korteksi yoktur insanlar ise acıyı beyin korteksleri sayesinde algılarlar.Maine Department of Marine Resources in USA’in yaptığı araştırmalarda ıstakozların deniz omurgasızları gibi sıcağa karşı hayatta kalamadığı ve acı çekmediklerini ortaya çıkarmıştır.

2) Istakoz pişirirken neden ses çıkartır?
Yapılan araştırmalarda canlı olarak kaynar suya atılan ıstakozların kabuklarının altında gazlar oluştuğu ve kaynama sırasında bu gazların dışarıya çıktığı,duyulan sesin gazlardan kaynaklandığı saptanmıştır.




İstakoz Nasıl Pişirilir? (Haşlama)




Gerekli malzeme ( 4 kişi için )

  • 1 kg. bir İstakoz,
  • 2 çorba kaşığı sirke,
  • Büyük ya da birkaç küçük havuç,
  • Bir büyük soğan,
  • Bir bağ may*danoz,
  • Bir tatlı kaşığı kekik,
  • 1 diş sarımsak, tuz.

Yapılışı

  • Istakozun içine rahatlıkla sığacağı büyük bir tencereye İstakozu kaplayacak kadar su koyun.
  • Sebzeleri ve baharatı ekleyerek ateşe oturtun.
  • Su kaynamaya başlayınca, tuz ekieyin ve İstakozu tencereye koyun.
  • Ateşi kısarak pişirin. 350-400 gr.’lık küçük istakozlar 15 dakikada, 750-800 gr.’lık orta boy İstakozlar 20 dakikada, 900-1200 gr.’lık İstakoz 25 dakikada, daha büyükleri ise 30-35 dakikada pişer.
  • Tencereye tuz koyarken, bir litre su içine, iki çorba kaşığı silme tuz atmaya dikkat edin.
Istakozun «eti boşalır» diye söylenen sözler doğru değildir. İstakoz, yengeç, ya da böcek diye isimlendirilen ayaksız İstakozlar çok taze ve canlı olursa, eti de o kadar çok dolgun ve piştikten sonra kırmızı olur.
Böceklerden boş çıkanı çok azdır.
İstakozlarda ise büyük boy olanların hemen hemen yarısı boş çıkar. Küçükler daha iyidir. İstakozun boş ya da dolu oluşunu daha pişirmeden önce anlayabilirsiniz. Hayvanı elinize alın, çok hafif ise içi boştur.

  • Istakozu haşlayıp sudan çıkardıktan sonra soğutun.
  • Ilık duruma gelince üzerini temizleyin biraz zeytinyağı sürerek buzdolabına koyun.
  • Uzun süre açıkta kalırsa kabuğunun rengi kaçar, bayat gibi görünür.
  • Böylece haşlanan İstakozun bacaklarını koparın, kabuklarını ortadan keserek içlerindeki etleri boşaltın.
  • Karın kuyruk ve pens diye isimlendirilen kollarının içindeki etleri de boşaltın. Başının bulunduğu bölümde çok az et bulunur. Bazen bu bölümden ince bir zar içinde yumurtalar çıkar. Bunları bol zeytinyağı ve limon suyu ile iyice döverek İstakoz salçası yapabilirsiniz. İstakozun etlerini bir servis tabağına yerleştirin, isterseniz mayonez ya da limon zeytinyağı ile yiyebilirsiniz.
Alıntıdır.


__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.11.11, 12:14   #9
Müdavim

Kardelen26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2009
Konular: 233
Mesajlar: 4,746
Ettiği Teşekkür: 25530
Aldığı Teşekkür: 22825
Rep Derecesi : Kardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura about
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: İstakozlar Neden Canlı Pişirilir?

Zavallı ıstakozlar
Allahtan balık dışın da başka deniz ürünü yemiyorum, teşekkürler
__________________
Kardelen26 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Kardelen26'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.11.11, 14:26   #10
Gerçek Üye

Derin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2010
Konular: 149
Mesajlar: 852
Ettiği Teşekkür: 9072
Aldığı Teşekkür: 4767
Rep Derecesi : Derin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Mutlu
Standart Cevap: İstakozlar Neden Canlı Pişirilir, Nasıl Pişirilir.

Yok ben almıyayım ıı ııııhhhhh
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
Derin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Derin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
istakozlar, pişirilirler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Essay Nedir? Nasıl Yazılır? OkyanusunKalbi Üniversitelerimiz 3 14.12.16 13:38
Amatör Oltacılık Hakkında Herşey Kartal Balık Avcılığı 6 02.11.14 09:17
Kaz Nasıl Pişirilir? KaLiNKa Et Yemekleri 24 31.12.11 16:13
Neden? Niçin? Nasıl? ReaL Sağlığımız İçin Püf Noktaları 0 23.02.09 07:59
Sizce siz neden Varsınız? Hiç düşündünüz mü? amandagelo Vitrindeki Kitaplar 0 30.01.09 17:12


WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.